Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Άμιλλα στην Α2 κατηγορία - Κέρδισε τον Ηρόδοτο με 58-50!

Η Άμιλλα στην Α2 κατηγορία - Κέρδισε τον Ηρόδοτο με 58-50!

Μπορεί ο Ηρόδοτος να θεωρείται «ο πατέρας της ιστορίας» αλλά αυτή που έγραψε σήμερα ιστορία στο παρκέ του Μετς Β’, όπως και το 2006 στο ίδιο γήπεδο, ήταν η γυναικεία ομάδα της Άμιλλας που επικράτησε της ιστορικής Κρητικής ομάδας με 58-50.

p>Η Άμιλλα στηρίχθηκε στην πίστη της για τη νίκη, στο πάθος που έδειξε στην άμυνα της, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού και παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία της αναμέτρησης η διαιτησία την αδίκησε κατάφερε στο φινάλε να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη.

Η Άμιλλα κέρδισε με 58-50 με τη Χριστίνα Τσουκαλά να σημειώνει 22 πόντους, την έμπειρη Βίνα Μάλαμα να προσθέτει 12 κρίσιμους πόντους και τις Καλομιτσίνη, Μπενέκη και Έφη Γκριτζά να συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο στις κρίσιμες καμπές της αναμέτρησης.

Με την σημερινή άνοδο στην Α2 κατηγορία, η Άμιλλα ξεπέρασε στις ανόδους την ΑΕΚ Τρίπολης και τον Αρκαδικό που έχουν από μία μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Ο Αρκαδικός ανέβηκε το 1986 στην Α’ Εθνική στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ το 1992 στη Β’ Εθνική στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και η Άμιλλα το 2006 και το 2012 στην Α2 κατηγορία με τους αγώνες να γίνονται και τις δύο φορές στο Μετς Β!

Η Άμιλλα κέρδισε τους δύο σημαντικούς αντιπάλους της, τον Άρη Θήβας και τον Ηρόδοτο και πλέον το αυριανό παιχνίδι με τον Ιβίσκο Ρόδου στις 12 το μεσημέρι αποτελεί τυπική διαδικασία, ως ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς.

Η επιστροφή της ομάδας στην Τρίπολη αναμένεται νωρίς το απόγευμα αύριο και σίγουρα το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 για το Αρκαδικό μπάσκετ έγινε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεκάλεπτα: 10-14, 17-21, 34-40, 50-58.

Άμιλλα (Τσουκαλάς): Μυρ. Γκριτζά, Παρ. Τσουκαλά, Ανδριανοπούλου, Χρ. Τσουκαλά 22 (1), Μάλαμα 12, Σπυροπούλου, Αλατσά, Καλομιτσίνη 8, Μπενέκη 9, Γκριτζά 7.

ΥΓ: Για αποφυγή παρεξηγήσεων, η ΑΕΚ Τρίπολης έχει τρεις ανόδους στις εθνικές κατηγορίες. Η πρώτη στη διαδικασία των μπαράζ το 1992 όπου ανέβηκε από το τοπικό πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική κατηγορία, το 1997 ανέβηκε στην Α2 κατηγορία μέσα από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και το 1998 ανέβηκε στην Α1 κατηγορία (μαζί με τον Απόλλωνα Πτολεμαίδας)!

(Η φωτογραφία είναι από το www.contraepithesi.gr του Φώτη Αλεξόπουλου)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...