Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξανά οι φωνές του σκοταδισμού και του μίσους στο προσκήνιο με αφορμή την ονομασία της γειτονικής μας χώρας

Ξανά οι φωνές του σκοταδισμού και του μίσους στο προσκήνιο με αφορμή την ονομασία της γειτονικής μας χώρας

Οι δυνάμεις που έχουν όφελος να διατηρείται η ένταση μεταξύ των λαών, δραστηριοποιούνται ξανά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επικείμενη συμφωνία για την ονομασία της γειτονικής μας χώρας!

Προγραμματίζουν συλλαλητήριο με εθνικιστικό περιεχόμενο, αλλά στόχο έχουν τον τορπιλισμό της επικείμενης συμφωνίας!

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δυνάμεις αυτές του σκοταδισμού, πως στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας κατοικούν πολλοί λαοί, όπως συμβαίνει και με τη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, όπως και με αυτή της Ευρώπης, όπως συμβαίνει και με τον πλανήτη γη!

Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η γη είναι δική του, ούτε πως η Ευρώπη είναι δική του, παρά μόνο ένας παρανοϊκός όπως ήταν ο Χίτλερ και ούτε εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα τα Βαλκάνια που κάποτε ήταν υπό τη κυριαρχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Βυζαντίου, γιατί τότε και οι Ιταλοί θα διεκδικήσουν τη μισή Ευρώπη που είχαν κάποτε κατακτήσει οι Ρωμαίοι και οι Τούρκοι την άλλη μισή.

Η φιλειρηνική συνύπαρξη των γειτονικών λαών πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις!!!

Αυτή η εκκρεμότητα με τη γειτονική μας χώρα πρέπει γρήγορα να κλείσει αφού επί 25 χρόνια τώρα σέρνεται και μέρα με τη μέρα εξελίσσεται σε βάρος μας, εφ όσον 135 χώρες ήδη την έχουν αναγνωρίσει με το όνομα σκέτο Μακεδονία και αυτό έχει να κάνει με τη νεώτερη ιστορία μας.

Συγκεκριμένα το 1953 όταν ο Τίτο πρόεδρος τότε της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έσπασε τις σχέσεις του με τον Στάλιν πρόεδρο τότε της ΕΣΣΔ, εν μέσω του ψυχρού πολέμου μεταξύ δύσης και Ανατολής, οι σύμμαχοί μας ικανοποιήθηκαν από τη στάση αυτή του Τίτο και του χαϊδεύανε τα αυτιά.

Τότε ακριβώς παρότρυναν την Ελλάδα να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Γιουγκοσλαβία, γνωρίζοντας όμως η Ελλάδα, πως το σύνταγμα της γειτονικής χώρας ανέφερε συγκεκριμένα, πως ένα από τα πολλά επί μέρους κρατίδια που αποτελούσαν την Ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας ήταν και το κρατίδιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και το οποίο με δημοψήφισμα θα μπορούσε να αποκτήσει την ανεξαρτησία του όποτε ο λαός του το αποφασίσει.

Αυτό ακριβώς έγινε το 1992 όταν με δημοψήφισμα το κράτος αυτό απέκτησε την ανεξαρτησία του με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, όνομα που το είχε εν γνώσει και με την αποδοχή της Ελληνικής κυβέρνησης για πολλές δεκαετίες.

Όταν τότε η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε στους διεθνείς οργανισμούς για την ονομασία αυτή της γειτονικής μας χώρας, όλοι διαφώνησαν μαζί μας με το ερώτημα : πως είναι δυνατόν να έχετε αποδεχτεί την ονομασία αυτή από το 1953 και τώρα να διαφωνείτε? Γι αυτό ακριβώς και δεν δίστασαν ούτε στιγμή να αναγνωρίσουν 135 κράτη τη χώρα αυτή με το όνομα Μακεδονία φέροντας έτσι την Ελλάδα σε δυσμενή θέση και εντελώς απομονωμένη, αφού και οι πιο στενοί μας σύμμαχοι ήδη την έχουν αναγνωρίσει

Τώρα επειδή έχει κυλίσει πολύ νερό από τότε στη διεθνή κατάσταση και έχοντας υπ όψη μας τις αρνητικές για μας εξελίξεις και εφ όσον οι γείτονές μας έχουν αλλάξει κατά πολύ από τις πρώην εθνικιστικές και αλυτρωτικές τους θέσεις και έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, όπως είναι και αυτό της ονομασίας, θα πρέπει και μεις να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με κάποιες υποχωρήσεις να δώσουμε μία λύση στο πρόβλημα και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος και των δύο λαών στη κατεύθυνση της ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης.

Η Ελληνική Μακεδονία όση απελευθερώσαμε από τους Τούρκους με το αίμα των Ελλήνων στρατιωτών το 1912-1913 στους Βαλκανικούς πολέμους, παραμένει Ελληνική και κανένας δεν μπορεί να μας τη πάρει, όπως και η βόρεια Μακεδονία που απελευθερώθηκε με το αίμα των Σλάβων και Βουλγάρων στρατιωτών από τους Τούρκους την ίδια περίοδο 1912-1913, θα παραμείνει με βάση τις διεθνείς συνθήκες, που όλοι Βαλκανικοί λαοί έχουν υπογράψει, η μισή Σλάβικη και η άλλη μισή Βουλγάρικη.

Δεν χρειάζονται λοιπόν κραυγές και πλειοδοσία σε εθνικιστικές κορώνες, γιατί αυτές οδηγούν μόνο στο μίσος μεταξύ των λαών, σε συγκρούσεις και σε καταστροφές όπως συνέβη και με τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Τάσος Παπαζαχαρίας

Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ

Αρκαδίας

1 σχόλιο

  • αλεξης
    αλεξης Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 13:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Για δείτε άρχισαν οι φωνές του γραικυλισμού ή αλλιώς ραγιαδισμού ή αλλιώς των yesmen

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...