Στο επίκεντρο οι αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024, στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η σύσκεψη έγινε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και εκπρόσωποι των Δήμων της περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την ανάγκη για συντονισμένη δράση και συνεργασία σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Υπογράμμισε τη σημασία του θέματος, καθώς πολλές άδειες λειτουργίας λήγουν σύντομα ή είναι σε καθεστώς παράτασης. Από την αρχή της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής, έχει επισημανθεί η ανάγκη για άμεση μέριμνα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τις άδειες τέλεσης αθλητικών συναντήσεων την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Πρόσφατα, μια διευκρινιστική εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπενθύμισε και την υποχρέωση περιβαλλοντικής αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και των Δήμων εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τις απαιτούμενες ενέργειες, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Η σύσκεψη κρίθηκε επιτυχής, καθώς καθορίστηκε το πλαίσιο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε η νέα αγωνιστική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών συναντήσεων.
Σχετικά Άρθρα
- Λιγνιτόσημο | Στα 11.800.000 € τα ταμειακά διαθέσιμα - «Ο λαός της Μεγαλόπολης δεν χρειάζεται φιλοδωρήματα»
- Τροχαίο στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου | Η προανάκριση και η αποζημίωση για τις ζημιές στο μνημείο
- Δημοσίευμα για την Εύη Τατούλη | «Δεν έχει κλείσει για εμένα η πολιτική»
- Παιδικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ | Πρεμιέρα για Πελασγό Μεγαλόπολης και Αρκαδικό
- Η Καρύταινα περιμένει, η γραφειοκρατία καθυστερεί | Παρέμβαση Παπαηλιού στη Βουλή για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων






