Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδα της Γ' Εθνικής

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδα της Γ' Εθνικής

Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα «Δόξα» Νέου Σιδηροχωρίου. Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της την Δευτέρα 3 Αυγούστου για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου.

Παίχτης ο οποίος είχε πάει διακοπές σε πολυσύχναστο νησί των Κυκλάδων ανέπτυξε συμπτώματα πυρετού και βγήκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού που του διενεργήθηκε.

Με δεδομένη την εξέλιξη, τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές έκαναν τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκαν επίσης θετικοί στον κορωνοϊό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναμένεται από Δευτέρα έως Τετάρτη να κάνει τεστ σε παίκτες, επιτελείο και ανθρώπους της «Δόξας», κατόπιν ενεργειών της ομάδας.

Φ. Τσουρπουδής: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Μιλώντας στον «Χ» ο πρόεδρος της «Δόξας» Νέου Σιδηροχωρίου Φίλιππος Τσουρπουδής πληροφόρησε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης (που συνεννοείται με την ΕΠΟ), με τον Δήμο Κομοτηνής (που θα απολυμάνει τον αγωνιστικό χώρο της ομάδας), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (που θα κάνει τεστ στους υπόλοιπους ανθρώπους του συλλόγου) και τον Ερυθρό Σταυρό (που συνδράμει σε όλες τις διαδικασίες)

Αναφορικά με τα τεστ που θα διενεργηθούν, ο πρόεδρος σημείωσε ότι κατόπιν ενεργειών και πιέσεων της «Δόξας» θα γίνουν τεστ κορωνοϊού Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να αποτυπωθεί καλύτερα η κατάσταση διασποράς του κορωνοϊού.

Εν τω μεταξύ, οι προπονήσεις της ομάδας –από την γνωστοποίηση του πρώτου κρούσματος κιόλας- έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρας, γιατί όπως δήλωσε στον «Χ» ο πρόεδρος «σε πρώτη φάση ασχολούμαστε με το θέμα της υγείας και μετά όλα τα άλλα. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων των μελών της ομάδας και φυσικά όλων των κατοίκων της περιοχής. Το θέμα δεν είναι εάν θα παίξουμε μπάλα ή όχι, γιατί όλοι μας οι παίκτες είναι ερασιτέχνες και δεν μπορείς να τους επιβάλεις (να παίξουν με αυτή την κατάσταση). Κοιτάμε πάνω από όλα την υγεία όλων».

Στη μεγάλη εικόνα, σύμφωνα με τον κο Τσουρπουδή «δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ψυχραιμία και προφύλαξη», συμβουλή με αποδέκτες όχι μόνο τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Εν τω μεταξύ πάντως, σχετιζόμενη με το πρώτο κρούσμα καφετέρια στην Κομοτηνή (Σβούρα, επί της πλατείας Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου) έχει αναστείλει προληπτικά τη λειτουργία της μέχρι τις 16 Αυγούστου. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Τέλος, αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα, καθώς τον Σεπτέμβριο –βάσει προγράμματος- ξεκινάει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου, στο οποίο η «Δόξα» εκπροσωπεί τη σεζόν 2020-21 το νομό Ροδόπης.

Κομοτηνή: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για μάσκα

Την ίδια ώρα, οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζονται κυρίως στην Κομοτηνή αλλά και σε χωριά. Μετά τα πρώτα 10 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο, οι έλεγχοι δεν έχουν σταματήσει, ενώ όλη την εβδομάδα επιβλήθηκαν και νέα πρόστιμα σε πελάτες καταστημάτων που δεν πειθαρχούσαν με τα μέτρα. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και στα τοπικά παζάρια, ιδίως αυτό της Κομοτηνής.

«Παρών» ο κορωνοϊός

Θυμίζουμε ότι χθες Σάββατο 8 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 211 θανάτους συνολικά στη χώρα. 68 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

https://www.xronos.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...