Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πως να διαλέξω το μαξιλάρι που μου ταιριάζει;

Πως να διαλέξω το μαξιλάρι που μου ταιριάζει;

Μας στηρίζει τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε εικοσιτετράωρο. Μας συντροφεύει όταν χουζουρεύουμε και δεν θέλουμε να πάρουμε το κεφάλι μας από πάνω του. Το αγκαλιάζουμε όταν βλέπουμε μια συγκινητική ή μια τρομακτική ταινία. Όλοι έχουμε παίξει «πόλεμο», έχοντας ένα τέτοιο ως πυρομαχικό. Το μαξιλάρι είναι τελικά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και αποτελεί αντικείμενο-φετίχ για τους υπναράδες –τέτοιοι δηλώνουμε κι εμείς.

>Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή μαξιλαριού είναι η στάση του σώματος που συνήθως επιλέγετε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην πλάτη (ανάσκελα) χρειάζεστε ένα μαλακό ή μέτριο μαξιλάρι, ίσα ίσα για να υποστηρίζει το κεφάλι σας, χωρίς να το αναγκάζεστε να γείρετε πολύ την σπονδυλική σας στήλη. Ένα μαξιλάρι με γέμιση χαμηλής πυκνότητας μπορεί να σας παρέχει αυτή την υποστήριξη. Παρομοίως, αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην κοιλιά (μπρούμυτα) θα χρειαστείτε κι εσείς ένα μαλακό μαξιλάρι με την ελάχιστη υποστήριξη (χαμηλό) ώστε να μπορείτε να γυρνάτε το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση στο λαιμό σας. Αντιθέτως, αν κοιμάστε στο πλάι θα χρειαστείτε ένα πιο σκληρό μαξιλάρι, με μεγαλύτερο όγκο (ψηλό) ώστε να υποστηρίζει καλύτερα το κεφάλι σας και να κρατά ευθυγραμμισμένη τη σπονδυλική σας στήλη, προσφέροντας σας ένα πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Όταν ακουμπάμε στο μαξιλάρι, το κεφάλι και ο λαιμός πρέπει να ευθυγραμμίζονται με το υπόλοιπο σώμα. Για να γίνει αυτό, το μαξιλάρι πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα ώστε να «γεμίζει» την κοιλότητα του αυχένα μας. φτάσουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Το μαξιλάρι είναι το στρώμα της κεφαλής και του αυχένα. Κι όπως το στρώµα έτσι και το μαξιλάρι  πρέπει να είναι ορθαυχενικό, να υποστηρίζει, δηλαδή, τον αυχένα και το κεφάλι µε τέτοιον  τρόπο,  ώστε αυτά να μην παρεκκλίνουν από τη φυσική (ορθή) τους στάση. Όταν π.χ. είµαστε ξαπλωµένοι  ανάσκελα σε ένα στρώµα πρέπει το µαξιλάρι να συγκρατεί το κεφάλι και τον αυχένα µας στη στάση που έχουν αυτά όταν είµαστε όρθιοι.

Κυρίαρχη σηµασία για την επιλογή του µαξιλαριού έχει η σωµατοδοµή µας.

Ένα ογκώδες π.χ. αντρικό σώµα έχει ανάγκη ψηλότερου µαξιλαριού απ' αυτό που χρειάζεται µια µικρόσωµη γυναίκα ή ένα παιδί. Αυτός είναι ο λόγος που η COCO-MAT διαθέτει µεγάλη ποικιλία µαξιλαριών όχι µόνο ως προς το υλικό αλλά και ως προς το ύψος τους.

Βεβαίως, βασικό ρόλο στην υποστήριξη του αυχένα παίζει και το στρώµα. Σε ένα σκληρό και άκαµπτο  στρώµα π.χ., χρειαζόµαστε “περισσότερο” µαξιλάρι απ' ότι  χρειαζόµαστε σε ένα ελαστικό στρώµα.

 ∆εν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όταν ξαπλώνουν σε σκληρό στρώµα, είτε στην πλάγια, είτε στην ανάσκελη στάση, περνάνε το χέρι τους κάτω απ' το µαξιλάρι τους. Αυτή είναι µια ενστικτώδης αντίδραση για να καλύψουν την απόσταση που δεν κάλυψε το µαξιλάρι. Αντιθέτως, το ελαστικό στρώµα ακολουθώντας το σχήµα του σώµατός µας “σηκώνεται” στο σηµείο που υπάρχει η καµπύλη του αυχένα και µειώνει την απόσταση ή το κενό που δηµιουργείται µεταξύ αυτής και του στρώµατος.

Εάν το μαξιλάρι είναι πολύ μεγάλο, το κεφάλι βρίσκεται σε λανθασμένη θέση πιθανών προκαλώντας βλάβες στους αυχενικούς σπονδύλους. Εάν ένα μαξιλάρι είναι πολύ μικρό και πάλι το κεφάλι βρίσκεται σε λανθασμένη θέση συμπιέζοντας τους αυχενικούς σπονδύλους και προξενώντας πονοκεφάλους.

Η COCO-MAT διαθέτει μια υπέροχη συλλογή από μαξιλάρια ύπνου, σε 11 διαφορετικούς συνδυασμούς. Ανάμεσά τους, σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε το δικό σας για να απολαμβάνετε ξεκούραστο και ανέμελο ύπνο κάθε βράδυ. Χάρη στο σχεδιασμό τους και τα ανοίγματα με φερμουάρ, τα περισσότερα μαξιλάρια COCO-MAT προσφέρουν τη δυνατότητα προσθαφαίρεσης υλικών. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε οι ίδιοι να ρυθμίσουμε την «αίσθηση» του μαξιλαριού μέχρι να φτάσουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...