Menu
RSS
Σάββατο, 19/01/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Λαγκάδια | Κραυγή οργής και αγανάκτησης των κατοίκων

Λαγκάδια | Κραυγή οργής και αγανάκτησης των κατοίκων


Έχουμε φτάσει μια βδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.. Όλα τα νοικοκυριά ετοιμάζονται για τις εορταστικές μέρες, με την όποια μνημονιακή οικονομική ευχέρεια έχουν. Τα μαγαζιά περιμένουν να καλύψουν τις μειωμένες εισπράξεις όλου του χρόνου, με κάποια οικονομική ανάσα, εκμεταλλευόμενοι τις διαθέσεις προσφοράς και δώρων που επιβάλλουν σαν έθιμο στους ανθρώπους, οι εορταστικές αλλά και ξεχωριστές αυτές μέρες, σε όλον σχεδόν τον κόσμο! Όπως λοιπόν συμβαίνει σε όλες τις χώρες, έτσι και στην χώρα μας, το επίσημο κράτος αφ’ ενός, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση αφετέρου, προσπαθούν με διάφορους τρόπους, να μεταφέρουν στους μνημονιακούς πολίτες και φορολογούμενους τους, το κλίμα των εορτών! Δηλαδή την χαρά, την αγάπη, το χαμένο χαμόγελο, την ελπίδα αλλά και την καλή διάθεση για ευχές! Πολλές, ειλικρινείς, ζεστές, έστω και με ξεχωριστή υπερβολή, ευχές! Ευχές καρδιάς από άνθρωπο σε συνάνθρωπο.
Αν παρακολουθήσει κάποιος την επικαιρότητα, θα διαπιστώσει ότι όλοι οι δήμοι ανακοινώνουν, εκδηλώσεις, μουσικές, θεατρικές, εικαστικές, αλλά και άλλες, πιο πρωτότυπες , πολυέξοδες είτε λιτές, με σκοπό να δώσουν ανταποδοτικά, από τα έσοδα τους, λίγο χαμόγελο, κάποια συμβολικά δώρα, λίγα γλυκά, λίγη χαρά, λίγο κέφι, στους μικρούς είτε μεγάλους δημότες τους! Αυτά συμβαίνουν σε όλους τους μικρούς είτε μεγάλους δήμους, όλων των πολιτισμένων κρατών; Ε όχι και σε όλους….
Ας προσγειωθούμε στην….ορεινή Ευρωπαϊκή Γορτυνία. Αν διαβάσετε τις ανακοινώσεις που δημοσιοποιεί το επιλεκτικά λαλίστατο γραφείο τύπου του Δήμου Γορτυνίας, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, με την ετσιθελική επιλογή και οικονομική κάλυψη της ΔΗΚΕΓ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις αφορούν μόνο την Δημητσάνα, τα Τρόπαια και αν δεν κάνω λάθος, κάποια έκθεση στην Κοντοβάζαινα….. Λες και η Γορτυνία δεν έχει άλλες κωμοπόλεις με ψυχές, με δημότες, με ανθρώπους… Στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας, προΐσταται η κα Διαμαντοπούλου. Δηλαδή αν καταλάβατε καλά, το πολιτιστικό επίπεδο, όλης της Γορτυνίας, είναι στα στιβαρά χέρια αυτής της κυρίας και φυσικά είναι η υπεύθυνη και υπόλογη θεσμικά, για την οικονομική διαχείριση των πολιτιστικών κονδυλίων του Δήμου Γορτυνίας. Δηλαδή όλων των φορολογουμένων. Σωστά;

