Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατά πόσο θα επηρεαστεί ο Αστέρας Τρίπολης από την αναδιάρθρωση της Super League;

Κατά πόσο θα επηρεαστεί ο Αστέρας Τρίπολης από την αναδιάρθρωση της Super League;

@asterastripolisfc

Συμπληρώνονται φέτος, 87 χρόνια από την ίδρυση του Αστέρα Τρίπολης το 1931.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η ομάδα της

Τρίπολης διένυσε μια δύσκολη πορεία, που, όμως, είχε και ημέρες δόξας. Ο Αστέρας κατάφερε να ανέβει όλες τις κατηγορίες από το τοπικό πρωτάθλημα ως τη Super League, όπου και αγωνίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο Αστέρας σημείωσε σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε «μεγάλες» ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2013. Παράλληλα, συμμετείχε στο Europa League  φτάνοντας μάλιστα στους ομίλους της διοργάνωσης για δυο διαδοχικές σεζόν. Την περίοδο 2014-15 και την περίοδο 2015-16, τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου του.

Και για να έρθουμε στο παρόν, η πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Super League για την αναδιοργάνωση της κορυφαίας κατηγορίας έκανε γνωστό ότι οι 16 ομάδες που συμμετέχουν στη Super League θα μειωθούν κατά δύο, ενόψει της νέας σεζόν 2018-19. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στο τέλος της φετινής σεζόν, θα υποβιβαστούν αυτόματα στη Football League. Αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το αστέρι της Τρίπολης που σίγουρα δεν θα είναι μια από αυτές τις ομάδες, αφού βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Super League.

Επιπλέον, η αναδιάρθρωση που εγκρίθηκε οριακά έχοντας λάβει τις θετικές ψήφους δεκατριών από τους δεκαέξι συλλόγους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, με Λάρισα, Παναιτωλικό και Λεβαδειακό να ψηφίζουν αρνητικά, φαίνεται ότι θα έχει θετική επίδραση στην ομάδα της Τρίπολης. Ένας από τους νέους κανόνες της αναδιοργάνωσης που θα μπει σε εφαρμογή από φέτος, ορίζει την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τη διαδικασία play-off, στην οποία θα συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της κατάταξης μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Επομένως, η έβδομη θέση του Αστέρα στον βαθμολογικό πίνακα, όχι μόνο τον κρατά μακριά από τον κίνδυνο υποβιβασμού, αλλά τον φέρνει πιο κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...