Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νότια Κυνουρία: Αυξάνονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις – Ανησυχία στην περιοχή – Τοπικό αστυνόμο ζητά ο Τυρός

Νότια Κυνουρία: Αυξάνονται οι κλοπές και οι διαρρήξεις – Ανησυχία στην περιοχή – Τοπικό αστυνόμο ζητά ο Τυρός

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην περιοχή της νότιας Κυνουρίας αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε στο Λεωνίδιο.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από διαλογική συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε κατά πλειοψηφία στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο να έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας έχουν παρατηρηθεί διαρρήξεις σε σπίτια συμπολιτών μας. Τα φαινόμενα αυτά τείνουν να είναι όλο και περισσότερα και το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη συχνότητα και περισσή αυθάδεια. Τα πρωτόγνωρα αυτά δεδομένα μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν γιατί εκτός των άλλων, αφαιρούν και ένα μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας που είναι η ασφάλεια. Με μεγάλη ανησυχία οι κάτοικοι του Δήμου μας παρακολουθούν το φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο κοινωνικό ιστό του Δήμου μας. Με το ψήφισμα αυτό εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και διαμαρτυρία μας για τα ανωτέρω φαινόμενα στους αρμόδιους φορείς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου, Α.Τ. Λεωνιδίου, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας –μετά από πρόταση του κ. Σωτηρόπουλου- ζητά να κινηθεί η διαδικασία – και μέσω αποστολής της παρούσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου - για την εγκατάσταση Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Ενότητα Τυρού σε χώρο που θα παραχωρήσει ο  Δήμος Νότιας Κυνουρίας, ήτοι αίθουσα ή χώρος αυτόνομος του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Τυρού με τον απαραίτητο εξοπλισμό,

(τηλεφωνικές συσκευές, συνδέσεις internet υπολογιστές, κλπ.)

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΕΙΛΑΡΗ

Κατά της απόφασης και υπέρ της πρότασής του που είναι «να εκδοθεί ψήφισμα και να οριστεί μία Διακομματική Επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους η οποία θα επισκεφτεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τα συγκεκριμένα αιτήματα και σαν πρώτο αίτημα θα έχει την επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Λεωνιδίου» ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...