Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τους νέους κανόνες λειτουργίας για ΔΑΚ, κολυμβητήριο και «κλειστό»!

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τους νέους κανόνες λειτουργίας για ΔΑΚ, κολυμβητήριο και «κλειστό»!

 

Ο Κανονισμός του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης με εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ και το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει σήμερα τους κανόνες λειτουργίας των Δημοτικών Χώρων Άθλησης.

Ημέρες Λειτουργίας Δημοτικών Χώρων Άθλησης

1.Επί 7ημέρου βάσεως το Αθλητικό Κέντρο είναι ανοικτό από 7:00 έως 23:00.Οι ώρες λειτουργίας του όμως καθορίζονται ανάλογα με τα επίσημα προγράμματα αγώνων των Αθλητικών Συλλόγων, Ερασιτεχνών και Επαγγελματικών και των αντίστοιχων προγραμμάτων των Διοργανωτριών Αρχών, Αθλητικά προγράμματα Άθλησης για όλους της Ειδικής Γραμματείας Διατροφής και Άθλησης, τα σχολικά προγράμματα, τις προπονήσεις των Αθλητικών συλλόγων όπως καθορίζεται από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης

α. ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Λειτουργεί από τις 7:00-23:00 καθημερινά.

Οι ώρες λειτουργίας του όμως πρέπει να καθορίζονται ανάλογα με τα σχολικά προγράμματα, αθλητικά προγράμματα, προγράμματα της ΓΓΑ, του Δήμου Τρίπολης καθώς και τις προπονήσεις των Αθλητικών Συλλόγων, Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών.

β. ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ λειτουργεί από 7:00-23:00

γ. ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ λειτουργεί από 7:00-23:00

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφαση εισηγείται στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας σύμφωνα με το Νόμο τις ώρες λειτουργίας και παίρνει σχετική έγκριση. Χωρίς την έγκριση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας η Λειτουργία του ΔΑΚ του ΝΠΔΔ πέραν του ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών είναι παράνομη και απαγορεύεται.

2.Στις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης του χλοοτάπητα, της πισίνας ή γενικότερα της αθλητικής εγκατάστασης, που δεν μπορούν να γίνουν εντός του εγκεκριμένου προγράμματος λόγω δραστηριοτήτων, τότε οι συγκεκριμένοι χώροι μπορούν να λειτουργούν πριν και μετά την εγκεκριμένη ώρα λειτουργίας τους, για όσο είναι αυτό απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει για τα στάδια ή γήπεδα με χλοοτάπητα που πρέπει να γίνει το πότισμα, και οι λοιπές εργασίες βραδινές ή πολύ πρωινές ώρες. Τις ημέρες Σάββατο ,Κυριακές και αργίες, ο κάθε χώρος άθλησης λειτουργεί για διεξαγωγή αγώνων όλων των πρωταθλημάτων. Το ωράριο των ημερών αυτών καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων.

Άρθρο Γ16ο

Χρήση χώρων άθλησης

Κάθε υπηρεσία Δημόσια, ΝΠΔΔ, -ΝΠΙΔ ,Αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία – Σωματείο), ιδιωτικός φορέας, ή φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων απευθύνεται εγγράφως στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ δια του γραφείου Διοίκησης , το οποίο και αποφασίζει επί του αιτήματος εντός των νομίμων χρονικών προθεσμιών.

Τα Αθλητικά Σωματεία – Φορείς, ιδιώτες κ.λπ., οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιπλέον οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης όπου ανήκει το Αθλητικό Κέντρο.

Άρθρο Γ17ο

Διαδικασία Διάθεσης Αθλητικών Χώρων (κολυμβητηρίου- κλειστού γυμναστηρίου-αίθουσας γυμναστικής-γηπέδων ποδοσφαίρου-γηπέδων τένις)

Στην περίπτωση που τα μέλη των Αθλητικών σωματείων πρέπει να προπονούνται σε τακτικές ώρες κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή στους χώρους άθλησης και την προετοιμασία των αγώνων τους στα Τοπικά, Περιφερειακά, Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα που έχουν ή όχι έδρα το Δημοτικό χώρο Άθλησης, τότε το αίτημα για χρήση χώρων υποβάλλεται από το αντίστοιχο σωματείο στην αρχή κάθε αθλητικής περιόδου.

