Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Στο έλεος διαρρηκτών και ληστών τα Μαγούλιανα

Γορτυνία | Στο έλεος διαρρηκτών και ληστών τα Μαγούλιανα
Με διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες σημαδεύτηκε ο Ιούνιος που πέρασε, στα Μαγούλιανα.

Θρασύτατη ένοπλη ληστεία έγινε στις 30 Μαΐου. Τρεις κουκου- λοφόροι εισέβαλλαν τη νύχτα στο σπίτι συγ- χωριανής μας.

Την ακινητοποίησαν βάζοντας στο λαιμό της μαχαίρι και της πήραν χρήμα- τα και τα χρυσαφικά που φορούσε. Το κακό δεν σταμάτησε εδώ. Λίγες μέρες αργότερα έγιναν γνωστά άλλα τρία νέα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών. Μαγουλιανίτες που βρέθηκαν στο χωριό για να περά- σουν το σαββατοκύριακο βρήκαν τις εισόδους των σπιτιών τους παραβιασμένες. Μπο- ρεί να μην έλειπαν από μέσα αντικείμενα αξίας, αλλά είναι άγριο πράγμα να βλέπεις το σπίτι σου παραβιασμένο, τα πράγματα σου ανακατεμένα και άλλα να λείπουν.

Στο πρόσφατο παρελθόν παραβιάστηκε τουλάχιστον δύο φορές ο ναός των Αγίων Αποστόλων, στο νεκροταφείο. Αραιά και που υπήρξαν περιστατικά εξαπάτησης μό- νιμων ηλικιωμένων κατοίκων, κυρίως από πλανόδιους πωλητές. Όμως, οι συνθήκες που διαμορφώνονται τώρα στο χωριό δείχνουν ότι το πράγμα ξέφυγε.

Η ζώσα πραγματικότητα φανερώνει ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πλέον όλοι ανησυχούμε με την αύξηση της εγκληματι- κότητας. Μας προβληματίζει τόσο η αποθράσυνση αυτών του τελούν τέτοια αδικήματα, όσο και η συμπεριφορά των διωκτικών αρχών. Στα παλιότερα συμβάντα οι δράστες παραβίαζαν την πόρτα της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων για το παγκάρι. Τώρα δεν διστάζουν να μπουκάρουν σε σπίτια οπλι- σμένοι και με την απειλή βίας να αποσπούν χρήματα. Επόμενο ήταν οι κακοποιοί να φύγουν από «εύκολους στόχους» και να πάνε σε στόχους «χαμηλού ρίσκου».

Οι μόνιμοι κά- τοικοι είναι ηλικιωμένοι, άρα ευάλωτοι. Δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν σε τέτοια περιστατικά βίας. Από την άλλη μεριά, καλά είναι τα αστυ- νομικά «άλλοθι», ότι φταίνε τα μέτρα απο- συμφόρησης των φυλακών, το καθεστώς χορήγησης αδειών στους κρατούμενους, οι ελλείψεις προσωπικού κ.ο.κ. Καλύτερα όμως είναι να υπάρξει εξιχνίαση αυτών των διαρρήξεων και ειδικά της ληστείας.

Πηγή - Εφημερίδα "Τα Μαγούλιανα"

1 σχόλιο

  • Ορεσειβιος
    Ορεσειβιος Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 19:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατι προσπαθειτε να χρυσωσετε το μνημονιακο χαπι της συνενωσης των σχολειων,των νοσοκομειων των υπηρεσιων; οταν εχει κλεισει λογω συνενωσεων τα α.τ.της βυτινας του λεβιδιου των λαγκαδιων για να μαζευτουν στην δημητσανα,ποιος απο σας διαμαρτηρηθηκε;;;; Ο Σφυρης, ο Γιαννοπουλος ή το τοπικο;;; Ο γιαννακης τοξερε οτι θα κλεισουν τα α.τ. και συμφωνησε να πανε στην δημητσανα. Γιατι δεν παιρνεται τηλ.στην Δημητσανα και θαρθουν του χρονου. Πού φταιει η αποσυμφορηση των φυλακων;; Γιατι σαν εφημεριδα παιζετε τον ρολο μιας γελοιας μνημονιακης φτηνοπραγανδας;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...