Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έφυγε» ο εκδότης της εφημερίδας "Το Φως" Θόδωρος Νικολαΐδης ...

«Έφυγε» ο εκδότης της εφημερίδας "Το Φως" Θόδωρος Νικολαΐδης ...
Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία καθώς ο μεγάλος εκδότης της εφημερίδας «Φως των Σπορ», Θόδωρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών.
Ο κυρ Θόδωρος, όπως ήταν γνωστός, ήταν εκείνος που ξεκίνησε την εφημερίδα «Αθλητικόν Φως» το 1955, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ».
Ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας Θόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον χώρο των ΜΜΕ, «έφυγε» από τη ζωή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν.
Ο Θόδωρος Νικολαΐδης βραβεύτηκε πέρυσι για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση», ενώ θεωρούταν ένας από τους καλύτερους εκδότες στον ελληνικό Τύπο.
Ποιός ήταν ο Θεόδωρος Νικολαϊδης
​Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925 και ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ωστόσο, όταν η διεύθυνση της εφημερίδας του ζήτησε να γράψει ένα άρθρο για να «χτυπήσει» κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Μαζί μ’ εκείνον απολύθηκε και μετέπειτα η σύζυγός του Ειρήνη, με την οποία έως τότε διατηρούσαν σχέση.
Στις 11 Απριλίου 1955, ο Νικολαΐδης κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία τελικά μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Παρά το γεγονός ότι το «Φως» ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, η εφημερίδα σταδιακά κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων. Στην εφημερίδα εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παραμένει η πρώτη σε πώληση φύλλων αθλητική εφημερίδα.
Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης αναγνωρίζεται ως μία προσωπικότητα κομβικής σημασίας στην μεταπολεμική ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφτασαν να αποκαλούν «Ευαγγέλιο» το «Φως των Σπορ», το οποίο διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην διαμόρφωση και παγίωση της μεταπολεμικής ολυμπιακής «ταυτότητας», με δύο γενιές οπαδών των «ερυθρολεύκων να έχουν μεγαλώσει ως αναγνώστες της εφημερίδας.
sdna.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...