Στις περιπτώσεις κατάρτισης προγράμματος αγώνων τότε το αίτημα-πρόγραμμα αγώνων υποβάλλει ο αντίστοιχος σύλλογος ή ομοσπονδία που οργανώνει το πρωτάθλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει-κατανέμει τις ώρες κατά ημέρα και εβδομάδα για κάθε άθλημα, όπως Ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, τένις, γυμναστική, στίβο και κολύμβηση και τα γνωρίζει στην αντίστοιχη ομοσπονδία ή σύλλογο που υποβάλλει το αίτημα ανάλογα με την κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται κάθε αθλητικό σωματείο – φορέας κ.λπ. Το πρόγραμμα αυτό τροποποιείται μόνο με νεώτερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζει τις ώρες και τις ημέρες προπόνησης κάθε Σωματείου και διαβιβάζει την απόφασή του στον Προϊστάμενο του Αθλητικού Κέντρου.

Ο προϊστάμενος του Αθλητικού Κέντρου ανακοινώνει το πρόγραμμα στους ενδιαφερόμενους φορείς και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του.

Αλλαγές στις ώρες προπονήσεων ή της ώρας διεξαγωγής των αγώνων γίνονται κατόπιν αιτήματος των φορέων και εγκρίσεως του με νεώτερη απόφαση του ΔΣ του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης παράλληλα με τις χορηγούμενες στους φορείς ώρες προπονήσεων πρέπει να φροντίζει ώστε να υπάρχουν ώρες για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μεμονωμένα άτομα, κοινό που δύναται να κάνει χρήση, άτομα που δεν είναι αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σύλλογο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις που υπάρχει έγγραφο αίτημα χρήσης χώρων άθλησης υπεύθυνος και αρμόδιο για τη παραχώρηση είναι το Δ.Σ. και για την εφαρμογή του προγράμματος ο Προϊστάμενος του ΔΑΚ ο οποίος έχει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του.

Άρθρο Γ18ο

Υποχρεώσεις Αθλητικών Ομοσπονδιών – Αθλητικών Σωματείων – Φορέων κ.λπ.

Για να επιτραπεί η είσοδος στο αθλητικό κέντρο :

 Κάθε ομάδα αθλητών πρέπει να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή (αν πρόκειται για σχολείο να συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής)

 Τα αθλητικά Σωματεία – Φορείς κ.λπ. πρέπει να έχουν τα απαραίτητα μέσα για προπόνηση (μπάλες κ.λπ.).

 Στην αρχή της περιόδου των προπονήσεων υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Αθλητικού Σωματείου –Φορέα κ.λπ. από το Δ.Σ. και το γιατρό. Το προσωπικό του αθλητικού κέντρου ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν συμβάντα (ατυχήματα – τραυματισμοί) κατά την διάρκεια των προπονήσεων – αγώνων των αθλητών.

 Οι προπονητές – καθηγητές Φυσικής Αγωγής είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι αποχώρησης τους, καθώς επίσης είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα.

 Όταν εισέρχονται στο χώρο άθλησης άτομα χωρίς αθλητική περιβολή και ανήκουν σε συγκεκριμένο Αθλητικό Σωματείο – Φορέα κ.λπ. που προπονείται, την ευθύνη έχει το Αθλητικό Σωματείο - Φορέας.

 Για το κολυμβητήριο:

 Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση κάθε είδους ανακοίνωσης από τα Αθλητικά Σωματεία στο χώρο του Αθλητικού Κέντρου, εκτός από το χώρο πληροφοριών και ανακοινώσεων των συλλόγων που βρίσκεται στον προθάλαμο της μεγάλης εισόδου του κολυμβητηρίου προς τις κερκίδες.

 Η εμφάνιση των αθλητών πρέπει να έχει όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση (μαγιώ, σκουφάκι, μπουρνούζι, σαγιονάρες, σαπούνι & σαμπουάν).

