Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του ΑΓΟΤ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής! (εικόνες)

Εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του ΑΓΟΤ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής! (εικόνες)

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί ένα σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής. Αναφορές σε αυτή γίνονται από το 1932, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία ιδρύεται 60 χρόνια μετά, το 1992 με έδρα τη Φινλανδία. Η προέλευση της ωστόσο, εκτείνεται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα. Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία, η Εσθονία, η Ρωσία καλλιεργούν και προάγουν το άθλημα πάνω από 100 χρόνια.

Η έννοια της φυσικής ροής του σώματος, του ελεύθερου ύφους και της σωματικής αρμονίας αποτελεί τη βασική έμπνευση για την ανάπτυξη της Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

Η ομάδα αποτελείται από 6-10 αθλήτριες και απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι Τέχνη, Έκφραση και Συναίσθημα προσαρμοσμένα σε ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.

Για την Ελλάδα η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι ένα καινούργιο άθλημα. Η ελληνική ομοσπονδία Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής ιδρύθηκε το 2014 με έδρα τη Λάρισα. Στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε έλαβαν μέρος 160 αθλήτριες από  συλλόγους. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής. Στο 5ο πανελλήνιο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 520 αθλήτριες περίπου από 26 συλλόγους.

Ο ΑΓΟ Τρίπολης έλαβε μέρος στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Άργος και κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία 12-14.

Στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο ΑΓΟ Τρίπολης έλαβε μέρος με δύο ομάδες. Το πρωτάθλημα έγινε 1-2 Φεβρουαρίου 2020 στα Τρίκαλα. Η πρώτη ομάδα στην κατηγορία 10-12 κατέκτησε την 6η θέση στη γενική κατάταξη και το χάλκινο μετάλλιο στην εκτέλεση. Η ομάδα αποτελείται από τις Κατερίνα Αγγελονίδη, Άννα Ζαφειράκη, Βάλια Μπαρουξή, Ανέζα Παρασκευουλάκου, Σεβαστή Σπηλιοπούλου, Ελεούσα Σταυροπούλου, Τζωρτζίνα Τασιοπούλου.

Η δεύτερη ομάδα στην κατηγορία 14-16 junior κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η ομάδα αποτελείται από τις αθλήτριες: Παναγιώτα Λιαδή, Χριστίνα Μάρκου, Ζωή Μητροπούλου, Σταματίνα Μπαρουξή, Βασιλεία Σταυροπούλου, Χριαστιάνα Φαρμάκη.

Η οργάνωση του Πρωταθλήματος από το Δήμο Τρικκαίων ήταν εξαιρετική. Ευχόμαστε στο μέλλον να μπορέσουμε και στην Τρίπολη να αναλάβουμε και να οργανώσουμε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...