Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Δημητσάνα | Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4) και στο πλαίσιο της εικαστικής εγκατάστασης «I found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος» της Γιούλας και της Όλγας Παπαδοπούλου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δράσεις, για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Αναλυτικότερα:

  • «Ασημένια Ζώνη»-Δραματοποιημένη αφήγηση (ώρες 12:30 &14:00)

Το παραμύθι των Εκδόσεων ΠΙΟΠ «Η Ασημένια Ζώνη» της Χάρις Μέγα, σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά, «ζωντανεύει» για τους μικρούς φίλους, ηλικίας 5 έως 12 ετών, από τη συγγραφέα, τον ηθοποιό Άρη Νούσια και την υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς Μαρία Δασκαλάκη. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην εικαστική εγκατάσταση, που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 21/6/2024, και θα λάβουν μέρος σε σχετικό εικαστικό εργαστήρι.

  • «Γνωρίζοντας την παραδοσιακή τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος» (ώρες 13:30-16:00)

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη σχεδιασμού και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος από σπουδαστές της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Στεμνίτσας. Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από την εικαστική εγκατάσταση «Ι found myself within a forest-Ευρέθην εις το δάσος», θα δημιουργήσουν το δικό τους χειροποίητο κόσμημα.

 

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Little fingers, expert hands”.

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για το εργαστήρι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...