Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΝΠΔΔ - Υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης θα εκπαιδευτούν ως επόπτες πισίνας

ΝΠΔΔ - Υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης θα εκπαιδευτούν ως επόπτες πισίνας

Στα πλαίσια των καλύτερων δυνατών συνθηκών λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, διάταξη προβλέπει την παρουσία ναυαγοσώστη ή επόπτη πισίνας στις εγκαταστάσεις.

Το προηγούμενο διάστημα γι' αυτό το θέμα υπήρχε μια εκκρεμότητα καθώς κανένας υπάλληλος του ΔΑΚ Τρίπολης δεν πιστοποίηση επόπτη πισίνας. Λύση έπρεπε να βρεθεί προκειμένου η σημαντική αυτή εκκρεμότητα να ξεπεραστεί.

 

Έτσι μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης και μετά από επικοινωνία και με τον Διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση τεσσάρων ατόμων που βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό του ΔΑΚ Τρίπολης, προκειμένου να μπορεί το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΔΑΚ Τρίπολης, να καλύψει τις ανάγκες της παρουσία επόπτη πισίνας στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Η εκπαίδευση ωστόσο του προσωπικού κανονικά προβλεπόταν να γίνει στην Αθήνα σε χώρο της ΕΝΑΚ, γεγονός που απαιτούσε πίστωση 290,00 ευρώ για κάθε υπάλληλο συν τα έξοδα μετάβασης και διαμονής, με ότι αυτό μπορεί να σήμαινε και σε θέμα χρόνου καθώς η διαδικασία αυτή ενδεχομένως να ήταν και χρονοβόρα.

O Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης ωστόσο κατάφερε να βρει τρόπο να διεξαχθούν αυτά τα απαραίτητα σεμινάρια στο χώρο του ΔΑΚ Τρίπολης και όχι στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και χρόνου, ενώ με αυτή τη διαδικασία και τα έξοδα ήταν αρκετά λιγότερα αλλά και περισσότεροι υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα σεμινάρια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο την άρτια λειτουργία του κολυμβητηρίου και σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και τον καλύτερο πλέον προγραμματισμό των υπηρεσιών των υπαλλήλων στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την Πιστοποίηση τεσσάρων υπαλλήλων του ΔΑΚ Τρίπολης με άδεια Επόπτη Πισίνας τόνισε:
P1012837
«Μ' αυτή την εξέλιξη ξεπεράσαμε έναν σημαντικό σκόπελο που είχε να κάνει με την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου καθώς απαιτούνταν η παρουσία ναυαγοσώστη ή πιστοποιημένου επόπτη πισίνας στο κολυμβητήριο. Το Νομικό Πρόσωπο προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να εκπαιδευτεί κάποιοι υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης ως επόπτες πισίνας. Παράλληλα καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τα ειδικά σεμινάρια στην Τρίπολη και έτσι να εξοικονομήσουμε σημαντικά έξοδα λόγω μετακινήσεων και διαμονής.

Πλέον με την πιστοποίηση των υπαλλήλων του ΔΑΚ Τρίπολης δεν πρόκειται να ξεμείνουμε από ναυαγοσώστη ή επόπτη πισίνας και το κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό και εξασφαλισμένο και σε επίπεδα ασφάλειας. Κι αυτό χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος με επιπλέον κόστος για την μίσθωση ναυαγοσωστών. Κι αυτό γιατί οι πιστοποιημένοι πλέον υπάλληλοι του Δήμου θα καλύπτουν και αυτή τη θέση. Θα γίνεται καλύτερος προγραμματισμός υπηρεσιών του προσωπικού, προκειμένου να είναι και όλοι ικανοποιημένοι.

Οφείλουμε παράλληλα να τονίσουμε ότι ο κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης είναι το μοναδικό κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή που λειτουργεί κανονικά με εξασφαλισμένη κανονική άδεια λειτουργίας και γι' αυτό το λόγο φιλοξενούμε κατά καιρούς με μίσθωση διαδρομών και γνωστά κολυμβητικά σωματεία από την ευρύτερη περιοχή και την Αττική».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...