Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλοκαιρινά ποτά και θερμίδες... Ποιο είναι το χειρότερο;

Καλοκαιρινά ποτά και θερμίδες... Ποιο είναι το χειρότερο;

Είναι καλοκαίρι & η έξοδος για ένα ποτό είναι κάτι το σύνηθες. Αλλά ποια ποτά / κοκτέιλ είναι αυτά που μπορούν να εκτροχιάσουν τη δίαιτα σου;

Η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, Βασιλική Δέδε, γράφει ένα επίκαιρο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο...

Μαργαρίτα vs Daiquiri Φράουλα;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Το Daiquiri Φράουλα κερδίζει μόνο αν είναι φτιαγμένο με φρέσκες φράουλες καθώς περιέχει μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα κορεσμό οπότε να καταναλώσεις λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Smoothie Φρούτων vs Καφέ Frappe;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Μια παγωμένη εκδοχή του πρωινού σου καφέ φαίνεται τόσο άκακη. Οι παγωμένοι καφέδες περιέχουν πλήρες γάλα σε μεγάλη ποσότητα καθώς & πρόσθετη ζάχαρη. Τα Smoothie Φρούτων είναι γλυκά από μόνα τους & αρκετά χορταστικά καθώς περιέχουν τη σάρκα των φρούτων. Βέβαια παντού παίζει ρόλο το μέγεθος γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγουμε το μικρότερο μέγεθος & το πιο απλό. Όσο πιο περίεργο είναι το όνομα τους ροφήματος τόσο πιο πολλές θερμίδες έχει.

Παγωμένη Μόκα vs Κρεμώδες Παγωμένο τσάι;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Το Κρεμώδες Παγωμένο τσάι είναι χειρότερο όχι μόνο γιατί έχει πολλή ζάχαρη αλλά γιατί περιέχει σαντιγύ από πάνω, 2 κουτ. της σούπας σαντιγύ έχουν 130 θερμίδες & 3γρ. κορεσμένου (ζωικού) λίπους & επιπλέον ζάχαρη. Αν επιλέξεις μόκα προσπάθησε να αποφύγεις την κρέμα από πάνω & το σιρόπι σοκολάτας.

Pina Colada vs. Daiquiri Φράουλα

Ποιο είναι το χειρότερο;

H Pina Colada περιέχει πάρα πολλή ζάχαρη & κορεσμένα λιπαρά λόγω της κρέμας της καρύδας. Βεβαία & τα δύο έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες καθώς ξεπερνούν τις 200 ανά κοκτέιλ. Γι’ αυτό προσπάθησε να μείνεις στο ένα κοκτέιλ. 

Λεμονάδα vs. Παγωμένο Τσάι;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Η λεμονάδα είναι ο χαμένος της υπόθεσης & καθώς δεν έχεις επιλογή αφού πρέπει να προσθέσεις ζάχαρη. Το παγωμένο τσάι είναι το κατάλληλο για σένα. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο συσκευασμένο χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή ακόμα καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου. Πάρε φακελάκια με διάφορες γεύσεις, βότανα πρόσθεσε νερό & βάλτο στο ψυγείο. Ακόμα μπορείς να το αρωματίσεις με φέτες λεμονιού, μέντα, δυόσμο.

Χυμός φρούτων με ανθρακικό vs. Αθλητικό ποτό;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Αν δεν έχεις ανάγκη από ηλεκτρολύτες δε χρειάζεσαι κάποιο αθλητικό ποτό. Το σώμα χάνει ηλεκτρολύτες όταν ιδρώνει υπερβολικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασκούνται για 30 λεπτά δεν χρειάζονται την ενυδάτωση από ένα αθλητικό ποτό. Ο χυμός φρούτων με ανθρακικό έχει τις μισές θερμίδες από ένα αθλητικό ποτό.

Σαγκρία vs. Kir Royale;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Θερμιδικά έχουν 20 θερμίδες διαφορά αλλά η Σαγκρία σου δίνει βιταμίνη C & φυλλικό οξύ από τα φρούτα. Αυτό που θέλει σίγουρα προσοχή είναι ότι & τα δύο είναι αρκετά γλυκά & καταναλώνονται πολύ εύκολα, γι’ αυτό καλύτερα να τα πίνουμε με το φαγητό.

Μοχίτο vs. Τεκίλα Sunrise;

Ποιο είναι το χειρότερο;

Το Τεκίλα Sunrise περιέχει λιγότερο αλκοόλ & συνεπώς λιγότερες θερμίδες από το Μοχίτο & αυτό γιατί το Μοχίτο έχει 1 ⅓ μεζούρες ρούμι σε αντίθεση με ½ μεζούρα τεκίλα στο Sunrise. Επίσης το Τεκίλα Sunrise περιέχει ¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι που είναι μια καλή δόση βιταμίνης C.

Στην υγεία σας!

Βασιλική Δέδε

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc

Κύπρου 1, Τρίπολη, Τηλ.: 2710232841

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...