Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία εξαφάνιση με πολλά ερωτηματικά στα Πελετά Κυνουρίας - Τι αποκάλυψε το "Φως στο τούνελ"!

Μία εξαφάνιση με πολλά ερωτηματικά στα Πελετά Κυνουρίας - Τι αποκάλυψε το "Φως στο τούνελ"!

Με την υπόθεση εξαφάνισης του φανοποιού Θοδωρή Τσεμπελή 43 χρόνων, από τα Πελετά Κυνουρίας ασχολήθηκε την Παρασκευή η εκπομπή "Φως στο τούνελ" με την Αγγελική Νικολούλη.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα anikolouli.gr: 

"Το «Τούνελ» παρουσίασε την απίστευτη ανατροπή σε μια εξαφάνιση που τον περασμένο Ιούνιο χαρακτηρίστηκε ως το «θρίλερ της Αρκαδίας».

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου, αποκαλύφθηκαν οι έκνομες ενέργειες δύο κουκουλοφόρων που αποπειράθηκαν να ληστέψουν ένα σπίτι στο χωριό Πηγάδι αλλά έγιναν αντιληπτοί. Ο ένας από τους δύο συνέχισε κανονικά τη ζωή του, αλλά κάποιος ή κάποιοι εξαφάνισαν τον δεύτερο σε ένα δάσος έξω από το χωριό.Αυτό ισχυρίζεται ο φίλος του αγνοούμενου Θόδωρου Τσεμπελή, που τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου άνοιξε η γη και τον κατάπιε…Όταν το «Τούνελ» τον αναζήτησε λίγο πριν σβήσουν τα φώτα του για το καλοκαίρι, κανείς δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε.Ο φίλος και συνεργός του στην κλοπή του χωριού όπως ο ίδιος αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ισχυρίστηκε πως στην προσπάθεια τους να διαφύγουν κυνηγημένοι από κατοίκους , άφησε τον Τσεμπελή ανήμπορο και τραυματισμένο κάτω από ένα δέντρο. Όταν αργότερα γύρισε για να τον βοηθήσει, δεν τον βρήκε πουθενά.Ανέφερε στην Αστυνομία και στην οικογένεια του αγνοούμενου  ότι κάποιος κάτοικος του χωριού που είχαν κλέψει, που επέβαινε σε ένα μπλε μηχανάκι οπλισμένος με καραμπίνα, τους κυνήγησε και δεν γνωρίζει τι ακολούθησε.Οι κάτοικοι μιλώντας στο «Τούνελ» αρνήθηκαν ότι πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Αντιθέτως έδειχναν ιδιαίτερα φοβισμένοι από τη δραστηριότητα κακοποιών στοιχείων στην περιοχή τους.

background_image_tsempelis

Ο αδελφός του αγνοούμενου Γιάννης Τσεμπελής που βρέθηκε στο στούντιο, είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για ότι συνέβη.

«Αν ήταν ο αδελφός μου στη ληστεία, ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο που ταλαιπώρησε. Αν ζει όμως, ας τον τιμωρήσει η Δικαιοσύνη και όχι οι άνθρωποι. Εμείς, η οικογένεια του, δεν φταίμε σε τίποτα. Ζητάμε να μάθουμε τι απέγινε… Μας πονάει…» είπε χαρακτηριστικά.Ανέφερε πως ο αγνοούμενος ζούσε μια κανονική ζωή και εργαζόταν σαν φανοποιός.«Η συμπεριφορά του άλλαξε όταν πέθανε ο πατέρας μας, παρασύρθηκε κι έμπλεξε» τόνισε απογοητευμένος.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή ο δικηγόρος της οικογένειας Τσεμπελή κ. Μαρίνης, ανέφερε:«Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό στο χρονικό διάστημα από όταν ο Θοδωρής έμεινε μόνος του, μέχρι που εμφανίστηκε ο φίλος του στο σημείο. Τι συνέβη στο μεταξύ; Ποιος και γιατί τον εξαφάνισε;».«Δεν κυνηγήσαμε με όπλα τους κλέφτες…»

Το «Τούνελ» αναζήτησε στο Πηγάδι Αρκαδίας τους κατοίκους που έπεσαν θύματα κλοπής τα ξημερώματα της ίδιας μέρας που εξαφανίστηκε ο Θόδωρος Τσεμπελής.Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο μπήκαν οι κλέφτες εκείνο το πρωί, έδειξε στην κάμερα της εκπομπής  την είσοδο με την εξωτερική σιδερένια πόρτα. Οι ένοικοι έλειπαν σε ένα μνημόσυνο και όταν γύρισαν, την βρήκαν ανοιχτή.

