Menu
RSS
Τρίτη, 19/02/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Άρθρο | Τρεις μήνες έκανε έγγραφο του δήμου Γορτύνιας, να φτάσει από την Δημητσάνα, στα … Λαγκάδια!

Άρθρο | Τρεις μήνες έκανε έγγραφο του δήμου Γορτύνιας, να φτάσει από την Δημητσάνα, στα … Λαγκάδια!

 

Κι όμως. Ειναι γεγονός.  Ακριβώς  3 μήνες έκανε να φτάσει από την Δημητσάνα στα Λαγκαδια,το απαντητικό έγγραφο του δήμου γορτυνιας,σε επώνυμο έγγραφο ερώτημα του υπογράφοντος το σημερινό  θέμα.  Το κείμενο του θέματος το χαρακτηρίζω σαν ένα σύγχρονο  ευθυμογράφημα από την καθημερινότητα  της δημοσίας διοίκησης.  Εσείς όμως δεν είστε υποχρεωμένοι, βάσει του τάδε νόμου, να γελάσετε.  Είστε όμως  υποχρεωμένοι να σκεφτείτε και μετα κάνετε ότι σας φωτίσει το καλής ποιότητας μυαλουδάκι σας. Πάμε λοιπόν.

 Γνωριζετε πολύ καλά ότι στα Λαγκάδια Αρκαδίας υπάρχει σοβαρότατο θέμα, για μια 8ετια περίπου, με την ΠΟΣΟΤΗΤΑ, αλλά και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του κοινωνικού αγαθού που λέγεται πόσιμο νερό. Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που ζουν και με κίνδυνο την δημόσια  υγειά, οι  ηρωικοί  κάτοικοι των Λαγκαδίων, την γνωρίζει όλη η υπεύθυνη και αρμόδια ιεραρχία της  δημόσιας διοίκησης Αρκαδίας. Δηλαδή.  Οι αλλεπάλληλοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, από τις αρμόδιες επιστημονικές υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου.  Τα μη αποδεκτά για την δημόσια υγειά αποτελέσματα των ελέγχων, φέρουν τώρα τελευταία, την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη και ιατρού στο επάγγελμα κ.Γιαννακούρα, ενώ μεχρι πρότινος είχαν την υπογραφή της εξαίρετης  διευθύντριας υγειονομικού Αρκαδίας, κας Σιακωτού.  Επίσης, η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, είναι από χρόνια ενήμερη, μέσω των κοινοποιήσεων των υγειονομικών υπηρεσιών στο Α.Τ. Δημητσάνας και μεχρι πρότινος  στο Α.Τ.Λαγκαδίων.  Η Εισαγγελία Αρκαδίας, είχε ετοιμάσει φάκελλο για παρέμβαση και δικαστική  κατάληξη.

Όμως η δικαστική  διαδικασία,  με κατηγορούμενο τον δήμο Γορτύνιας, λόγω  του γνωστού νόμου Παρασκευόπουλου, τέθηκε  περίπου πριν 2 χρόνια, στο αρχείο! Θα’ θελα να ενημερώσω τους πολίτες, όσοι δεν το γνωρίζουν,  όταν   μια υπόθεση τεθεί στο αρχείο, με τον γνωστό νομό,  δεν είναι αθωωτική.. Όταν γίνει επανάληψη της ιδίας κατηγορίας, τοτε ανασύρεται  από το αρχείο και η προηγουμένη…Όπως έχουν κατανοήσει οι πάντες και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο δήμος Γορτύνιας, γράφει τις επιστημονικές οδηγίες και υποδείξεις των υπεύθυνων υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας,  για την ασφαλή και υγειονομικά  ποιοτική  χρήση του ποσίμου νερού των Λαγκαδίων, στα…παλαιότερα των υποδημάτων του για να μην σας πω  και κάπου αλλού.. Ο εμπαιγμός καλά κρατεί, με  τις διάφορες προεκλογικές εργολαβικές  εξαγγελίες, ταυτόχρονα με την επικίνδυνη για την δημόσια υγεία ΠΟΙΟΤΗΤΑ του νερού υδροδότησης των Λαγκαδίων. Πρόσφατα,  συμπληρώνεται νέος φάκελλος με ένορκες καταθέσεις (και του υπογράφοντος το ρεπορτάζ ) και είναι σε εξελιξη νέα εισαγγελική πρωτοβουλία.

