Menu
RSS
Κυριακή, 09/08/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

"Αεθλιος" | Το Σεπτέμβριο ο αγώνας δρόμου από το Λεβίδι ως τη Νεμέα

"Αεθλιος" | Το Σεπτέμβριο ο αγώνας δρόμου από το Λεβίδι ως τη Νεμέα

Ο Σύλλογος ‘‘ΑΕΘΛΙΟΣ’’ διοργανώνει τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 Εκδήλωση Μαζικού χαρακτήρα – Υπαίθρια Συνάντηση Αθλουμένων (τρεξίματος), στην απόσταση 62 χλμ ΛΕΒΙΔΙ – ΑΡΧ. ΝΕΜΕΑ. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται μετά την αναβολή της εκδήλωσης του Απριλίου.

Το γεγονός συνδιοργανώνεται ή υποστηρίζεται από τους Δήμους Νεμέας, Άργους – Μυκηνών, Τριπόλεως, από τους χορηγούς μας και με την έγκριση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Η εκδήλωση θα είναι διάρκειας δέκα (10) ωρών και ορίζεται σε τμήμα της διαδρομής του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (αντίθετη φορά) και συγκεκριμένα από το Λεβίδι μέχρι το Αρχ. Στάδιο της Αρχ. Νεμέας και οι αθλούμενοι διέρχονται από πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό κομμάτια αυτής της διαδρομής. 

Με αφετηρία το ιστορικό Λεβίδι, που είναι χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 850 μ. και μετά τον αρχαίο Αρκαδικό Ορχομενό, κατευθυνόμαστε στην ιστορική κωμόπολη της Κανδήλας στους πρόποδες του όρους Ολίγυρτος. Περνώντας από ελατοδάση φθάνουμε στη περιοχή της Αλέας στη Σκοτεινή και μετά στο Πλατάνι και στα Αηδόνια με τη πλούσια ιστορία εκεί όπου ανακαλύφθηκε ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Κατόπιν τρέχουμε στη περιοχή του φημισμένου Νεμεάτικου κάμπου, με το γνωστό από την αρχαιότητα φλιάσιο οίνο και τερματίζουμε στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00 το πρωί στη κεντρική πλατεία του Λεβιδίου Αρκαδίας και ο τερματισμός θα είναι στο αρχαίο στάδιο της Αρχ. Νεμέας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή Λεβίδι – Αρχ. Νεμέα και οι ώρες λειτουργίας των σταθμών ανεφοδιασμού (c.p.) αποτυπώνονται λεπτομερώς στη ιστοσελίδα του συλλόγου www.aethlios.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Το γεγονός αυτό δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Αναδεικνύει χώρους και μνημεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μας, καθώς και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν και θέτει ως στόχο την επιβράβευση των αθλουμένων.

Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες στην τελετή απονομής στην Αρχ. Νεμέα. Όλοι δε οι τερματίσαντες, εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.aethlios.gr (62 χλμ --- Εγγραφή) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdq5s1ZKPB9OYNdymWZ3nimObu4RE-U4Hrps2XQ-JI_VsXeaQ/viewform ή στo φαξ 210-5149928 ή στη Ταχ. Διεύθυνση: ΑΕΘΛΙΟΣ Τ.Θ. 25, 20500 ΝΕΜΕΑ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη σελίδα μας στο FB Aethlios-Αέθλιος.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ:

 • Έχετε τη δυνατότητα να επιβιβαστείτε στο πούλμαν που θα αναχωρήσει την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019) από το ξενοδοχείο STANLEY (πλατεία Μεταξουργείου/στάση metro Μεταξουργείο) και ώρα 05:30 π.μ. Το πούλμαν μετά το τέλος της εκδήλωσης θα επιστρέψει στην Αθήνα.
 • Έχετε τη δυνατότητα να επιβιβαστείτε στο πούλμαν που θα αναχωρήσει την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019) από το Αρχ. Στάδιο της Αρχ. Νεμέας (σημείο τερματισμού, θέση Τουριστικό Περίπτερο) και ώρα 07:00 π.μ.
 • Έχετε τη δυνατότητα να μεταβείτε απευθείας με δικό σας μέσο στο σημείο της εκκίνησης (Λεβίδι) και να βρίσκεστε εκεί μία ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης (08:00 π.μ.).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για όλες τις περιπτώσεις,  ανέρχεται σε 20 € και περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με λεωφορείο από Αθήνα-Αρχ. Νεμέα-Λεβίδι (εκκίνηση), την Κυριακή 8/9/2019 και ώρα 05:30 (STANLEY HOTEL).
 • Τροφοδοσία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα σημεία ανεφοδιασμού και ελέγχου.
 • Υποστήριξη με οχήματα της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα συλλέγουν τους τυχόν εγκαταλείψαντες συμμετέχοντες καθώς και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη με γιατρούς και ασθενοφόρα.
 • Ασφάλιση συμμετεχόντων
 • Τ-shirt