Όπως είπε,  ο ένας από τους δύο δράστες προχώρησε στην αυλή και παραβίασε με λοστό το παράθυρο δίπλα στην εξώπορτα, απ’ όπου μπήκε μέσα στο οίκημα.Δεν είχε όμως αντιληφθεί πως από ένα άλλο παράθυρο τον παρακολουθούσε ο εγγονός της .«Το παιδί είδε μόνο ένα άτομο να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Φορούσε κουκούλα και ήταν οπλισμένος. Δεν μπόρεσε να διακρίνει τον τύπο του όπλου που  κρατούσε.  Έξω όμως στο δρόμο, τον περίμενε ένας άλλος άνδρας» είπε χαρακτηριστικά.

tsempelis9-blur

Ο εγγονός της και αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε στο «Τούνελ».  Από το σοκ που υπέστη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει λεπτομέρειες για τους δύο δράστες, ούτε καν τον σωματότυπο τους.«Εκείνη την ώρα καθόμουν στο γραφείο μου και έκανα μάθημα μέσω Skype. Από το παράθυρο διέκρινα έναν κουκουλοφόρο να τριγυρνάει στην αυλή. Φοβήθηκα πολύ. Σηκώθηκα γρήγορα και τηλεφώνησα στην Αστυνομία. Μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί, ο πατέρας μου επέστρεψε στο σπίτι. Μόλις τον είδαν οι κλέφτες, το ‘βαλαν στα πόδια. Έχει ακουστεί ότι τους κυνηγήσαμε. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κανείς από εμάς δεν τους ακολούθησε γιατί κρατούσαν όπλο και φοβηθήκαμε…» τόνισε με έμφαση.

«Ας χανόταν κι ο άλλος μαζί του να ησυχάζαμε…»Η εκπομπή επικοινώνησε και με άλλους μάρτυρες της περιοχής που αρνήθηκαν εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Ένας κάτοικος  δέχτηκε να μιλήσει στο «Τούνελ».

« Ποιος να τους κυνηγήσει; Εδώ οι άνθρωποι φοβούνταν να πάνε στα σπίτια τους. Ήθελα να πάω να βοηθήσω το παιδί που διάβαζε για τις εξετάσεις και ήταν μόνο του, αλλά φοβόμουν. Όλοι φοβόμασταν… Πώς να πας άμα ο άλλος κρατάει όπλο;» είπε χαρακτηριστικά. Η ομολογία στην αστυνομία από τον φίλο του αγνοούμενου ότι οι δυο τους αποπειράθηκαν να κλέψουν στο χωριό, έγινε γνωστή στους κατοίκους που συζητούν για την δράση τους στην περιοχή.«Τα τελευταία χρόνια  ειδικά με τα όπλα είχαν αποθρασυνθεί τελείως… Χάθηκε ο Τσεμπελής κι όλοι εύχονταν κατά βάθος να είχε χαθεί και ο άλλος να ησυχάζαμε… Δεν είναι κακή η κοινωνία στο Πηγάδι, αλλά η κατάσταση είναι τραγική…» τόνισε ο κάτοικος της περιοχής στο «Τούνελ».

Σοκάρει η εξέλιξη στην εξαφάνιση…

Αγανακτισμένος και στεναχωρημένος εμφανίστηκε ο αδελφός του αγνοούμενου Γιάννης Τσεμπελής.«Ο φίλος του έκανε τον ανήξερο… Τα ίδια έλεγε και στην εκπομπή σας. Τελικά τα ομολόγησε όλα στην Αστυνομία. Μας βρήκε κι αυτό το κακό, τι να πω… Είναι δύσκολο για την οικογένεια… Ο αδελφός μου δεν ήταν άγιος, αλλά δεν του άξιζε μια τέτοια τύχη… Ο φίλος του είπε  πως ενώ  έτρεχαν να γλυτώσουν έπεσε και χτύπησε. Μετά κουράστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μάλιστα είπε πως εκεί που  τον άφησε, υπήρχε κηλίδα αίματος».Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου,  απάντησε πως κανείς δεν ενημέρωσε την οικογένεια αν όντως βρέθηκε αίμα , αν οι Αρχές το εξέτασαν, ούτε αν αναζητήθηκε ο κάτοικος που τους κυνηγούσε με  το μπλε παπάκι.

«Ένα σκύλο να είχαμε χάσει, θα έδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον» είπε με απογοήτευση.