 Όταν εισέρχονται σε χώρους άτομα χωρίς αθλητική περιβολή και ανήκουν σε συγκεκριμένο σύλλογο που προπονείται την ευθύνη την έχει ο σύλλογος. Όταν εισέρχονται άτομα εκτός συλλόγου, τότε την ευθύνη την έχει ο υπάλληλος του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης.

 Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι αποχώρησης από τους από το χώρο προπόνησης, και είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα. Επίσης, οι αθλητές και οι προπονητές όταν βρίσκονται στο χώρο της πισίνας και στα αποδυτήρια είναι υποχρεωμένοι να φορούν ποδονάρια ή σαγιονάρες.

 Τα μεμονωμένα άτομα δεν πρέπει να κάνουν χρήση αθλητικών οργάνων χωρίς την παρουσία προπονητή.

 Προϋποθέσεις εισόδου στο Κολυμβητήριο :

 Δεν επιτρέπεται η είσοδος των αθλουμένων στην πισίνα, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει χρήση λουτρού καθαριότητας & ποδόλουτρο με σαπούνι και σε περίπτωση που γίνεται χρήση της τουαλέτας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το λουτρό επαναλαμβάνεται υποχρεωτικά.

 Οι αθλητές, οι αθλήτριες και οι προπονητές και προπονήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μαγιώ στους χώρους των ντους (λουτρό), όπως επίσης μαγιό και σκουφάκι όταν είναι μέσα στην πισίνα.

 Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον τρείς ώρες από το φαγητό.

 Τα προσωπικά είδη, χρήματα, τιμαλφή κ.λπ., φυλάσσονται με ευθύνη των χρηστών της πισίνας και ουδεμία ευθύνη φέρει το Προσωπικό του Κολυμβητηρίου για τυχόν απώλειά τους.

 Η είσοδος στην πισίνα και στον περιμετρικό χώρο αυτής, επιτρέπεται μόνο στους αθλούμενους, προπονητές και ενός εκπροσώπου του Αθλητικού Φορέα – Ιδιωτικού Φορέα, εφόσον αυτό το άτομο έχει δηλωθεί με επίσημο έγγραφο στον υπεύθυνο του Κολυμβητηρίου.

 Τα Αθλητικά Σωματεία – Φορείς, κ.λπ., οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιπλέον υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης όπου ανήκει το Αθλητικό Κέντρο.

 Την ευθύνη για την υγεία (πιστοποιητικά γιατρών), την ασφαλή άθληση και την τήρηση των κανονισμών λειτουργίας του Κολυμβητηρίου καθώς και των λοιπών χώρων του αθλητικού κέντρου των αθλητών-αθλητριών των συλλόγων την έχουν οι σύλλογοι και για τους αθλητές-αθλήτριες που κολυμπούν τις ώρες του κοινού την έχουν οι ίδιοι οι αθλητές-αθλήτριες οι οποίοι θα πρέπει να πειθαρχούν στις υποδείξεις του προσωπικού του Κολυμβητηρίου.

 Απαγορεύεται ρητώς η είσοδος των γονέων στα αποδυτήρια αντιθέτων φύλλων .

 Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους χώρους Αθλητικού Κέντρου όπως και η κάθοδος των θεατών από την κερκίδα στους περιβάλλοντες u967 χώρους διεξαγωγής των αγώνων ή της πισίνας.

 Απαραίτητο στοιχείο για την είσοδο των αθλητικών συλλόγων, είτε μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα μαζικής άθλησης, που προπονούνται σε κάθε Δημοτικό χώρο άθλησης είναι η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ είναι περιουσιακό στοιχείο του ΝΠΔΔ και φέρει τα χαρακτηριστικά:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΘΛΗΤΗ

ΑΘΛΗΜΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Κάθε περίοδο εκδίδεται νέα Αθλητική ταυτότητα

