Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Improve your knowledge (part 1)

Improve your knowledge (part 1)
Ενα διαφορετικό blog που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.
Improve your knowledge σημαίνει βελτίωσε την γνώση σου, αυτο συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση αλλα και την απλή ενασχόληση με κατι! Η γνώση ειναι δύναμη και υπαρχουν πολλα οφέλη που κερδίζεις βελτιώνοντας την. 
 
Πως θα το πετύχεις;

Με την δια βίου μάθηση.
 
Η δια βίου μάθηση διαφέρει απο την δια βίου εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων.
  • Δια βίου μάθηση: περιλαμβάνει την εκπαιδευση ενηλίκων τυπική και μη τυπική και την άτυπη μάθηση. Ειναι ολες οι μορφές μαθησιακών δραστηριοτήτων στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Αποσκοπουν στην απόκτηση ή την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, στην επαγγελματική ένταξη και εξέλιξη του ατόμου.
  • Εκπαίδευση ενηλίκων: Πρόκειται για οποιαδήποτε οργανωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στην οποία λαμβάνουν μέρος ενήλικοι πολίτες. Συμβαλει στην ανάπτυξη των πολιτών ως άτομα, είτε με τη μορφή συμπλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είτε με τη μορφή της περαιτέρω κατάρτισης.
  • Δια βίου μάθηση: αποτελεί μια συνεχής εμπειρία εκπαίδευσης, εμπλουτισμό, ανάπτυξη απόκτηση και εξειδίκευση γνώσεων και δεξιοτήτων, με στόχο την αυτοεξελιξη. 
Οι νέες γνωσεις ποτε δεν πανε χαμένες, αντιθέτως εχουν να σου προσφέρουν πολλαπλά οφελη.
  • Κρατάνε τον εγκέφαλο σου νεο και υγιή. Ο εγκέφαλός μας διαθέτει μια αξιοσημείωτη πλαστικότητα· έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέες νευρωνικές συνάψεις, καθώς εμείς μαθαίνουμε, αποκτάμε εμπειρίες και προσαρμοζόμαστε. Αυτές οι συνάψεις μεταφράζονται σε μεγαλύτερη οξυδέρκεια, σοφία και ευελιξία σε σχέση με το περιβάλλον μας. Άρα οποίος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νεο;.
  • Εμπλουτιζεις το βιογραφικο σου για την αγορά εργασίας. Η κοινωνία και η εργασία αλλάζουν και εμείς χρειάζεται να μπορούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Η δια βίου μάθηση και η συνεχής αυτοβελτίωση προσφέρουν περισσότερες επιλογές στην αγορά εργασίας.
  • Γνωρίζεις νεο κοσμο, έρχεσαι σε επαφή με ανθρωπους με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο με εσενα και μπορείς να μιλήσεις να ανταλλάξεις αποψεις και να δημιουργήσεις νέες φιλίες.
  • Νιώθεις αυτοπεποίθηση και αυτο εκπλήρωση. Η δια βίου μάθηση οδηγεί στην αυτοβελτίωση. Ανοίγει τους ορίζοντές μας, μας δείχνει τα προσωπικά μας όρια και πώς να τα ξεπεράσουμε, αν το θέλουμε. Η αίσθηση ικανοποίησης που λαμβάνουμε όταν μαθαίνουμε και νεο, τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητές του.
You’re never too old to learn.

Μάρη

https://marhsnewblog.blogspot.com

44568856 491111734713340 3166344019114459136 n

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...