«Συγγενείς και φίλοι οργανώσαμε μια ομάδα για να ψάξουμε για τον Θοδωρή. Ζητήσαμε και την βοήθεια του φίλου του, πριν ομολογήσει…. Του είπαμε να κοιτάξουμε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρέθηκε η μηχανή του. Να πάμε στο σημείο που κατέληξαν τρέχοντας για να διαφύγουν εκείνο το πρωϊνό. Αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι ο αδελφός μου λόγω πάχους, δεν θα τα κατάφερνε να περπατήσει μέχρι εκεί».

tsempelis1new

Του  προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ενώ στην πρώτη έρευνα των αστυνομικών στο σημείο που ήταν το μηχανάκι του αδελφού του,  δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο, ο φίλος που πήγε εκεί  αργότερα  βρήκε ένα ζευγάρι μαύρα γάντια.

«Όταν άφησε τον αδελφό μου μες στο δάσος όπως λέει, πέρασε μπροστά από το σπίτι μου. Δεν μπορούσε να μου χτυπήσει την πόρτα και να μου πει,  καλώς ή κακώς κάναμε μια κουταμάρα, αλλά ο αδελφός σου έχει μείνει εκεί και θέλει βοήθεια. Πάμε να τον βρούμε;  Πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος ξέρει πολλά και μένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω την αλήθεια»  είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ήταν εύκολο για μας όταν μάθαμε ότι ο αδελφός μας συμμετείχε σε κλοπή. Ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια.  Ήταν σφάλμα, αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος…» τόνισε με πόνο.

«Σας είπαν ψέματα ότι ήμουν στη ληστεία…»

Λίγες μέρες μετά  την παρουσίαση της περίεργης αυτής υπόθεσης  τον Ιούνιο του 2017 και πριν αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί, δημοσιογράφος του «Τούνελ»  επικοινώνησε και πάλι με τον φίλο του αγνοούμενου, που  σίγουρα γνωρίζει πολλά.Τότε στη μεταξύ τους συνομιλία ακουγόταν άνετος και χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό για την τύχη του φίλου του.Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή για το ζευγάρι γάντια που βρέθηκε δίπλα στο μηχανάκι του αγνοούμενου, παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που τα είχε βρει και πως τα είχε τοποθετήσει κάτω από ένα κλαδί δέντρου.«Το είπα και στον αδελφό του, πήγα κάποια στιγμή εκεί και τα βρήκα.  Δεν ξέρω σε ποιον ανήκουν. Δεν περίμενα να εξελιχτεί έτσι η κατάσταση και δεν τα πείραξα. Τα έβαλα κάτω από ένα κλαδί,  δεν είναι κάτι σημαντικό… » είπε τότε.Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το  ανέφερε στην αστυνομία απάντησε με σίγουρο και καθησυχαστικό ύφος: « Θα βρεθώ εγώ αύριο μεθαύριο με τον …. που είναι από την Ασφάλεια και θα πάμε να τα πάρουμε…».

tsempelis4

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε άλλη μαρτυρία κατοίκου που είδε τον ένα από τους δύο επίδοξους ληστές στο χωριό Πηγάδι να φοράει γάντια. Του είπε πως λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς θα μπορούσαν να τους συνδέσουν με αυτήν την έκνομη ενέργεια.«Εγώ δεν είχα σχέση με ότι έγινε εκεί. Κάποιος βγήκε σε σας κι έλεγε μαλακίες. Το ‘μαθα και ήθελα να τον σκοτώσω! Πήγα στην αστυνομία και τους είπα να μην ξανασχοληθεί μαζί μου, γιατί θα τον σφάξω! Μου ‘παν να του κάνω μήνυση. Δεν χρειάζεται το κεφάλι μου άλλες σκοτούρες. Θα του σπάσω όλα τα παίδια! Να βγει και να ου Τσεμπελή Γιάννης μιλήσει επώνυμα όπως μιλάω εγώ!».Ο δημοσιογράφος επέμεινε παροτρύνοντας τον να πάει μαζί με την αστυνομία και να πάρουν τα γάντια από το σημείο, σαν στοιχείο της έρευνας. «Θα πάω εγώ… Ποιος θα τα πάρει από εκεί;  Δεν είναι Αθήνα εδώ!» ήταν η κοφτή του απάντηση.

«Έχω διαταγή να μη σας μιλήσω…»

Η πρόσφατη απόπειρα του «Τούνελ» μετά τις αποκαλύψεις,  να επικοινωνήσει  και πάλι με τον φίλο του Θόδωρου Τσεμπελή, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό κλίμα.Ο ίδιος, απότομος και καθόλου φιλικός όπως στο παρελθόν,  αρνήθηκε αυτή τη φορά να απαντήσει σε ερωτήσεις.«Από μένα ό,τι ακούσατε, ακούσατε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μιλήστε με την Αστυνομία. Εγώ έχω διαταγή να μην μιλήσω…» ήταν τα λόγια του."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...