Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δωρεάν εργαστήρι για σχολικές ομάδες στο Υπαίθριο Μουσείο Δημητσάνας!

Δωρεάν εργαστήρι για σχολικές ομάδες στο Υπαίθριο Μουσείο Δημητσάνας!

Εργαστήρι γνωριμίας με την ιαπωνική τεχνική momigami



Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη, που παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 (ώρες 10:00-12:30) εργαστήρι momigami για σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου.

Αρχικά, οι μαθητές θα περιηγηθούν στο Μουσείο και την περιοδική έκθεση, προκειμένου να εμπνευστούν από τα χάρτινα γλυπτά της καλλιτέχνιδος. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει το εργαστήρι γνωριμίας με την ιαπωνική τεχνική momigami, κατά την οποία το χαρτί τσαλακώνεται με τη χρήση κατάλληλων υλικών, ώστε τελικά να αποκτήσει όψη υφάσματος ή δέρματος και να γίνει ανθεκτικότερο. Τέλος, οι μικροί φίλοι θα ενημερωθούν για τους «εχθρούς» του χαρτιού, τους παράγοντες φθοράς που επιδεινώνουν την κατάσταση διατήρησής του, καθώς και για τους τρόπους πρόληψης αυτών. Το εργαστήρι (διάρκειας 45´) θα πραγματοποιηθεί από τη συντηρήτρια έργων τέχνης με ειδίκευση στο χαρτί Ιφιγένεια Λελοβίτη και από την αρχειονόμο Παναγιώτα Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση «Sarca II» (9/10/2023-11/3/2024), αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Α.Μ.Κ.Ε. «Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό», παρουσιάζονται τα γλυπτά από χαρτί της Θάλειας Κερούλη, τα οποία παραπέμπουν σε διαδικασίες και τεχνικές της βυρσοδεψίας, όπως αυτή αναδεικνύεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...