Υπάρχει όμως επιπλέον  υλικό και για την μη νόμιμη  ΠΟΣΟΤΙΚΗ διαχείριση των διαθεσίμων υδάτινων όγκων, από πλευράς δήμου, με αποτέλεσμα μέσα στην βαρυχειμωνιά,  ναχουμε υδροδότηση με το…δελτίο! Δηλαδή παρα πολλοί δημότες, κάνουν ακόμα  χρήση αλόγιστων ποσοτήτων πόσιμου νερού, είτε με υπάρχουσες παράνομες συνδέσεις, είτε με κατεστραμμένους από τους ίδιους, για παρα πολλα χρόνια,  υδρομετρητές! Με αποτέλεσμα να μην γίνεται υπεύθυνη  οργανωμένη διανομή των αποθεμάτων του πόσιμου νερού, ο  δε δήμος να μην εισπράττει τα νόμιμα ποσά κατανάλωσης, ύδρευσης υδροδότησης, να πληρώνουν δε οι λιγότεροι δημότες,  κυρίως οι  κάτοικοι της Αθήνας.  

Οι δε πονηροί,  με τους κατεστραμμένους υδρομετρητές και τις παράνομες συνδέσεις, να σπαταλούν τζάμπα, αλόγιστες ποσότητες νερού για τα μικροπεριβολάκια τους και οι υπόλοιποι, να μην έχουν σταγόνα πόσιμου νερού μεν …αλλά  να πληρώνουν  δε τα τέλη τους, κανονικά. Αυτή την εξοργιστική κατάσταση  που επικρατεί για αρκετά χρόνια, ακόμα και σήμερα,  με την ΠΟΣΟΤΙΚΗ διαχείριση του πόσιμου νερού των Λαγκαδίων, την γνωρίζει πολύ καλά ο άφαντος δήμαρχος  Γορτυνίας, ο  άφωνος αντιδήμαρχος Λαγκαδίων και το ανύπαρκτο τοπικό  συμβούλιο που για 8 περίπου χρόνια δεν έχει ποτέ,  έστω μια δημόσια συνεδρίαση. Αν και είναι γνωστό ότι κανένα τοπικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας,  δεν έχει ούτε μια δημόσια συνεδρίαση, στην μεχρι τώρα 8ετη θητεία Γιαννόπουλου. Αυτό πρέπει να είναι… πανελλήνιο ρεκόρ.

Δηλαδή, θα ρωτήσει κάποιος, λες να ξέρει ο δήμαρχος ότι γίνεται κλοπή και σπατάλη ποσίμου νερού, μερικοί δημότες δεν πληρώνουν, ο δήμος χάνει έσοδα, οι δεξαμενές είναι ακάθαρτες, τα αποτελέσματα των δειγμάτων του πόσιμου νερού,  να βγαίνουν μη αποδεκτά,  τις οδηγίες που  στέλνει η υγειονομική υπηρεσία, τις κάνει χαρτοπόλεμο, να κινδυνεύουν οι  ζωές των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, να κινδυνεύουν με δυσφήμηση οι ελάχιστες ηρωικές  επιχειρήσεις εστίασης, να υπάρχει το ιστορικό  της απώλειας ενός πατριώτη μας από το μολυσμένο νερό της αγίας Παρασκευής, να γίνεται υδροδότηση με δελτίο, έως τα μέσα…Δεκέμβρη και να κυκλοφορεί ήσυχος ο φερόμενος σαν δήμαρχος Γορτυνίας,  ο ανύπαρκτος ( πολιτικά ) Γιάννης Γιαννόπουλος; Ε ;  

