Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σώθηκε ο Αρκαδικός - Μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο!

Σώθηκε ο Αρκαδικός - Μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο!
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο Ηράκλειο με 66-75 πέτυχε η ομάδα του Αρκαδικού κερδίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία με 2-0 νίκες .


Η ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλη ομάδα . Με το τέλος της αναμέτρησης οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας αποδέχθηκαν την ανωτερότητα του Αρκαδικού με το ζεστό χειροκρότημα προς τους κυανόλευκους παίκτες.

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αρκαδικό να μπαίνει με πολύ ενέργεια και διάθεση στο παρκέ τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό του κομμάτι με το διάβασμα και τις σωστές επιλογές. Με τον Ρεντίκας να φορτώνεται με δύο φάουλ και τον Τσαλέρη να πηγαίνει στον πάγκο για τις πρώτες βοήθειες στον μηρό του ο ΣΕΦΑ δεν πτοήθηκε και με ένα σερί 1-7 έκανε το 6-7 στο 3’ να γίνει 7-14 στο 6’.Η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς ανεβάζοντας κι’ άλλο την διαφορά της με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με το υπέρ της 17-28.

2ο δεκάλεπτο

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ολοκληρώθηκε και το πρώτο με τον Αρκαδικό να κυριαρχεί και στις δύο άκρες του παρκέ. Η επίθεση συνέχισε να δουλεύει ρολόι και η άμυνα να παραμένει ως συνήθως αξιόπιστη με τον ΣΕΦΑ στο 21’ να πηγαίνει στην διαφορά για πρώτη φορά στο +15 για το 17-32 ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με ένα επί μέρους 12-1 έριξαν σε μονοψήφια επίπεδα την διαφορά για το 25-33 στο 26’ με τους παίχτες του Γιάννη Διαμαντάκου να απαντούν και τελικά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την διαφορά να είναι ψυχολογικό όριο της διψήφιας διαφοράς για το +10 και το 31-41.

3ο δεκάλεπτο

Ο Αρκαδικός μπήκε αποφασισμένος και στο τρίτο δεκάλεπτο και με σαφή διάθεση να μην αφήσει κανένα περιθώριο στο Ηράκλειο. Η ανωτερότητα του ΣΕΦΑ επιβεβαιώθηκε από τα πρώτα λεπτά με την ομάδα της Τρίπολης να ανεβάζει συνεχώς στροφές χτίζοντας μεγάλες διαφορές και παράλληλα δημιουργώντας τις πρώτες παραστάσεις νίκης. Στο 25’ η διαφορά πήγε στους +15 για τον ΣΕΦΑ για το 36-51 ενώ και στην συνέχεια η εικόνα δεν άλλαξε με το +17’ και το 40-57 στο 28’ να μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ την ψαλίδα με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνει τελικά με την ομάδα της Τρίπολης να είναι μπροστά στο σκορ με 44-57.

4ο δεκάλεπτο

Το Ηράκλειο με την πλάτη στον τοίχο μπήκε στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο με στόχο να τα παίξει όλα για όλα. Εν μέρει στις αρχές της τελευταίας περιόδου τα κατάφερε κατεβάζοντας την διαφορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των δέκα πόντων για το 53-62. Ο Αρκαδικός όμως ήταν ψύχραιμος και διέθετε καθαρό μυαλό διαχειριζόμενος πολύ σωστά τον αγώνα και πολύ γρήγορα πάτησε και πάλι γκάζι ανεβάζοντας την διαφορά στο +14 για το 53-67 στο 36’. Ουσιαστικά αυτό έβαλε «στοπ» στις όποιες βλέψεις του Ηρακλείου με τον χρόνο στην κλεψύδρα να αδειάζει για τους γηπεδούχους και τον Αρκαδικό να έρχεται όλο και πιο κοντά στην νίκη. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον ΣΕΦΑ νικητή με τελικό σκορ 66-75 να πανηγυρίζει την παραμονή του στην Α2 κατηγορία και την επόμενη χρονιά.

Δεκάλεπτα: 17-24, 31-41, 44-57, 66-75

Ηράκλεο (Βισκαδουράκης): Γουμενάκης, Λόλας 10, Παπαδάκης 7, Τσερκίζογλου 7, Πετράκης 9, Κουπίδης 15, Λιανός 4, Λάτοβιτς 6, Πάλλης 8

Αρκαδικός (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 2, Πίνης, Τσακαλέρης 3, Κουρέπης 12, Προδρόμμου 12, Σπυριδάκης 2, Τζατζάς, Ναούμης 4, Ρεντίκας 16, Γαρμπής 8, Τζουγκαράκης 16

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...