Menu
RSS
Σάββατο, 25/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Κίνηση για τη μετάβαση | Γράφει ο Χ. Στάικος

Κίνηση για τη μετάβαση | Γράφει ο Χ. Στάικος

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενιαίος από ποτέ και αυτό επιβάλλει σε όλους μας την υπέρβαση που πρέπει να γίνει ξεπερνώντας υπάρχουσες εσωκομματικές συσπειρώσεις που δεν εδράζονται πλέον σε διαφορετικά πλαίσια, ώστε να συσπειρωθούμε

Του Χρήστου Στάικου*

Η ολοκλήρωση του προγράμματος και το τέλος των Μνημονίων φέρνουν πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το σχέδιο για την επόμενη μέρα για τη χώρα, καθώς και τις νέες συνθήκες που πρέπει να δράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν την προηγούμενη περίοδο, ήταν λογικό και εύλογο σε μεγάλο βαθμό το βάρος να έχει πέσει στην κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος με το κόμμα και τα μέλη, εν πολλοίς να βρίσκονται σε αμηχανία, η επόμενη φάση, και με τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας, τοποθετεί το κόμμα στο προσκήνιο. Το τοποθετεί στην πρώτη γραμμή ώστε να γίνουν κινήσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Άλλωστε, η διενέργεια των αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα ήταν μια τέτοια πετυχημένη πρωτοβουλία του κόμματος που προτάθηκε στην κυβέρνηση και έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα.

Μια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και τα ενεργά μέλη της που μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και να προβάλλει την αναγκαιότητα για ουσιαστικές, δημοκρατικές, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής ζωής του τόπου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενιαίος από ποτέ και αυτό επιβάλλει σε όλους μας την υπέρβαση που πρέπει να γίνει ξεπερνώντας υπάρχουσες εσωκομματικές συσπειρώσεις που δεν εδράζονται πλέον σε διαφορετικά πλαίσια, ώστε να συσπειρωθούμε, να επανεκκινήσουμε και να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κίνηση που πρέπει να γίνει για να υπερβούμε την υπάρχουσα κατάσταση στο εσωτερικό και να γίνουμε πιο εξωστρεφείς.

Να στραφούμε στη νεολαία και σε συμμαχίες σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, να εδραιωθούμε στην αυτοδιοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο κυρίαρχος χώρος στον προοδευτικό πόλο στη χώρα μας, καταλύτης θετικών εξελίξεων για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μέσω της ενίσχυσης της προοδευτικής συμμαχίας (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκρατία) και την ανάδειξη με νέους όρους της διαχωριστικής γραμμής Αριστεράς - Δεξιάς.

Το διαρκές συνέδριο το φθινόπωρο μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για το στρατηγικό μας σχέδιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή και για τη χώρα, αλλά και για το κόμμα όπου μπορούν να τεθούν και οργανωτικές αλλαγές που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάδειξης του ρόλου των μελών και των οργανώσεων, ενεργοποίησης του κόμματος και ανοίγματος στην κοινωνία.

* Ο Χρήστος Στάικος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή | Εφημερίδα "Αυγή"

2 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Μια ζωη σε αυτο το τοπο αυτοκλητοι τιποταδες παρουσιαζονται σα γνωστες σωτήρες κλπ....και εμεις τους ψηφιζουμε...καλά να παθουμε....η διαφορα στις μερες μας ειναι οτι αυτα τα ανερματιστα νεογνα εχουν να αντιμετωπισουν σοβαρα σκεφτομενους επιστημονες κ οχι τους μπαμπαδες κ τις μαναδες τους....
  Σταικο.....στη παιδικη χαρα μπεμπη...

 • Ένας
  Ένας Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 01:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Άρες μαρες κουκουνάρες, από ανθρώπους που δεν δούλεψαν ποτέ και βλέπουν τον κόσμο μόνο μέσα από τα κομματικά γυαλιά του προηγούμενου μάλιστα αιώνα. Ο υπόλοιπος κόσμος κινείται στην ψηφιακή εποχή και εδώ κάτι απίθανοι τύποι που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως νέοι μιλάνε για διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς-Δεξιάς θέλοντας να χτίσουν πολιτικές καριέρες στον διχασμό των Ελλήνων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...