Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην Τρίπολη ο Τότης Φυλακούρης!

Στην Τρίπολη ο Τότης Φυλακούρης!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το final four του πρωταθλήματος Κ17 στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό, το Σάββατο, για τον μεγάλο τελικό!

Αυτός είναι ο λόγος που ήρθε στην Τρίπολη μία μεγάλη δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Τότης Φυλακούρης, ο οποιος στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Τρίπολης και γιατρό, Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Ο Τότης (Παναγιώτης) Φυλακούρης (γεννημένος το 1947) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό, συμμετέχοντας σε 207 αγώνες της Α΄ Εθνικής σκοράροντας 17 γκολ στο πρωτάθλημα και 7 στο Κύπελλο.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα (1964, 1969, 1970, 1972) και δύο Κύπελλα (1967, 1969), ενώ συμμετείχε σε 16 ευρωπαϊκά αγώνες και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 στο στάδιο Γουέμπλεϊ. Αγωνίστηκε την ίδια χρονιά στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου σημειώνοντας γκολ και στις 2 αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο.

Εκτός από ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε αναλάβει και χρέη υπηρεσιακού προπονητή το 2005 (αντικαθιστώντας το Ζντένεκ Σκάζνι έως ότου να αναλάβει την ομάδα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι) έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα. 

Τον Δεκέμβριο του 1966 αγωνίστηκε με την εθνική νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε δύο αγώνες.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 με την εθνική ενόπλων στη Βαγδάτη. Επίσης, αγωνίστηκε στην εθνική Ελπίδων, με την οποία το 1969 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...