Άρθρο Γ19

Υποχρεώσεις αθλουμένων

Μεμονωμένων ατόμων

Αθλητικών Συλλόγων με υπεύθυνο προπονητή

Σχολικών Ομάδων

Λοιπών Φορέων

Οι παραπάνω φορείς (Αθλητές – Προπονητές – Σωματεία κ.λπ.) είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις του προσωπικού του κάθε χώρου του ΔΑΚ του ΝΠΔΔ. (π.χ. για έναρξη – λήξη προπόνησης, χρήση αποδυτηρίων κ.λπ.). Η συμπεριφορά πρέπει να είναι κόσμια. Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που τυχόν προκύπτει στην προπόνηση, πρέπει να απευθύνονται στον υπεύθυνο υπάλληλο του ΔΑΚ ο οποίος υποχρεούται άμεσα να ενημερώσει τη διοίκηση του ΝΠΔΔ ή απευθείας στη Διοίκηση του ΝΠΔΔ.

Τα προσωπικά είδη, χρήματα, τιμαλφή κ.λπ., φυλάσσονται με ευθύνη των αθλουμένων και ουδεμία ευθύνη φέρει το Προσωπικό του Γηπέδου για τυχόν απώλειά τους.

Κάθε σύλλογος - φορέας πριν την προπόνηση ελέγχει την καθαριότητα των αποδυτηρίων και μετά το πέρας της προπόνησης οφείλει να παραδίδει τα αποδυτήρια καθαρά.

Για το ΚΟΙΝΟ:

 Το κοινό που θα γυμνάζεται στο στίβο (ταρτάν) θα χρησιμοποιεί υποχρεωτικά τους διαδρόμους 7 & 8.

 Η χρήση και η παραλαβή των οργάνων- των ρίψεων (σφαίρα, δίσκος κ.λ.π.), των αλμάτων (κοντάρια – πήχες κ.λ.π.), των δρόμων (εμπόδια κ.λ.π.),

-θα γίνεται πάντα με την παρουσία υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής ή προπονητή στίβου και σύμφωνα με τις εντολές του υπεύθυνου υπαλλήλου του Αθλητικού Κέντρου.

 Η προπόνηση των αγωνισμάτων των ρίψεων θα γίνεται στο χώρο των ρίψεων, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κυρίως σταδίου πίσω από την κερκίδα.

Επίσης μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του χλοοτάπητα απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από οποιονδήποτε

Για το κολυμβητήριο:

Οι αθλούμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις υποδείξεις του προσωπικού του Κολυμβητηρίου για την έναρξη – λήξη προπόνησης, χρήση αποδυτηρίων κ.λπ.

Η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι κόσμια. Για κάθε παράπονο ή πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πρέπει να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κολυμβητηρίου.

Οι αθλητές-αθλήτριες μετά το τέλος της προπόνησης θα πρέπει να κάνουν ντους σύντομα, έτσι ώστε μετά την αποχώρησή τους να προετοιμάζονται στο χώρο των αποδυτηρίων και των ντους οι επόμενοι αθλητές-αθλήτριες.

Κατά την είσοδό τους στο Κολυμβητήριο, θα πρέπει να καταθέτουν στην γραμματεία που ορίζεται από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ,την Αθλητική Ταυτότητα που έχει εκδοθεί από το Κολυμβητήριο.

Για την έκδοση της ταυτότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Για το κοινό :

o Αίτηση του ενδιαφερόμενου για χρήση του κολυμβητηρίου

o Ιατρική γνωμάτευση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο στην οποία θα φαίνεται ότι είναι υγιής

o Ιατρική γνωμάτευση από Δερματολόγο, στην οποία θα φαίνεται ότι δεν πάσχει

από δερματικά νοσήματα

o Δύο φωτογραφίες και φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου

o Υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζουν κολύμβηση και αποδέχονται τον κανονισμό

o Η μηνιαία συνδρομή καταβάλλεται στην αρχή κάθε μήνα

o Στις περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση του κολυμβητηρίου για αποθεραπεία

πρέπει να προσκομίζει επιπροσθέτως ιατρική γνωμάτευση για χρήση της πισίνας.

Για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών :

o Ιατρική γνωμάτευση από Παιδίατρο

o Δύο φωτογραφίες

o Πιστοποιητικό Γέννησης

 Οι ιατρικές βεβαιώσεις έχουν ισχύ από την έναρξη των προγραμμάτων μέχρι τη λήξη της περιόδου του κάθε έτους.

