Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάχος: «Δεν πήρα καν χαμπάρι το χέρι του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα»!

Γιάχος: «Δεν πήρα καν χαμπάρι το χέρι του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα»!

Την Πέμπτη 17/9 ήταν η ώρα των κατηγορούμενων διαιτητών στη δίκη της «Συμμορίας»…

Γιάχος, Σπάθας, Κάμπαξης, Δημητρόπουλος που κατηγορούνται για δωροδοκία, απολογήθηκαν αυτοπροσώπως στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην ποινική δίκη της πολύκροτης υπόθεσης του ποδοσφαίρου που μπαίνει στην τελική ευθεία, με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

 

Στο κατηγορητήριο του Θανάση Γιάχου είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης για το πέναλτι που δεν έδωσε στους φιλοξενούμενους, στο χέρι του Μανιάτη. Μια φάση που την είδε όλη η Ελλάδα, όχι όμως και ο πρώην ρέφερι από τη Χίο που όπως είπε «δεν την πήρα καν χαμπάρι», έριξε την ευθύνη στον επιπρόσθετο Σταύρο Τριτσώνη επικαλούμενος ότι αρχικά δεν του είπε τίποτα και στη συνέχεια του έκανε λόγο για ακούσιο χέρι και χαρακτήρισε την τιμωρία του «άδικη».

«Τη χρονιά του τελικού ήμουν στους τρεις καλύτερους διαιτητές από βαθμολογία παρατηρητών και τη ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών. Έπαιζα  συνεχώς ντέρμπι, βέβαια αυτό είναι και κακό γιατί μπορεί να κάνεις λάθος και να καείς. Θέλω να πω τι έχει γίνει σε αυτή τη φάση για να μάθει όλος ο κόσμος. Κατηγορούμε για ένα πέναλτι που δεν ευθύνομαι. Στο γήπεδο υπάρχουν χώροι ευθύνης. Ήταν ο πρώτος τελικός στην Ελλάδα με επιπρόσθετους βοηθούς.Η φάση έγινε λιγότερα από τέσσερα μέτρα από τον επιπρόσθετο. Είχα έναν έμπειρο συνάδελφο σε μια δύσκολη θέση. Η φάση έγινε μετά από κόρνερ, εγώ βλέπω από πολύ μακριά με κόσμο μπροστά μου ενώ ο επιπρόσθετος βλέπει γραμμή και μπροστά του. Δεν πήρα καν χαμπάρι. Ο συνάδελφος που ήταν κοντά στη φάση, μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα. Μου είπε «παίζεται» και μετά από λίγο στη διακοπή διακοπή, τον ρώτησα και μου είπε ότι είναι ακούσιο το χέρι και ότι είναι 100% σίγουρος. Το είπε και στον παρατηρητή, στα αποδυτήρια, το είπε και στις ομάδες» απολογήθηκε ο πρώην διεθνής ρέφερι.

 

Ο πρώην διεθνής ρέφερι τόνισε ότι θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Στο τέλος, στα αποδυτήρια είδα τη φάση σε ένα κινητό. Την επόμενη ο συνάδελφος μου είπε ότι έκανε ένα λάθος, βέβαια εγώ καταστράφηκα, για ένα λάθος που δεν ήταν δικό μου. Μία φάση σε όλο το παιχνίδι. Η βαθμολογία μου ήταν 7.8 για το συγκεκριμένο λάθος. Ο επιπρόσθετος πήρε 7.4, πολύ χαμηλός βαθμός. Θεωρώ άδικη την τιμωρία μου, τέσσερις μήνες για πλημμελή σύνταξη φύλλου αγώνα και όχι για τη φάση. Έχω πιεστεί τόσα χρόνια, βρέθηκα εδώ παρότι ο κύριος Κορέας δεν έχει αναφέρει πουθενά το όνομα μου. Έχω ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ εγώ και η οικογένεια μου. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γυρίσουμε στις ζωές μας καθαροί» κατέληξε.

SDNA.GR

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...