Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Tigers για τα 86 χρόνια του Αστέρα: "Παράδειγμα προς μίμηση για κάθε επαρχιακή ομάδα"

Tigers για τα 86 χρόνια του Αστέρα: "Παράδειγμα προς μίμηση για κάθε επαρχιακή ομάδα"

Οι οργανωμένοι φίλοι του Αστέρα "Tigers" έστειλαν το δικό τους -ξεχωριστό μήνυμα- για τα γενέθλια του ιστορικού συλλόγου, που φέτος συμπληρώνει 86 χρόνιας ζωής!

"26 Μαρτίου 1931 - 26 Μαρτίου 2017

86 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Η ιδέα του Α.Γ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ "Ο ΑΣΤΗΡ" γεννήθηκε το 1930, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά αναγνωρίστηκε επίσημα το 1931 από το Πρωτοδικείο Τριπόλεως με την υπ’αριθμ 312/1931 απόφαση.

Ποιός να το φανταζόταν τότε, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως που ιδρυόταν ο Αστέρας Τρίπολης, η ''ομάδα των τρένων'', ότι θα πετύχαινε συνεχόμενες εξόδους στην Ευρώπη, συμμετοχή σε Τελικό Κυπέλλου και νίκες απέναντι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...

Φυσικά μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισε η συμμετοχή του Αστέρα ως ιδρυτικό μέλος στη νεοσύστατη Β' Εθνική Κατηγορία το 1963,ήταν η πρώτη Αρκαδική ομάδα που συμμετείχε, και αφού είχαν προηγηθεί 5 σερί κατακτήσεις του Τοπικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας(1958-1963), ρεκόρ που καμία άλλη ομάδα το νομού μας δεν έχει καταφέρει να σπάσει.

Το γήπεδο θα μείνει στην ιστορία ως ''Γουέμπλεϊ'' και γίνεται το σπίτι του Αστέρα μέχρι και σήμερα, ενώ το 2012 μετονομάζεται σε ''Θεόδωρος Κολοκοτρώνης''.

Το 1988 η ομάδα φτάνει μια ανάσα από την Δ΄Εθνική όμως δεν τα καταφέρνει στο νήμα. Η πρώτη συμμετοχή σε εθνικό πρωτάθλημα υπό τη νέα του μορφή θα έρθει το 1990 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αρκαδίας, όπως και του κυπέλλου Αρκαδίας. Η ομάδα μας θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα το 1993, όπου θα γνωρίσει τα ''πέτρινα χρόνια'' μέχρι και το 2003, όταν και οι κύριοι Μπάκος και Καϋμενάκης αναλαμβάνουν την τύχη της ομάδας, ανεβάζοντας την ομάδα 4 κατηγορίες σε 4 χρόνια, ρεκόρ που ακόμα δεν έχει καταρριφθεί από καμία ελληνική ομάδα! Το 2007 η ομάδα μας ντεμπουτάρει στην Super League, με την γνωστή συνέχεια, κάνοντας την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ευρώπη, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για κάθε επαρχιακή ομάδα.

Η ομάδα έχει γεμίσει με περηφάνια τον κόσμο της Τρίπολης, ο οποίος είναι σταθερά δίπλα της, στα καλά και στα άσχημα, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει και την προσοχή των υπολοίπων Ελλήνων φιλάθλων. Πώς να ξεχάσουμε άλλωστε, όχι μόνο τις εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, την τρομέρη παρουσία 13.000 Αρκάδων στο ΟΑΚΑ το 2013 στον Τελικό Κυπέλλου, αλλά και τις εκδρομές φιλάθλων μας σε Αγγλία, Τσεχία, Κύπρο, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χρόνια πολλά, Αστέρα! Χρόνια πολλά, Τρίπολη!"Φωτογραφία του χρήστη Tigers Club.

2 σχόλια

  • Σκορδοχουλιγκαν,αστερας γεράκο ,φάση Τρίπολη
    Σκορδοχουλιγκαν,αστερας γεράκο ,φάση Τρίπολη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 14:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ιστορικός Αστερας που έπαιξε Ευρώπη πρώτη φορά. Επειδή ειχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ ,ο ιστορικός αστερας που ειχε πέσει κατηγορία στα γήπεδα και έμεινε κατηγορία στα χαρτιά ! ο ιστορικός Αστερας που ποτε δεν εκανε ένα sold out στο γήπεδο του,μονο να δουν τον Ολυμπιακό πήγαιναν οι τριπολιτες !Ο ιστορικός αστερας που σκέφτονταν η διοίκηση να τον παει στην καλαματα ! Ο ιστορικός αστερας που έδινε ένα σωρο πρόσκλησεις σε κάθε αγώνα μηπως και γεμίσει το γήπεδο !

  • Αστέρας
    Αστέρας Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ιστορικός αστέρας που έφτασε στα σαλόνια της Ευρώπης με τη σημερινή του Διοίκηση, ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1930. την 1η Σεπτέμβρη του 2017 κλείνει τα 87 και μπαίνει στο 88ο χρόνο. Ζητήστε από τους διοικούντες να σας δώσουν στοιχεία για την ιστορία του Αστέρα μας. Τα έχει. Όπως αγαπάτε τη ομάδα αγαπήστε και την ιστορία της και μην την παραχαράζατε (ασφαλώς όχι από σκοπιμότητα...) Μην κολλάτε στα πρωτοδικεία. Η αθλητική ιστορία δεν γράφεται εκεί αλλά στα γήπεδα. Την ημερομηνία που αναφέρετε ήδη υπήρχε η ομάδα έδινε αγώνες μα την κιτρινομπλέ εμφάνιση και το έμβλημά της. Επίσης πραγματοποίησε για την πρώτη επέτειο από την ιδρυσή της την : 1η Σεπτέμβρη του 1931, παρουσία των αθλητών και των παραγόντων –ιδρυτών της.
    Ψάξτε να δείτε που γιορτάστηκε αυτή η επέτειος. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...