ΔΕΘ | Δήμος Γορτυνίας και Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας ετοιμάζουν εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη!
Ο Δήμος Γορτυνίας και το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας,
στο πλαίσιο της τιμητικής συμμετοχής του στην 89η ΔΕΘ,
σας προσκαλούν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
στο Περίπτερο 6 - Stand 1 της ΔΕΘ, σε μια εκδήλωση για την επετειακή σύμπτωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του παγκόσμιου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη και των 100 χρόνων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ως εκπρόσωποι της πόλης, που καθόρισε σημαντικά τον Μίκη, που του άνοιξε μια διαχρονική αγκαλιά και αποτέλεσε μήτρα έμπνευσης δημοκρατικών αγώνων και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό αφιέρωμα για τον Μίκη από το συγκρότημα του Βασίλη Πρατσινάκη.
Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΘ να τιμήσει το Μίκη φιλοξενώντας το Μουσείο του, με την εικαστική αναπαράσταση του εμβληματικού καφενείου του, που καθημερινά και με αστυνομική συνοδεία επισκέπτονταν στη Ζάτουνα, όπου παρέμεινε το 1968 – 69 εκτοπισμένος από την δικτατορία, με μουσειακά - ιστορικά ντοκουμέντα από το φυσικό Μουσείο, με την προβολή ενός θαυμάσιου ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καλλιτεχνική και πατριωτική του δράση καθώς και με την παρουσίαση του πρώτου στην Ελλάδα Ψηφιακού Εικονικού Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας αποτελεί ξεχωριστή τιμή!
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ο Πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης Παρασκευάς Ν. Παρασκευόπουλος
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
Σχετικά Άρθρα
- Πεντάχρονοι ταξιδιώτες στην ορεινή Αρκαδία | 30 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο νηπιαγωγείο! (vd)
- Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας προσκαλεί για 11η χρονιά στον Τσακώνικο Δρόμο! (vd)
- Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν τα λογιστικά γραφεία στην Αρκαδία
- Στο πλευρό του Ανδρουλάκη οι Γιαννακούρας, Παπαγεωργίου και Φαράντος στη Μεγαλόπολη
- Με 5 γκολ "φιλοδώρησαν" οι μικροί του Αστέρα την Καλαμάτα!






