Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Μία συνεδρίαση αποκλειστικά για τη Μεγαλόπολη στις 30 Οκτωβρίου!

Περιφερειακό Συμβούλιο | Μία συνεδρίαση αποκλειστικά για τη Μεγαλόπολη στις 30 Οκτωβρίου!

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις στην Μεγαλόπολη από την διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση αυτή θα παρουσιαστεί στο σώμα μελέτη για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία εκπονήθηκε από το Δίκτυο Δήμων “Βιώσιμη Πόλη” και την οποία επέδωσαν σήμερα Δευτέρα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Δικτύου Δημήτρης Καφαντάρης και Γιάννης Γεώργιζας αντίστοιχα.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, στην πιο πάνω συνεδρίαση θα κληθεί ο Γ. Γεώργιζας να παρουσιάσει την εν λόγω μελέτη, καθώς και ο Γιώργος Κρεμλής, επίτιμος διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος της Περιφέρειας για θέματα κυκλικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» -στο οποίο μετέχει ο Δήμος Μεγαλόπολης και άλλοι 37 δήμοι, από όλη την Ελλάδα- ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με πρόθεση να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...