Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικές εκλογές. Θα υπάρξει κουλτούρα συνεργασιών η κουλτούρα του χάους;

Δημοτικές εκλογές. Θα υπάρξει κουλτούρα συνεργασιών η κουλτούρα του χάους;

Κλεισθένης λοιπόν , απλή αναλογική και γαία πυρί μιχθήτω.

Τριγμοί  θα υπάρξουν στην αυτοδυναμία των δημοτικών  παρατάξεων    καθόσον θα πρέπει να συγκεντρώσουν  50% από τη πρώτη Κυριακή πράγμα σχεδόν αδύνατο με αποτέλεσμα οι παρατάξεις να οδηγηθούν στην υποχρεωτική ανάπτυξη συνεργασιών, συμφωνιών, ισορροπιών ενδεχομένως, πάνω και κάτω από το τραπέζι εν αγνοία προφανώς των δημοτών που τους ψήφησαν.

Πρέπει λοιπόν οι δημότες αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  ξεκάθαρα να πληροφορηθούν τι μέλει γενέσθαι  με τις μετεκλογικές συνεργασίες με ποιούς  θα πάει και ποιούς θα αφήσει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί την δεύτερη Κυριακή ένας δήμαρχος που πολύ πιθανόν να μην έχει και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων στο ΔΣ. καθόσον οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οριστικά την πρώτη Κυριακή ενώ ο δήμαρχος την δεύτερη με αποτέλεσμα ο πρώτος της πρώτης Κυριακής να είναι δεύτερος η και αντίστροφα.

Εν κατακλείδι λοιπόν  την πρώτη Κυριακή εκλέγετε  δημοτικό συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου δεν αλλάζει από το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.

Ο ψηφοφόρος λοιπόν  θα πρέπει να σκεφθεί πολύ προσεκτικά ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που θα αναμετρηθούν με την δική του εντολή κατά την δεύτερη Κυριακή και είναι απαραίτητο να γνωρίζει και τους κανόνες του παιγνιδιού.

Ο δήμαρχος που θα προκύψει θα  πρέπει να έχει ισχυρή προσωπικότητα να ειναι έμπειρος και να έχει δώσει αποδείξεις αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Πρόταση. Απαραίτητη  η δέσμευση για  συνεργασία των δύο πρώτων παρατάξεων ανεξάρτητα ποιος θα βγει δήμαρχος την Β΄ Κυριακή για το καλό της πόλης και για την ψυχική ηρεμία του μελλοντικού Δημάρχου.

Όλα αυτά είναι δυστυχώς  ΣΥΡΙΖΑΙΚΕΣ ρυθμίσεις που φέρνουν το χάος στις ΟΤΑ καθόσον στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρουσία στελεχών του σε όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά συμβούλια κάτι που διευκολύνεται λόγω της απλής αναλογικής.

Θέλησαν  λοιπόν με την θεσμοθέτηση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ1 να χρησιμοποιήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δούρειο Ίππο για την διατήρηση και προβολή υποψηφιοτήτων μέσω άλλων παρατάξεων, που τους προσφέρουν  στήριξη και  που αλλιώς αυτοδύναμα δεν θα είχαν καμιά τύχη εισόδου σε δημοτικά συμβούλια. καθόσον η αυτόνομη παρουσία των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ στις ΟΤΑ είναι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου έως ανύπαρκτη.

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 07:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΡΕ??ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!

  • aueos
    aueos Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 23:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατρέ όταν χειρουργείς και έχεις στην ομάδα σου άλλους τρεις - τεσσερεις χειρουργούς, κάνεις του κεφαλιού σου (ως ισχυρή προσωπικότητα ) ή ακούς και τους άλλους για να ξέρουμε ...
    Η Δημοκρατία είναι δύσκολο πράγμα ξέρεις και θέλει υπομονή και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...