Menu
RSS
Τρίτη, 11/08/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οι "Γέφυρες" δεν χτίζονται με "λάσπη"

Οι "Γέφυρες" δεν χτίζονται με "λάσπη"

Η κίνηση Γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικές  συμμαχίες» που ευαγγελίζεται, για την δημιουργία αναχώματος απέναντι στον ακροδεξιό ευρωσκεπτικισμό, αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες, όταν αυτά «προωθούνται» από τον Αλ. Τσίπρα που μέχρι χθες είχε κυβερνητικό εταίρο τον κ. Καμμένο με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ, μερικοί από τους οποίους ακόμη και σήμερα είναι στη κυβέρνηση.

Το μέτωπο βέβαια κατά της Ακροδεξιάς εκφράζεται από το ΕΣΚ (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) και μπροστάρης είναι ο Φράνς Τίμερφανς, με τον οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο κ. Τσίπρας.

Αλλωστε τα προοδευτικά μέτωπα χτίζονται με τους προοδευτικούς πολίτες με βάση συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και οικοδομούνται με πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις και δεσμεύσεις. ΟΧΙ με προσωπικές στρατηγικές με μεταγραφές και «υβριδικούς» βουλευτές, που στόχευσή τους είναι η παραμονή στις παρυφές της εξουσίας με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία γέφυρα σύγκλισης με μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τους θεσμούς, στοχοποιεί τους αντιπάλους  (κυρίως της Κεντροαριστεράς) , επιμένει στην διχαστική λογική και τελικά περιφρονεί τη Δημοκρατία.

Είτε βολεύει ορισμένους είτε όχι, οι πολιτικές παραδόσεις της Κεντροαριστεράς, δεν προσφέρονται για καιροσκοπικά μαγειρέματα από κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας. Δεν αρκεί η αναγκαστική αποδοχή της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας για να αποκτήσει ο κ. Τσίπρας την όποια σοσιαλδημοκρατική μεταρρυθμιστική ταυτότητα «επιθυμεί».

Βέβαια οι ιδέες , οι ιδεοληψίες , οι πολιτικές συμπεριφορές στελεχών της σημερινής κυβέρνησης , απέχουν παρασάγγας από την σοσιαλδημοκρατία.

Μόνο με πολιτικά μπαλώματα και κινήσεις κορυφής, επιχειρούν ανεπιτυχώς να επιβιώσουν πολιτικά , γιατί δεν «υπάρχουν» στην κοινωνία , στα συνδικάτα , στην Αυτοδιοίκηση.

Είναι προφανές λοιπόν ότι προοδευτικό μέτωπο δεν μπορεί να γίνει με όρους άσκησης πολιτικής , όπως π.χ. τους οραματίζεται ο κ. Πολλάκης.

Η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα είναι ένα ιστορικό λαϊκό ρεύμα, γειωμένο στην ίδια την κοινωνική πραγματικότητα που εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα με το Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη «ήρθε και έμεινε» ως δύναμη μεγάλων προοδευτικών αλλαγών , για την Εθνική Συμφιλίωση , το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα, την ισχυρή φωνή της Ελλάδας.

Γιατί αγκάλιασε τους μη προνομιούχους Έλληνες, δημιούργησε νέες κοινωνικές δυνάμεις, γιατί ήταν «παντού» στην εργασία, την γειτονιά, τους θεσμούς.

Όλα αυτά που δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝ.ΑΛ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία, χωρίς η σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει ούτε στιγμή να ξεχνάμε ότι η δεξιά , η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός αντίπαλός μας.

Θεωρούμε ότι χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, θα επικρατήσει η διχαστική πόλωση που ήδη εκτρέφει τον αριστερό λαϊκισμό και τον δεξιό νεοσυντηρητισμό, συνεχίζοντας την αναβίωση όλων των παθογενειών που μας οδήγησαν στην κρίση.

Σήμερα με τις θέσεις μας και το προοδευτικό μας πρόγραμμα  με το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», το ΚΙΝ.ΑΛ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σταθερά έξω από την κρίση και με την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, θα εγγυηθούμε  την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

 Αλευράς Παναγιώτης

 Γεωπόνος

 τ. Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ

2 σχόλια

  • nick lyk
    nick lyk Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 19:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Πραγματικά πολύ θράσος...ο λαός τους έχει στείλει στα τάρταρα και αυτοί εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο και να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχουν το θράσος και μιλάνε αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...