Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

#Συμφωνία Αλήθειας -  γιατί απλά -  Ναι #Μπορούμε

#Συμφωνία Αλήθειας -  γιατί απλά -  Ναι #Μπορούμε

Τρίπολη 19-09-2018

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει έτοιμη, η κοινωνία μας είναι έτοιμη…?

Μετά την ξαφνική αλλαγή στην καθημερινότητα μας, με την είσοδο στα μνημόνια ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, τα πρώτα χρόνια της κρίσης έβγαλε την αντίδραση του, στηρίζοντας κόμματα όπως την Χρυσή Αυγή, τους Ανελ, κ.α. προσπαθώντας να δείξει στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα, την αντίδραση του για την απότομη αλλαγή στην ζωή του. Δυστυχώς ορισμένες φορές διαχρονικά δεν ακούονται τα λόγια που πρέπει, λόγια που  εκείνες τις στιγμές φαντάζουν εξωπραγματικά…, με πρώτη και καλύτερη φωνή εκείνη του αείμνηστου Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος από την σημερινή κατάσταση έχει απολύτως δικαιωθεί στις προβλέψεις του και στα λεγόμενα του.

Όλοι πλέον σήμερα από τις κουβέντες στα καφενεία έως και τις τηλεοπτικές εκπομπές ακόμη και στο εξωτερικό, λένε ότι αν είχαμε ακούσει έστω και λίγα από αυτά που είχε πει σήμερα θα ήμασταν αλλιώς.

Μετά λοιπόν το πρώτο σοκ ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πιστέψει στα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα, ο οποίος έταξε τα πάντα με έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο. Ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνήσουμε ένα πρωί σαν ύστερα από ένα κακό όνειρο …!!

Σήμερα όμως διαπιστώνουμε όλοι μας και αυτό το έχουμε σίγουρα καταλάβει όλοι μας καλά, ότι παρά τα ψέματα που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ακούονται, ζητούμενο ήταν και είναι μια Συμφωνία Αλήθειας.

Και από την Συμφωνία Αλήθειας που διεκδίκησε και διεκδικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάμε στο Ναι Μπορούμε, Μπορούμε να Πετύχουμε !!

Ναι Μπορούμε γιατί είμαστε ικανοί να αλλάξουμε, έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει πρώτα να έχουμε ειλικρίνεια στην μεταξύ μας σχέση και καθαρές λύσεις.

 Τα δύσκολα φαίνεται να μπορούμε να τα αφήσουμε πίσω, μετά από 9 χρόνια χρειάζεται η καλύτερη επιλογή, ένας καλός προπονητής που να έχει:

 Όραμα, Αξίες, Στόχους και να διαπνέεται από την Αλήθεια.

Βέβαια ένας προπονητής χωρίς ομάδα δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά σε αυτή την περίπτωση τις αλλαγές καλούνται να τις κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ο κάθε ένας μας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, που θα επιλέξουμε και θα εκλέξουμε τους Άξιους και όχι τους Αρεστούς.

Μια ομάδα χρειάζεται καλούς παίκτες, που να παίζουν ομαδικά, δεν χρειάζονται  «ΦΙΡΜΕΣ» και «ΟΝΟΜΑΤΑ»,  ούτε  για θέατρα μιλάμε, ούτε για  μπουζούκια και πίστες.

Είναι στο χέρι όλων μας να επιλέξουμε και να εκλέξουμε ανθρώπους τίμιους, εργάτες της κοινωνίας και της  πολιτικής, πέρα από τζάκια και μεγαλεία. Ανθρώπους που να έχουν κολλήσει ένσημα στην ζωή τους και να ξέρουν τις αγωνίες του κόσμου, του γείτονα τους, του συγγενή τους, του φίλου τους, των πολιτών, μιλώντας και γνωρίζοντας την αλήθεια και όχι τα μεγάλα και ωραία λόγια και το χτύπημα της πλάτης.

Δεν χρειάζονται λοιπόν, «ούτε νταβατζήδες, ούτε τραμπούκοι, ούτε βεντέτες» στην πολιτική.

Ανάγκη υπάρχει μόνο για μια Συμφωνία Αλήθειας μεταξύ πολίτη και πολιτικού.

Όπως μας παροτρύνει και ο μεγάλος μας ποιητής ο Γιώργος Σεφέρης :

«Λίγο ακόμα να δούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν, λίγο ακόμα να δούμε τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο, την θάλασσα να κυματίζει, λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός

Στέλεχος Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης Ν.Δ.

6 σχόλια

  • συγκινήθηκα  τώρα
    συγκινήθηκα τώρα Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 07:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ασε ρε Νικολάκη τις μπούρδες ! αρθογράφε της καλιας ωρας ! Τατουλοακολουθε της φαπας !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 09:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Σωστός πολιτικός είναι αυτός που ενώ είναι 100% παράνομος, ζητάει και τα ρέστα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    μάλιστα..η παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας πως μετράει στο σύστημα αξιών σας?

  • Αλευροτοποιος
    Αλευροτοποιος Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 14:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Δλδ ο καθόλα νόμιμα κομμένος των Περιφερειακών εκλογών λόγω Παράνομης Συμμετοχής του είναι ΑΞΙΟΣ γιατί απλά ΜΠΟΡΕΙ? Αλήθεια το κεφάλι που αντιπροσωπεύει ο κ.Γιαννακόπουλος σε τι διαφέρει από τους σημερινούς?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 22:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Τον εχει βαλει ο Βλασης ο #metoo#

  • Theos
    Theos Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 20:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς θεωρείτε τον εαυτό σας άξιο, ικανό και βασικό παίκτη αυτής της Συμφωνίας Αλήθειας; Θεωρείτε ότι είστε η καλύτερη επιλογή μεταξύ ημών; ή έχετε να μας υποδείξετε κάποιον που πιστεύετε ότι είναι καλύτερος σας;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...