Η κατάθεση του κόστους συμμετοχής θα γίνει στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς

Bank: PIRAEUS BANK 

IBAN: GR78 0171 3360 0063 3601 0140 609       BIC:PIRBGRAA

Account holder name: AETHLIOS

Branch code: 1336

Banch Address: 5A Platia Iroon str, Nemea   205 00, Greece

Ενημερώνουμε τους αθλούμενους ότι:

 • Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται στην πλατεία Λεβιδίου :

α. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας Σάββατο 7/9/2019 στις 18:30 - 20:30.

β. Το πρωί της ίδιας ημέρας του αγώνα Κυριακή 8/9/2019 από τις 07:30.

 • Στη διαδρομή θα υπάρχει μέριμνα για τη συλλογή των τυχόν εγκαταλειψάντων αθλουμένων καθώς και η ανάλογη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη.
 • Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τους συνοδούς, οι οποίοι θα μπορούν να υποστηρίζουν τους αθλούμενους σε όλα τα σημεία ανεφοδιασμού και μόνο σε αυτά. Απαγορεύεται οποιαδήποτε παροχή υποστήριξης προς αθλούμενο σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εκτός των σημείων ανεφοδιασμού και ελέγχου. Δεν επιτρέπεται στους συνοδούς να τους ακολουθήσουν στους χωματόδρομους.
 • Σε όλα τα σημεία ελέγχου – ανεφοδιασμού θα υπάρχει τροφοδοσία – υδροδοσία για τους αθλούμενους.
 • Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν δικά τους εφόδια ή πράγματα στους σταθμούς ανεφοδιασμού που επιθυμούν, τοποθετώντας τα στις αντίστοιχες σακούλες των σταθμών όπου θα αναγράφεται το c.p. του σταθμού και ο αριθμός συμμετοχής (π.χ. cp 3  No93). Τα πράγματα ή εφόδια θα τοποθετηθούν από εσάς στις σακούλες πριν από την εκκίνηση, στη πλατεία Λεβιδίου. Τυχόν εναπομείναντα πράγματα στους σταθμούς (εκτός τροφίμων ή υγρών), που δεν έχουν παραλειφθεί από τους συμμετέχοντες, θα ευρίσκονται στο τερματισμό.
 • Για το τμήμα της διαδρομής Κανδήλα – Σκοτεινή, όπου τα Σημεία Ανεφοδιασμού απέχουν μεταξύ τους 14,5 χλμ., ο αθλούμενος υποχρεώνεται να έχει μαζί του τουλάχιστον 500ml υγρού. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας.
 • Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους εκδήλωση. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Θα πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική βεβαίωση που θα βεβαιώνει τη καλή κατάσταση της υγείας τους και ότι μπορούν να λάβουν μέρος σε τέτοια διοργάνωση.
 • Όλοι οι αθλούμενοι και οι συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν και να τηρούν τους κανονισμούς (οι οποίοι αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα μας) και να συμμορφώνονται με τις παρατηρήσεις ή υποδείξεις των υπευθύνων.

Η Οργανωτική Επιτροπή σας εύχεται καλή προετοιμασία και θα είναι μεγάλη τιμή για μας να σας έχουμε κοντά μας για να απολαύσετε την ομορφιά ενός εκπληκτικού εδαφικού και ορεινού ανάγλυφου και να νιώσετε τη πλούσια ιστορία της τόσο όμορφης περιοχής της Πελοποννήσου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ή πληροφορίες  

www.aethlios.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

F/B: Aethlios - Αέθλιος

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...