Στο σημερινό ρεπορτάζ δεν θα ασχοληθώ με την φετινή, αλησμόνητη, απαράδεκτη, ίσως προσβλητική θεσμική της συμπεριφορά, στις πολιτιστικές αλλά και ιστορικές εκδηλώσεις του άλλοτε δήμου Λαγκαδίων και τωρινού Καλλικρατικού διαμερίσματος του Δήμου Γορτυνίας. Σήμερα θα προσπεράσω τις αξέχαστες πολιτιστικές προσβολές της, στις εκδηλώσεις του ιστορικού διαγωνισμού τραγουδιού, αλλά και την φετινή ταπεινωτική περιφρόνηση του Δήμου στις ξεχωριστές εκδηλώσεις του Συνδέσμου των Λαγκαδινων… Είναι δημοσιευμένες με επώνυμα ρεπορτάζ, στα περισσότερα φιλόξενα ΜΜΕ, διότι έχουν επιστρατευτεί, ευτυχώς ελάχιστα, πρόθυμα μέσα παραπληροφόρησης, αποσιώπησης και θλιβερής λογοκρισίας! Το σημερινό ρεπορτάζ, θέλει σαν ενισχυτής πολλών χιλιάδων watt, να δυναμώσει την οργή, την αγανάκτηση, το παράπονο, την θλίψη ,την απογοήτευση, αλλά ταυτοχρόνως και την δημοσίευση της αηδίας, των ηρωικών κατοίκων των Λαγκαδίων. Αυτός είναι και ο στόχος του. Εκτός από τους ηρωικούς κατοίκους που μένουν μόνιμα στα Λαγκάδια, υπάρχουν και μερικές μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν όλες τους οικογενειακές, που περιμένουν από τον χειμερινό τουρισμό σε πρώτο επίπεδο, αλλά και από αυτές τις εορταστικές μέρες, σαν δεύτερη ευκαιρία, να πάρουν επί τέλους, ορισμένες οικονομικές ανάσες!

Σας υπενθυμίζω και την απομόνωση των Λαγκαδίων για 3 περίπου βδομάδες, ευτυχώς τελείωσε, λόγω των απαραίτητων εργασιών, στο γεφύρι της ανατολικής εισόδου Λαγκαδίων, επί της Ε.Ο. Τριπ.- Πύργου. Ευτυχώς που μόνοι τους οι επαγγελματίες, επαναλαμβάνω εντελώς μόνοι τους, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες και το πέτυχαν, να δώσουν μια εορταστική όψη στο χωριό, στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Ε, λοιπόν σας έχω σε φωτογραφία την μοναδική απίστευτη εορταστική προσφορά του Δήμου Γορτυνίας, της ΔΗΚΕΓ, του κ. Δημάρχου , του κ. αντιδημάρχου και των τοπικών συμβούλων, στα ιστορικά Λαγκάδια Αρκαδίας, στους ηρωικούς μόνιμους κατοίκους και στους υπομονετικούς ανθεκτικούς επαγγελματίες που ακόμα περιμένουν την Γορτυνιακή ανάπτυξη που μάλλον έχει πάρει λάθος δρόμο και θα αργήσει πολύ.. Ούτε μουσικές, ούτε παιδικά κάλαντα, ούτε θεατρικές, εκδηλώσεις . Τίποτα. Μόνο κάτι κλάρες από έλατο, για την κατασκευή μιας φτωχότατης και πολύ σεμνής.…φάτνης, με μπόλικα άχυρα, σαν προσφορά εορταστικής πνευματικής τροφής του Δήμου Γορτυνίας, στους Λαγκαδινούς. Θα μου πείτε και ο Ιησούς, με τα άχυρα της φάτνης ζεστάθηκε και μεγάλωσε. Καμία σχέση. Διότι τα Λαγκάδια, η Βυτίνα, τα Μαγούλιανα, η Ζάτουνα, η Στεμνίτσα, το Βαλτεσινίκο, η Κοντοβάζαινα, τα Τρόπαια,…..έχουν για επι πλέον εορταστικά στολίδια, και το κάτι άλλο. Το ξεχωριστό. Τους πάρα πολλούς απερίγραπτους, εξοργιστικούς σωρούς σκουπιδιών. Πολλά σκουπίδια, σκουπίδια παντού….
Η οργή και τα ψύχραιμα συμπεράσματα, δικά σας, αλλά οι ειλικρινέστατες ευχές για καλές γιορτές, με υγεία, …..αγάπη και για δημιουργική νέα χρονιά, είναι ενυπόγραφα δικές μου .

Παν. Β. Χουντής ( 18 -12- 2017 )

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 03:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Το χωριό που ο κύριος επιδεικτικά δεν αναφέρει...δεν έχει καμια ιδιαίτερη μεταχείριση απο τον Δήμο. Απλούστατα έκανε κατι που εσείς δεν μπορείτε να κάνετε! Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και δεν περίμενε απο κανέναν να του δώσει ελεημοσύνη. Γι'αυτό παει μπροστά κατι που φαίνεται τον αρθρογράφο αντι να τον εμπνέει, να το κανει να βγάζει σπυριά!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...