Θα θέλατε  τώρα να μάθετε, τί ήταν αυτό το έγγραφο που χρειάστηκε  3 ολόκληρους  μήνες να το στείλει σαν απάντηση, ο ίδιος ο δήμαρχος, από την Δημητσάνα στα Λαγκάδια μέσω…ΚΕΠ;  Απολαύστε ευαισθησία δημάρχου και ατυχέστατη προσωπική του  απόπειρα  εμπαιγμού δημότη. Στις 13-μαρτ-2018 κατέθεσα στο ΚΕΠ Λαγκαδίων, επώνυμο  και ενυπόγραφο  αίτημα, προς τον δήμο γορτυνιας,που ζητούσα να με ενημερώσει η  αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης και  υδροδότησης του, πόσους υδρομετρητές διαθέτει, σύμφωνα με τα στοιχεία της,  η Τ.Κ. Λαγκαδίων και πόσους, όλος ο δήμος Γορτύνιας.  Πόσοι υδρομετρητές παρουσιάζουν βλάβη, ζημιά, καταστροφή και πόσοι παρουσιάζουν, μηδέν (0) κατανάλωση, για πολλα χρόνια στα Λαγκάδια, αλλά και σε ολόκληρο τον δήμο Γορτυνίας; (περίπου 70%;) Επειδή ο εισαγγελέας Τριπόλεως, τον έχει ξανά στείλει για άρνηση παροχής εγγράφου (υπόθεση ρευματοκλοπης Λαγκαδίων) την απάντηση την ανέλαβε ο ίδιος  ο δήμαρχος Γορτυνίας.

Ετσι λοιπόν, στις 14-ιουν-2018,  στο ΚΕΠ Λαγκαδίων,  έφτασε  η πολυπόθητη κουτοπόνηρη απάντηση του, με φτηνές, γελοίες  ανοησίες... Έπειτα από 3 μήνες, από την Δημητσάνα  έως τα Λαγκάδια, μέσω…ΚΕΠ !  Δηλαδή, 90 ημερολογιακές μέρες, όσες προβλέπει ο νόμος για τις αλληλογραφίες των δημοσίων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Έχει αξιοπρόσεκτη σημασία,  το περιεχόμενο του απαντητικού εγγράφου, του φερόμενου με τον νόμο, σαν δήμαρχου  Γορτυνίας, που  μου έστειλε με ημερομηνία 31-μαη-2018 με  αρ.πρωτ.1537 και με παραλαβή 13-6-2018!   Για μένα είναι εμφανέστατη η ατυχέστατη απόπειρα εμπαιγμού μου, αν και ξέρει πολύ καλά ότι  σαν πολίτης και έννομο συμφέρον έχω και…ενδιαφέρον. Με ενημερώνει δε  με το αμίμητο αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό μαργαριτάρι, ότι:...ο πολίτης δεν προβλέπεται να…ασκεί έλεγχο, στην εξουσία!!!  Απίστευτη μπαρούφα;  Απύθμενο θράσος;  Και τα δυο;  Ε;

 

 Δεν ξέρω τελικά αν σας άρεσε το ευθυμογράφημα-ρεπορτάζ μου και  δεν ξέρω αν..γελάσατε;  Επειδή  εγώ πιστεύω  ότι υπάρχει σύνταγμα, υπάρχουν  νόμοι που πρέπει να τηρούνται και υπάρχει  δικαιοσύνη, καθώς  και  αποτελεσματικότατα εργαλεία ελέγχου, θα σας ενημερώσω, όπως πάντα, έγκαιρα και έγκυρα,  πότε και πώς θα …γελάσουν, ο εισαγγελέας Τρίπολης, ο γ.γ.του ΣΕΕΔΔ και ο αρμόδιος συντονιστής οι οποίοι έχουν ενημερωθεί.   Άκου, 90 μέρες, 3 μήνες, μέσω ΚΕΠ,  έκανε να έρθει από την Δημητσάνα στα λαγκάδια, η… προσβλητική και προκλητική, αντισυνταγματική και  αντιδημοκρατική κοτσάνα για να μας ενημερώσει, οτι: δεν προβλέπεται ο.. έλεγχος της εξουσίας, από τον φορολογούμενο πολίτη!   Καλέ τί μας λές; 

                                 lagkadia eggrafo 2018

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ      Λαγκάδια 9- Ιουλ- 2018 

*Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο www.kalimera-arkadia.gr απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των αρθρογράφων και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται από την ιστοσελίδα μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...