 Η εμφάνιση των Αθλητών πρέπει να έχει τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση (σκουφάκια κ.λπ.)

 Δεν επιτρέπεται η είσοδος των Αθλουμένων στην πισίνα, χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει χρήση λουτρού καθαριότητας – ποδόλουτρο.

 Δεν επιτρέπεται η χρήση βατραχοπέδιλων, εκτός βεβαιωμένων ιατρικών λόγων

 Τα προσωπικά είδη, χρήματα, τιμαλφή κ.λπ., φυλάσσονται με ευθύνη των χρηστών της πισίνας και ουδεμία ευθύνη φέρει το Προσωπικό του Κολυμβητηρίου για τυχόν απώλειά τους.

 Οι Αθλούμενοι πρέπει να φροντίζουν να ανανεώνουν την εγγραφή τους στις προβλεπόμενες από το Κολυμβητήριο προθεσμίες και να συμμορφώνονται προς τις επιπλέον υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποφάσεις u964 του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου, διαφορετικά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα του Κολυμβητηρίου.

 Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση σε αθλητές-αθλήτριες με οποιαδήποτε δερματική πάθηση και με εκδορές (πληγές) στο σώμα τους.

 Οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για την έκδοση της αθλητικής ταυτότητας εισόδου των αθλητών τους στο Κολυμβητήριο και το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ για την έκδοση της αθλητικής ταυτότητας εισόδου του κοινού στο Κολυμβητήριο.

Άρθρο Γ20ο

Προστασία εγκαταστάσεων από φθορές

 Σε κάθε περίπτωση χρήσης του χώρου άθλησης, καθώς και των οργάνων οι αθλούμενοι, πρέπει να φροντίζουν ώστε να μην προκαλούν φθορές είτε στις εγκαταστάσεις, είτε στα όργανα που αποτελούν περιουσία του ΝΠΔΔ.

 Εσκεμμένες φθορές των οργάνων και γενικά των εγκαταστάσεων του χώρου άθλησης από αθλητές, προπονητές και αθλητικούς παράγοντες τιμωρούνται οπωσδήποτε.

 Η τιμωρία είναι η αποκατάσταση των φθορών και ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να επιβληθεί στο Αθλητικό Σωματείο – Φορέα κ.λπ. και οριστική αποβολή από τις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ.

 Αρμόδιο για την επιβολή τιμωρίας είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, που επιλαμβάνεται άμεσα μετά από εισήγηση του υπεύθυνου υπαλλήλου του ΝΠΔΔ. Ο ενδιαφερόμενος σύλλογος μπορεί να υποβάλλει γραπτώς τις απόψεις ή αντιρρήσεις του.

 Σε κάθε περίπτωση φθορών, το Αθλητικό Σωματείο – Φορέας κ.λπ., στο οποίο ανήκει ο αθλητής –προπονητής ή αθλητικός παράγοντας που τις προκάλεσε, υποχρεούται σε άμεση αποκατάσταση με δικές του δαπάνες, εκτός εάν η φθορά οφείλεται άμεσα στη συνθήκη και κατά προορισμό χρήση των οργάνων, αποδυτηρίων και γενικά των εγκαταστάσεων των χώρων άθλησης.

Αρθρο Γ21ο

Διεξαγωγή προπονήσεων

 Κάθε Αθλητικό Σωματείο – Φορέας κ.λπ. που έχει προπόνηση στον χώρο άθλησης έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των αποδυτηρίων.

 Πρέπει να έχει στην διάθεσή του στο χώρο που προπονείται όλα τα όργανα (π.χ. μπασκέτες, φιλέδες κ.λπ.)

 Όργανα που φυλάσσονται στις αποθήκες του ΝΠΔΔ παραδίδονται προς χρήση στην αποθήκη από τον αρμόδιο υπάλληλο του Αθλητικού Κέντρου στον υπεύθυνο κάθε συλλόγου. Στο τέλος της προπόνησης επιστρέφεται από τον υπεύθυνο στην αποθήκη και παραλαμβάνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο.

