Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ηλικία Σταύρωσης του Χριστού, σε περίλαμπρη μαθηματική κατάνυξη

Η ηλικία Σταύρωσης του Χριστού, σε περίλαμπρη μαθηματική κατάνυξη



Του Γιάννη Στρατήγη, μαθηματικού - συγγραφέα.

Νίκος Γ κ ά τ σ ο ς - {Παράξενη πρωτομαγιά. Μ' αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια. Ήρθ' ο καιρός του "έχε γεια". Τι να την κάνεις πια την περηφάνια}.

Βρισκόμαστε στο μέσο της βδομάδας των παθών και ταξιδεύουμε νοερά στο πιο διάσημο α ξ ι ο θ έ α τ ο της Βαρκελώνης στην Καταλονία της Ισπανίας, που είναι αδιαμφισβήτητα το έργο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Σ α γ ρ ά δ α Φ α μ ί λ ι α. Είναι ο πιο ασυνήθιστος καθεδρικός ναός στον κόσμο που ... χ τ ί ζ ε τ α ι από το 1882 από ομάδα των καθολικών οπαδών του Αγίου Ιωσήφ (μνηστήρας της Παναγίας), γνωστοί ως Ιωσηφίτες?
Σχεδιάστηκε από τον σημαντικό Καταλανό αρχιτέκτονα του μοντερνισμού Αντόνι Γκαουντί (1852-1926) που λέγεται ότι είπε: "Ο πελάτης μου δεν βιάζεται". Όταν ολοκληρωθεί η περίπλοκη και χρονοβόρα αρχιτεκτονική κατασκευή της, θα είναι η υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο με το ύψος του μεγαλύτερου καμπαναριού να φτάνει τα 170 μέτρα. Το σχέδιο π ρ ο β λ έ π ε ι συνολικά 18 καμπαναριά (πύργους), ενώ έχουν κατασκευαστεί τα 8, τα οποία α ν τ ι π ρ ο σ ω π ε ύ ο υ ν τους 12 Αποστόλους, τους 4 Ευαγγελιστές (Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά και Ιωάννη), την Παναγία και το υψηλότερο όλων τον Σωτήρα Χριστό. Η εκκλησία της Αγίας οικογένειας αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και τον Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄. Χαρακτηρίστηκε σαν βασιλική, ώστε να μπορεί πλέον να τελείται Θεία Λειτουργία!
Στην ενότητα μηνυμάτων των γλυπτών στην πρόσοψη των Παθών του Χριστού, ακριβώς δίπλα στο φιλί του Ιούδα, υπάρχει ανάγλυφο μ α γ ι κ ό τετράγωνο διαστάσεων 4×4 και σε φυσικό μέγεθος 1x1 m. Η μαγική σταθερά του α θ ρ ο ί σ μ α τ ο ς των αριθμών στις 4 γραμμές, 4 στήλες και 2 διαγώνιες είναι ο σ υ μ β ο λ ι σ μ ό ς:
33 = (1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 + 10 +11+13+14 + 14 +15) / 4.
Επιπλέον προκύπτει το άθροισμα 33 και με άλλους συνδυασμούς τεσσάρων προσθετέων, ...
Ανταποκρίνεται στην ηλικία του Ιησού κ α τ ά την Σταύρωση του!
Τα πολύ καλύτερα σε όλες κ α ι όλους, γ ι α την σημερινή πρωτομαγιά της αγάπης!!
ΥΓ. Αναρτήθηκε ταυτόχρονα και για τους διαδικτυακούς μου φίλους στο fb.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...