Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όταν τα σούργελα βάζουν την ....ατζέντα ! | Γράφει ο Νικόλαος Σκαντζός

Όταν τα σούργελα βάζουν την ....ατζέντα ! | Γράφει ο Νικόλαος Σκαντζός

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του σήμερα, που το Δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 335 δισεκατομμύρια.....

Στην υποθηκευμένη στους τοκογλύφους για έναν αιώνα  Ελλάδα.....

Στην Χώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παίρνουν τους δρόμους της ξενιτιάς....που οι άστεγοι αγγίζουν τις 40.000.....που οι μισοί Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.....

Στην Χώρα που έχει καταντήσει Χώρα γερόντων και ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων της είναι τα 45 έτη !... που οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι των γεννήσεων.......που οι ετήσιες εκτρώσεις ξεπερνούν τις 300.000.....που ο Τούρκος βλέποντας την αδυναμία και την ηττοπάθεια και τον ραγιαδισμό, έχει αποθρασυνθεί και σε λίγο θα διεκδικεί ακόμη και την Αθήνα.....εδώ στον τόπο που η ανεργία καλπάζει και υπάρχουν συμπολίτες μας που ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων για να χορτάσουν την πείνα τους......θα έλεγε κάποιος ότι όλοι οι κάτοικοί της, θα έπρεπε να συζητάνε νυχθημερόν και να νοιάζονται ,έχοντας πρώτο θέμα στην ατζέντα, το πώς θα ξεφύγουμε από την κατάντια και πώς θα σηκώσουμε ξανά το κεφάλι...

Όμως όχι, τον Έλληνα δεν δείχνουν να τον πολυαπασχολούν αυτά.

Σε μιά προσπάθεια να δικαιολογήσει κάποιος τον σημερινό Έλληνα, θα έλεγε πως που δεν αντιδρά, επειδή είναι ζαλισμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που του έχουν καταφέρει οι κρατούντες και θα είχε δίκιο, αν οι ίδιος Έλληνας δεν έδειχνε ζωηρό ενδιαφέρον για ανούσια, ανόητα  και γελοία θέματα, που κάθε τόσο "ανοίγουν" κάποια ντόπια σούργελα.

Π.Χ. Ξυπνάει ένα πρωί κάποιο σούργελο και κάνει μία δήλωση του τύπου: " ο Κολοκοτρώνης ήταν... ομοφυλόφιλος" !

Με το που γίνεται η δήλωση αυτή, παίρνουν φωτιά οι....ρούγες των εφημερίδων, των καναλιών, των ραδιοφώνων και του Διαδικτύου, αλλά και οι καφενέδες, μηδέ εξαιρουμένων των κοινωνικών συναθροίσεων.

Χιλιάδες Έλληνες σπεύδουν να απαντήσουν και να κατατροπώσουν το σούργελο, επιστρατεύοντας διάφορα επιχειρήματα, για την ψευδή ανυπόστατη και προκλητική του δήλωση.

Πρόσφατο παρόμοιο κρούσμα η δήλωση Πανεπιστημιακού σούργελου και υποψήφιου Ευρωβουλευτή σινάμα.

Τι είπε το σούργελο αυτό ; Είπε ότι "οι Έλληνες, είμαστε παιδιά των.....Οθωμανών" !

Ποιοί ; Ο αρχαιότερος λαός της οικουμένης !

Μετα και από αυτό ξεσηκώθηκε πάλι ο Έλληνας με όλους τους τρόπους και απαντά, βρίζει και κατακεραυνώνει το σούργελο, αναφέροντας ή και γράφοντας το όνομά του.

Ποιό είναι το αποτέλεσμα ;

Το σούργελο είναι αυτό που βάζει την ατζέντα, (αφού όλοι συζητάνε την παπάντζα που πέταξε), από την άλλη το σούργελο με αυτόν τον τρόπο, γίνεται πανελληνίως γνωστό (ενώ πρίν τον ήξερε μόνο ο περίγυρός του)  κ'εμείς οι υπόλοιποι που παρακολουθούμε την όλη γελοιότητα, παθαίνουμε..... σουργελίαση !

Περαστικά μας συμπατριώτες, κι'άλλα τέτοια να μην μας βρουν !

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...