 Σ’ όλα τα Αθλητικά Σωματεία – Φορείς κ.λπ. απαγορεύεται η μόνιμη παραχώρηση χρήσης αποδυτηρίων, γραφείων, ή αποθηκών, μέσα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

 Σε περιπτώσεις, όπου τα Αθλητικά Σωματεία κατά την διάρκεια διεξαγωγής των προπονήσεων, κατά κανόνα δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό Αθλητών, οι προπονητικές ώρες, θα δίνονται σε άλλο Αθλητικό Σωματείο προς χρήση.

 Για την τήρηση του ωραρίου των προπονήσεων υπεύθυνος είναι υπάλληλος του ΝΠΔΔ, και ο προπονητής της ομάδας που κάνει χρήση κάθε φορά.

 Μετά το τέλος των προπονήσεων και αγώνων οι χώροι απελευθερώνονται και παραδίδονται στον υπάλληλο του ΝΠΔΔ.

Άρθρο Γ22ο

Προϋποθέσεις διεξαγωγής των αγώνων

 Για να διεξαχθεί οποιοσδήποτε αγώνας (διεθνής – τοπικός – σχολικός κ.λπ.) απαιτείται άδεια αγώνα που εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα, με μέριμνα του Γηπεδούχου Σωματείου ή των οικείων Ομοσπονδιών

 Υπεύθυνο για την έκδοση είναι το Γηπεδούχο Σωματείο

 Η ΑΔΕΙΑ γνωστοποιείται στο Νομικό Πρόσωπο τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την διεξαγωγή του κάθε αγώνα.

 Χωρίς άδεια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διεξαγωγή του.

 Στις περιπτώσεις (αργιών- απεργιών) που δεν εργάζεται το προσωπικό του ΝΠΔΔ απαγορεύεται η διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα ή προπονήσεων ομάδων ή ατόμων και γενικά η χρήση των χώρων του ΝΠΔΔ.

Άρθρο Γ23ο

Διεξαγωγή αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο

 Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς των Ομοσπονδιών του κάθε Αθλήματος.

 Η διεύθυνση του ΝΠΔΔ φροντίζει να υπάρχουν στο Γυμναστήριο όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Δημοτική Αστυνομία τις Αστυνομικές Αρχές κατόπιν έγγραφης ειδοποίησής τους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 Μια ώρα πριν από κάθε αγώνα, παραδίδονται για χρήση τα αποδυτήρια από τον υπάλληλο, στον υπεύθυνο του κάθε Σωματείου.

Με την έναρξη του αγώνα εφαρμόζονται οι κανονισμοί του κάθε αθλήματος και το προσωπικό δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον αγωνιστικό χώρο

Σε περίπτωση κάποιας ζημιάς κατά την διάρκεια του αγώνα (σε λαμπτήρες, δίχτυα, ταμπλό κ.λπ.) την ευθύνη αποκατάστασης της βλάβης έχει το προσωπικό του ΝΠΔΔ.

Κατά την διάρκεια του αγώνα που το δάπεδο χρειάζεται σκούπισμα (ιδρώτας, νερά κ.λπ.), την ευθύνη για το σκούπισμα έχει το γηπεδούχο Σωματείο και όχι ο υπάλληλος του ΝΠΔΔ. Για τους αγώνες, υποχρέωση και ευθύνη του Αθλητικού Σωματείου – Ομοσπονδίας, Φορέα κ.λπ. είναι να έχει στον αγώνα τον αρμόδιο γιατρό- νοσοκόμο – φάρμακα και αυτοκίνητο μεταφοράς τραυματιών με οδηγό.

Το ΝΠΔΔ είναι υποχρεωμένο να διαθέτει επαρκώς εξοπλισμένο χώρο ΙΑΤΡΕΙΟΥ, καθώς και διαθέσιμο σε όλες τις ώρες λειτουργίας αυτού ο ποίος θα καλείται οπότε παραστεί ανάγκη.

