Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυριακάτικη ποδηλατική βόλτα στο Μαντινειακό κάμπο (εικόνες)

Κυριακάτικη ποδηλατική βόλτα στο Μαντινειακό κάμπο (εικόνες)
Η όμορφη μέρα, όταν συνδυάζεται με το αναπάντεχο, την έκπληξη, φτάνει στον ορίζοντα του ονείρου.
Η ποδηλατάδα του ΣΑΟΟ στο Μαντινειακό κάμπο, την Κυριακή 16/03/2014, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο συντρόφεμα από την παρουσία του αρχιτέκτονα Κώστα Παπαθεοδώρου, ο οποίος μπροστά σε ένα έκπληκτο ακροατήριο (40 ποδηλατοδρόμων – μελών και φίλων του ΣΑΟΟ), παρουσίασε στους τυχερούς παρισταμένους το «έργο των χειρών» του:
Την Αγία Φωτεινή, την αρχιτεκτονική του κυρίως ναού και των προσκτισμάτων του, της ίδιας της φιλοσοφίας κατασκευής τους, όπως συνελήφθη στο μυαλό του, νέου τότε, δημιουργού – ενός ανθρώπου με ανησυχίες και σφαιρική αντίληψη της διαχρονικότητας, της ελληνικής σκέψης. Για πάνω από μία ώρα, με τρόπο προσηνή και ρέοντα λόγο, ο Κώστας, ξεναγούσε μέσα και έξω από την Αγία Φωτεινή και απάντησε σε ερωτήματα του κοινού, που αφορούσαν την αρχιτεκτονική, αλλά και τον διάκοσμο του μνημείου. Η άμεση ανταπόκριση του Κώστα Παπαθεοδώρου, στην πρόσκλησή μας, περιποίησε μεγίστη τιμή στο σύλλογό μας, και τον ευχαριστούμε θερμώς και από τη θέση αυτή. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Κ.Π. δεν είναι άγνωστος στο σύλλογό μας, αφού σε σχέδια και επίβλεψή του, έχουν κατασκευαστεί οι νέες ξύλινες πόρτες του εξωκλησιού μας της Ανάληψης.
 
Μετά από μία σύντομη ματιά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, που βρίσκεται σε περίοδο έργων ανάδειξης, αναχωρήσαμε για το Σπήλαιο Κάψια. Εκεί μας έγινε σύντομη ξενάγηση στο όντως εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο καθώς επίσης και στις παρακείμενες καταβόθρες. Επόμενη και τελευταία στάση, το οινοποιείο των φιλτάτων Χριστίνας και Βαγγέλη Καλόγρη. Εκεί απολαύσαμε τις παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες της Χριστίνας καθώς επίσης και τα εξαιρετικά κρασιά του Βαγγέλη. Όλα αυτά με την παρέα του Κωστάκη Παπαθεοδώρου, ο λόγος του οποίου συνέχισε να μας συντροφεύει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την οικογένεια Καλόγρη που για μια ακόμη φορά μας παρείχε την άψογη φιλοξενία της.
 
Μετά το οινοποιείο πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την Τρίπολη, μέσω της Φτέρης.
Επόμενη εξόρμηση του συλλόγου μας θα είναι την Κυριακή 23/03/2014, στο κεντρικό Μαίναλο, από την ιστορική Αλωνίσταινα (γενέτειρα της μητέρας του Θ. Κολοκοτρώνη, Ζαμπίας) έως το Λυμποβίσι (τόπο καταγωγής του πατέρα του).
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...