Στις 10 Δεκεμβρίου τα αποκαλυπτήρια προτομής για τον Μάριο Τουρούτσικα στην Τρίπολη
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου νεαρού Αρκάδα αεροπόρου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα γίνουν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, σε χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της 124 ΠΒΕ, στην Τρίπολη, τον οποίο παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας.
Οπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τρίπολης-, ανέλαβε την διαδικασία για την φιλοτέχνηση της προτομής του νεαρού αεροπόρου, ενώ από την πλευρά του ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας διέθεσε και διαμόρφωσε τον χώρο στον οποίον αυτή θα τοποθετηθεί.
Ο θάνατος του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, από το Πικέρνι της Μαντινείας, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Ο νεαρός ιπτάμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν το Phantom F-4 με το οποίο πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, σε ένα δυστύχημα στο οποίο χάθηκε και ο σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης.
Σχετικά Άρθρα
- Στις 28 Μαρτίου γιορτάζουμε την "Ώρα της Γης"!
- Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;
- Πελεγρίνης: «Σε έναν χρόνο από τώρα ο Ν. Ανδρουλάκης θα είναι πρωθυπουργός»
- Tigers για τον ημιτελικό της γυναικείας ομάδας του Αστέρα: "Γράφουμε ξανά ιστορία"!
- ΑΕΚ Τρίπολης - Ping Pong | Πρωταθλητής ο Λεμπέκος Ιωάννης στο 4ο αξιολογούμενο τουρνουά ΠΟΦΕΠΑ