Άρθρο Γ24ο

Χρήση χώρων κλειστού γυμναστηρίου

Κάθε αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία – Σωματείο), ιδιωτικός φορέας, ή φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων απευθύνεται εγγράφως στα γραφεία της Διοίκησης και στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης το οποίο και αποφασίζει επί του αιτήματος σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Άρθρο Γ25ο

Διεξαγωγή αγώνων σε κολυμβητήριο

Για τη διεξαγωγή αγώνων σε κολυμβητήριο ισχύουν και εφαρμόζονται όλες οι προϋποθέσεις της διεξαγωγής των αγώνων σε κλειστό Γυμναστήριο. Επίσης, απαγορεύεται κάθε είσοδος αθλητού στην κύρια πισίνα του κολυμβητηρίου εάν πρώτα δεν έχει κάνει ντους και δεν φέρει σκούφο και σαγιονάρες.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο το νερό της πισίνας δεν είναι κατάλληλο για χρήση από άποψη Υγιεινής π.χ. υπερβολική ποσότητα χλωρίου ή έλλειψη χλωρίου ή μη σωστή απολύμανση και γενικά δεν υπάρχουν οι όροι που θέτει η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ για χρήση δεξαμενών Κολυμβητηρίου, ο αρμόδιος υπάλληλος εισηγείται και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση της πισίνας. Κάθε δεκαπενθήμερο επιβάλλεται μικροβιολογικός έλεγχος δείγματος νερού της πισίνας.

Στα κολυμβητήρια εφ όσον χρησιμοποιούνται οι πισίνες από ιδιώτες πρέπει να υπάρχει ναυαγοσώστης.

Άρθρο Γ26ο

Χρήση χώρων πισίνας

Κάθε αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία – Σωματείο), ιδιωτικός φορέας που επιθυμεί να κάνει χρήση του Κολυμβητηρίου απευθύνεται εγγράφως στη διοίκηση του ΝΠΔΔ, η οποία θα αποφασίζει και θα απαντά σε κάθε αίτημα το συντομότερο δυνατόν.

 Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και το κοινό (δημότες), που επιθυμούν να κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου, θα απευθύνονται στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης.

Άρθρο Γ27ο

Διεξαγωγή αγώνων Ποδοσφαίρου στο γήπεδο

Ισχύουν οι όροι διεξαγωγής αγώνων όπως στο Γυμναστήριο με εξαίρεση αυτούς που αφορούν τα κολυμβητήρια.

Τα αποδυτήρια παραχωρούνται μία ώρα νωρίτερα

Υποχρέωση του ΝΠΔΔ είναι η χάραξη γραμμών γηπέδου, η τοποθέτηση των σημαιών ορισμού του αγωνιστικού χώρου, τα δίχτυα τέρματος και το φορείο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτική η παρουσία υπαλλήλου του ΝΠΔΔ διαφορετικά απαγορεύεται η διεξαγωγή του.

Άρθρο Γ28ο

Χρήση γηπέδων ποδοσφαίρου

Διάθεση σε συλλόγους – φορείς κ.λπ. :

Κάθε αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία – Σωματείο), ιδιωτικός φορέας που επιθυμεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων απευθύνεται εγγράφως στη Διοίκηση του ΝΠΔΔ, η οποία θα αποφασίζει και θα απαντά σε κάθε αίτημα το συντομότερο δυνατόν.

Διάθεση σε μεμονωμένα άτομα, κοινό (δημότες) και άτομα που δεν είναι Αθλητές και δεν ανήκουν σε οργανωμένο Αθλητικό Σωματείο.

 Οι προπονητές – καθηγητές Φυσικής Αγωγής είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους αθλητές τους και να παραμένουν μέχρι αποχώρησης τους, καθώς επίσης είναι υπεύθυνοι για τυχόν ατυχήματα.

 Όταν εισέρχονται στο χώρο άθλησης άτομα χωρίς αθλητική περιβολή και ανήκουν σε συγκεκριμένο Αθλητικό Σωματείο – Φορέα κ.λπ. που προπονείται, την ευθύνη έχει το Αθλητικό Σωματείο - Φορέας.

 Τα Αθλητικά Σωματεία – Φορείς, κ.λπ., οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιπλέον υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου.

