Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκατοντάδες αθλητές στον Άθλο Μαινάλου 2016! (εικόνες)

Εκατοντάδες αθλητές στον Άθλο Μαινάλου 2016! (εικόνες)

Ο Άθλος Μαινάλου 2016 (run+bike), έγινε  για έβδομη  συνεχόμενη χρονιά, το Σαββατοκύριακο 22-23/10/2016 στην περιοχή της Βυτίνας με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.
Άσχημες ήταν οι  καιρικές συνθήκες το Σάββατο κατά την διεξαγωγή του ορεινού τρεξίματος που έγινε με συνεχή βροχόπτωση, ενώ την Κυριακή ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησε  τους ποδηλάτες αθλητές και  τους θεατές να απολαύσουν το τοπίο.
Εκατοντάδες ήταν  οι αθλητές και οι αθλήτριες, στα δύο αγωνίσματα του διημέρου, μεταξύ αυτών πολλά αξιόλογα ονόματα, από τον χώρο της ορεινής ποδηλασίας και του ορεινού τρεξίματος.
Αφετηρία και τερματισμός των αγωνισμάτων σε σηματοδοτημένες διαδρομές, ήταν ο χώρος στο παλαιό ειρηνοδικείο στην Βυτίνα.

Όπως  κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο Άθλος Μαινάλου περιλάμβανε ορεινό τρέξιμο (MTR) και ορεινή ποδηλασία (MTB).
Οι διαδρομές  κινούνταν μέσα στα δάση του Μαινάλου.
Μπορούσε κάποιος να κάνει είτε τα δύο αγωνίσματα MTR και MTB, δηλαδή τον Άθλο Μαινάλου, είτε να συμμετάσχει μεμονωμένα σε κάποιο  αγώνισμα.

Στο MTR η διαδρομή ήταν 19 χιλιόμετρα και 680μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με μεγάλη ποικιλία στο τερέν.
Στο MTB είχαν σχεδιαστεί δύο διαδρομές: η κλασσική, αισθησιακή διαδρομή με μήκος 37 χιλιόμετρα με 1430μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και μια διαδρομή 15 χιλιομέτρων και 610 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς για νέους, ανερχόμενους αναβάτες.
Μελανό σημείο ήταν οι δεκάδες  συσκευασίες από συμπληρώματα διατροφής που πέταξαν κατά την διάρκεια των αγώνων κακομαθημένοι αθλητές.
Θετικό σημείο  ήταν και προς τιμήν τους μια ομάδα αθλητών στο ποδήλατο που μάζεψε τέτοιου είδους σκουπίδια από την διαδρομή και έχασε και το όριο χρόνου της διαδρομής.
Τα σκουπίδια μας τα παίρνουμε μαζί μας όταν είμαστε στο δάσος, οι διοργανώσεις αγώνων είναι για να προβάλουν μια περιοχή και να την χαιρόμαστε καθαρή.

%ce%bc%cf%84%ce%b2-398Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Γορτυνίας καθώς και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, που για μια ακόμη χρονιά υπήρξε αρωγός σε αυτή τη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκκίνηση και στις απονομές των αγωνισμάτων του διημέρου: τον αντιδήμαρχο  κο.Μπιρμπιρή, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου κα. Διαμαντοπούλου Μαρίνα, τον πρόεδρο του συλλόγου εμποροεπιχειρηματιών Βυτίνας κο. Κουρεμένο, τον πρόεδρο του Τ.Δ. Βυτίνας κ. Λιαρόπουλο Παναγιώτη.
Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές της διοργάνωσης:
Πρατήρια καυσίμων Δεληγιάννης σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα, την εταιρεία http://www.bizart.gr/, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, την εταιρεία  http://www.wish-bars.gr/, το εργαστήρι τέχνης Βυτινουργίες, την explore mainaloτο ξενοδοχείο Αίγλη, το καφέ εστιατόριο Η Παλιά Βυτίνα, το Αρχοντικό Κορδοπάτη.%ce%bc%cf%84%ce%b2-462
Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:Advendure, την Ηλεκτρονική Πύλη της Αρκαδίας Arcadia portalKalimera ArkadiaΠάμε Αρκαδία.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές και εθελόντριες  από τον όμιλο κυριών Βυτίνας, και αετοί Γορτυνίας.

Για την προσφορά τους στους αθλητές ευχαριστούμε: Λουκουμάδες με μέλι Ηλιόπουλος Νεκτάριος στην Βυτίνα, Παραδοσιακά τυριά Τσατσουλής, ζαχαροπλαστείο Maestro Βυτίνα.

%ce%bc%cf%84%ce%b2-24Τέλος  ευχαριστούμε θερμά το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών κλιμακίου Τρίπολης, που για μια ακόμη χρονιά ήταν μαζί μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και με απίστευτο επαγγελματισμό, καθώς επίσης και την Πολιτική Προστασία Γορτυνίας.

Αποτελέσματα στα παρακάτω link:

Run : results-mtr-19km-athlos-mainalou-2016

Mountain Bike: results-mtb-37km-15km-athlos-mainalou-2016

Γενικής  Άθλου Μαινάλου Run 19κμ+37κμ Mountain Bike:results-athlos-mainalou-2016

Φωτογραφίες του Άθλου Μαινάλου από τον φωτογράφο της διοργάνωσης, Θοδωρή Παπαγεωργίου (Arcadia Images) στα παρακάτω link:

Run
http://theodoros.photos/gallery/athlos-mainalou-2016-run/

Mountain Bike
http://theodoros.photos/gallery/athlos-mainalou-2016-mountain-bike/

Ο  Άθλος Μαινάλου 2017 προγραμματίζεται να γίνει στις 21-22/10/2017.

http://www.mountain-sports.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...