Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου αγωνίζονται σήμερα στην Τρίπολη!

Κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου αγωνίζονται σήμερα στην Τρίπολη!

Κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων παίρνουν μέρος σήμερα, Σάββατο (5/5) στο Φεστιβάλ ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος", στην Τρίπολη.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έχει καλές αναμνήσεις από την Τρίπολη, αφού εκεί πέρυσι κατάφερε να στείλει τη σφύρα στα 75,78 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου είχε βολή στα 73,24 μ. και έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει των υποχρεώσεων της θερινής σεζόν. Ο Αναστασάκης θα επιδιώξει μια βολή πάνω από τα 75 μ., προκειμένου να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Ιβάν Μενγκλεμπέη, που στο διασυλλογικό σημείωσε 66,35 μέτρα.

Το όριο για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς θα κυνηγήσει στη δισκοβολία η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Η κορυφαία Ελληνίδα δισκοβόλος ξεκίνησε τη σεζόν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα με βολή στα 59,39 μ. και πλέον κυνηγάει μια επίδοση πάνω από τα 59,50 μ., που είναι η επίδοση που απαιτείται για να αγωνιστεί στο Βερολίνο, τη διοργάνωση δηλαδή, που αποτελεί τον μεγάλο της στόχο για τη σεζόν. 

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση και για έναν ακόμη σπουδαίο αθλητή, τον Πάρη Μπατζάβαλη, που ξεπέρασε τους τραυματισμούς και θα επιδιώξει σταδιακά να βρεθεί και πάλι σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση από το περσινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα και έχει βασικό μέλημα να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ξεχωρίζουν οι Αφροδίτη Μανιού και Αθανασία Κόκκαλη, ενώ στη δισκοβολία των Ανδρών θα συμμετάσχουν οι Ιάσωνας Θανόπουλος και Δημήτρης Δελής. Βολή πάνω από τα 16,00 μ. θα κυνηγήσει στη σφαιροβολία η Βαγγελιώ Σοφάνη, που είναι σε καλή κατάσταση.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν και αθλητές και αθλήτριες των μικρότερων κατηγοριών, ανάμεσα σε αυτούς οι Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) , Μυλωνάς (ακοντισμός), Μαχαίρας (σφαιροβολία), Τοπούζη (σφυροβολία).

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα

10:30 Σφαιροβολία ΠΠ Α΄ Κεντρικό 
10.30 Ακοντισμός ΠΠΑ Κεντρικό 
10:30 Σφυροβολία ΠΠ Α΄ Βοηθητικό 
11:20 Δισκοβολία ΠΠ Α΄ Βοηθητικό 
12:00 Δισκοβολία Κ Βοηθητικό 
12.30 Ακοντισμός Π Κεντρικό 
13:00 Σφαιροβολία Π Κεντρικό 
13:00 ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ Π Βοηθητικό 
13.40 Ακοντισμός Κ Κεντρικό 
13:50 Σφυροβολία Κ Βοηθητικό 
14:40 Σφαιροβολία  Κ Κεντρικό 
14.55 Σφυροβολία Π Βοηθητικό 
15.45 Σφυροβολία Ε Βοηθητικό 
16:15 Ακοντισμός Γ Κεντρικό 
16:00 Σφαιροβολία Γ Κεντρικό 
16:30 Δισκοβολία Α – Ε Βοηθητικό,  60μ. ΠΠ Β΄,  60μ. ΠK Β΄
17:20 Σφαιροβολία Ε Κεντρικό, Μήκος ΠΠ Β΄ Σφαιροβολία ΠΚ Β ΄
17:15 Σφυροβολία Γ Βοηθητικό 
18:00 Σφυροβολία Α Βοηθητικό 
18:20 Σφαιροβολία Α Κεντρικό, Σφαιροβολία ΠΠ Β΄ ΜΗΚΟΣ ΠΚ Β΄ 
18:30 Ακοντισμός Α Κεντρικό 
18:55 Δισκοβολία Γ Βοηθητικό

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...