Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Κράτος μεριμνά για την ζωή του απόδημου Ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών με την Μητέρα Πατρίδα;

Το Κράτος μεριμνά για την ζωή του απόδημου Ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών με την Μητέρα Πατρίδα;

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ"  ;;;

Το παραπάνω είναι το  Άρθρο 108 του Ελληνικού Συντάγματος και αναφέρεται στον απόδημο Ελληνισμό.

Εμείς προσθέσαμε στο τέλος του άρθρου ένα ερωτηματικό, στο οποίο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, αλλά κυρίως ζητάμε να απαντήσουν, αυτοί που νομοθετούν για δεκαετίες  και κρίνουν τις τύχες του λαού.

Ο απόδημος Ελληνισμός, οι Έλληνες της διασποράς, τα αδέλφια μας, τα ξενιτεμένα χελιδόνια της Ρωμιοσύνης, πέταξαν και πήγαν σε ξένους τόπους. Η ξενιτιά τους χαίρεται και όχι η Πατρίδα.

Έχουν δεύτερες Πατρίδες και δικαίως, αφού αυτές οι Πατρίδες τούς έδωσαν ευκαιρία ζωής  και τις προϋποθέσεις, να εργαστούν τίμια, να δημιουργήσουν οικογένειες και να προκόψουν. Πολλοί από αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις στις κοινωνίες που ζουν, έχουν μεγαλουργήσει, αποτελούν ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, παράδειγμα προς μίμηση, αλλά είναι και άριστοι πρεσβευτές της Ελλάδος στις γειτονιές του κόσμου.

Οι απόδημοι Έλληνες αποτελούν για την Ελλάδα ένα τεράστιο κεφάλαιο. Λόγω του ότι βρίσκονται μακριά της, την αγαπούν την πονούν και την σκέπτονται διπλά. Η δε νοσταλγία γι'αυτήν και ο πόνος του ξεριζωμού, είναι τα αναμμένα κάρβουνα που τους καίνε τα σωθικά, μέρα και νύχτα, όσο βρίσκονται μακριά της.

Θέλουν να είναι κοντά στην μητέρα Πατρίδα, όχι για να πάρουν κάτι, αλλά για να προσφέρουν σ'αυτήν, από αγάπη και μόνο.

Όμως η πρώτη  Πατρίδα, η Μάνα που τους γέννησε τι έχει κάνει για τα παιδιά της;

Ένα αίτημα δεκαετιών, αυτό του δικαιώματος να ψηφίζουν στις Εθνικές εκλογές, (από τον τόπο κατοικίας τους), αρνείται πεισματικά να τους το δώσει και τους φέρεται λες και δεν είναι η μάνα τους, αλλά η κακιά .....μητριά τους !

Στο άρθρο 51 παράγραφος 4 του Συντάγματος, υπάρχει  πρόβλεψη η οποία λέει ότι αν ψηφιστεί νόμος, από τα δύο τρίτα του αριθμού των βουλευτών,  μπορούν να αποφασίσουν σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επιστολική ψήφο( που είναι το πλέον εύκολο), είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.

Και όμως παρ´όλο ότι το Σύνταγμα το προβλέπει αυτό, εδώ και σχεδόν  45 χρόνια και παρ´όλο ότι από το 1974 μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει 7 φορές ο εκλογικός νόμος, δεν εστάθη δυνατόν, μέσα από αυτόν,  η μητέρα Πατρίδα να δώσει το δικαίωμα ψήφου, στα ξενιτεμένα παιδιά της. Αντίθετα συζητιέται να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες !

Ο λόγος; Είναι απλός:  Το Ελληνικό γκουβέρνο τους φοβάται ! Τους φοβάται γιατί  δεν μπορεί  να τους χειραγωγήσει !

Είναι οικονομικά  ανεξάρτητοι, είναι ελεύθεροι και δεν προσκυνάνε τους κρατούντες. Αν δε, τους δοθεί το δικαίωμα ψήφου, η αγνή και άδολη αγάπη που νοιώθουν για την Πατρίδα, θα τους οδηγήσει να ψηφίσουν καθαρά με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και όχι με το αν θα τους δοθούν οικονομικές παροχές, ή τους τάξουν διορισμούς και  ρουσφέτια.

Η ψήφος των απόδημων θα βοηθήσει να αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Θα ξεκινήσει από την εξάλειψη της γελοίας και εθνοκτόνου αντίληψης του χωρισμού των Ελλήνων σε δεξιούς και αριστερούς μέχρι και τον τρόπο που θα βλέπουν θα αξιολογούν, θα "ζυγίζουν" και θα ψηφίζουν τους υποψηφίους, οι ψηφοφόροι.

Τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν για δεκαετίες, το συζητούσαν, το έταζαν, αλλά έμειναν στο "θα" που ήταν τελικά στάχτη στα μάτια των ξενιτεμένων αδελφών μας.

Ποια όμως Κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα αποφασίσει να δώσει την δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες, να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους;

Θα είναι μία Κυβέρνηση η οποία θα διαπνέεται από τα ίδια αγνά αισθήματα φιλοπατρίας, που διαπνέουν τους απόδημους Έλληνες !

Θα είναι μία Κυβέρνηση με Εθνικό προσανατολισμό. Θα είναι μία Εθνική Κυβέρνηση, η οποία δίνοντας ψήφο στους απόδημους, θα βοηθήσει στη συνέχεια να προκύψει μία Νέα που θα συσφίξει τους ιερούς δεσμούς αίματος των απανταχού Ελλήνων.

Αυτή να είναι η Κυβέρνηση  του  Ελληνισμού της Οικουμένης !

Γένοιτο !

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...