 Απαγορεύεται η είσοδος στο κοινό χωρίς αθλητικά υποδήματα

 Απαγορεύεται η είσοδος σε καροτσάκια, και κατοικίδια ζώα (σκυλάκια κ.λ.π)

Άρθρο Γ29ο

Διεξαγωγή αγώνων στίβου στο Στάδιο

Απαιτείται άδεια αγώνα

Όλα τα όργανα και υλικά διεξαγωγής του αγώνα παραδίδονται από τις ΑΠΟΘΗΚΕΣ του ΝΠΔΔ και τον αρμόδιο υπάλληλο με κατάσταση, στον αρμόδιο των αγώνων, ο οποίος έχει οριστεί από τον ΣΕΓΑΣ ή την διοργανώτρια αρχή, με την προκήρυξη των αγώνων και επιστρέφονται στην αποθήκη από τον ίδιο τον υπεύθυνο.

Η τοποθέτηση σε κάθε θέση των οργάνων πχ εμπόδια, βατήρες, στρώματα, κτλ είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΓΑΣ ή της διοργανώτριας αρχής και όχι των υπαλλήλων του ΝΠΔΔ.

Σε περίπτωση αγώνων ενός Συλλόγου (πλην αυτών του ΣΕΓΑΣ) για τα παραπάνω ευθύνεται ο ίδιος ο Σύλλογος. Η χρήση του σκάμματος είναι ευθύνη των αρμοδίων του ΣΕΓΑΣ ή του συλλόγου. Η αρχική διαμόρφωση είναι ευθύνη του ΝΠΔΔ.

Το Νομικό Πρόσωπο διαθέτει υπαλλήλους που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Η χάραξη των γραμμών στο ταρτάν του στίβου είναι ευθύνη του ΝΠΔΔ.

Άρθρο Γ30ο

Χρήση του κεντρικού γηπέδου

Για αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό συλλόγους ομοσπονδίες σχολεία κλπ

Το κοινό που θα γυμνάζεται στο στίβο (ταρτάν) θα χρησιμοποιεί υποχρεωτικά τους διαδρόμους 7 & 8.

 Η χρήση και η παραλαβή των οργάνων:

των ρίψεων (σφαίρα, δίσκος κ.λ.π.),

των αλμάτων (κοντάρια – πήχες κ.λ.π.),

των δρόμων (εμπόδια κ.λ.π.),

θα γίνεται πάντα με την παρουσία υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής ή προπονητή στίβου και σύμφωνα με τις εντολές του υπεύθυνου υπαλλήλου του Αθλητικού Κέντρου.

 Η προπόνηση των αγωνισμάτων των ρίψεων θα γίνεται στο χώρο των ρίψεων, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κυρίως σταδίου πίσω από την κερκίδα.

Επίσης μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του χλοοτάπητα απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από οποιονδήποτε.

Άρθρο Γ31ο

Διεξαγωγή αγώνων στα γήπεδα τένις

Ισχύουν οι όροι διεξαγωγής αγώνων όπως στο Γυμναστήριο με εξαίρεση αυτούς που αφορούν τα κολυμβητήρια.

Τα αποδυτήρια παραχωρούνται μία ώρα νωρίτερα

Υποχρέωση του ΝΠΔΔ είναι η χάραξη γραμμών γηπέδου, η τοποθέτηση των σημαιών ορισμού του αγωνιστικού χώρου, τα δίχτυα τέρματος και το φορείο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι υποχρεωτική η παρουσία υπαλλήλου του ΝΠΔΔ διαφορετικά απαγορεύεται η διεξαγωγή του.

Άρθρο Γ32ο

Χρήση των γηπέδων τένις

Κάθε αθλητικός φορέας (Ομοσπονδία – Σωματείο), ιδιωτικός φορέας, ή φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων απευθύνεται εγγράφως στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης το οποίο και αποφασίζει επί του αιτήματος σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Άρθρο Γ33ο

Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων χωρίς την άδεια από το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ και χωρίς την είσπαξη του επιβλεπόμενου τέλους υπέρ του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...