Στο Καστρί η κοπή πίτας του ΣΑΟΟ
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα κόψει την πίτα του. Φέτος θα έχει και πάλι την τιμητική του ο υπέροχος Πάρνωνας.
Θα προηγηθεί πορεία.
Ξεκινώντας λίγο πριν τα ιστορικά Άνω Δολιανά, θα περπατήσουμε μέσα σε πανέμορφα καστανοδάση και θα καταλήξουμε στο Καστρί [Άγιος Νικόλαος], ακολουθώντας εν μέρει το Ευρωπαϊκό μονοπάτι E4. Στην πλατεία του χωριού θα κόψουμε την πίτα μας, στις 13.30’.
Πορεία: Άνω Δολιανά - Ζυγός - Καστρί. Ώρες: 3.30’ έως 4, κατηγορία: A+.
Ο Σύλλογός μας συμμετέχει ενεργά στις δράσεις για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης ΒΑΠΕ [Βιομηχανικών ‘’Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας’’] και τεραστίων ‘’μπαταριών’’ αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στα βουνά μας, που κινδυνεύουν να καταστραφούν. Τόσο ο Πάρνωνας όσο και το Μαίναλο πρέπει, πάση θυσία, να προστατευτούν. Στηρίζουμε τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του Κoσμά.
Έχουμε οργανώσει, μαζί και με άλλους φορείς [Save Parnonas], εκδηλώσεις και πορείες, ενώ έχουμε προβεί και σε νομικές ενέργειες για την σωτηρία του Πάρνωνα.
Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συμπολίτες μας απέναντι στην μονόπλευρη ‘’πληροφόρησή'’ τους.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αταλάντευτα για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως κάναμε και στα 28 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, με γνώμονα τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις μας.
Αναχώρηση λεωφορείου στις 8.30’ το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.saoo.gr.
Σχετικά Άρθρα
- Αγροτικά μπλόκα και κλειστοί δρόμοι | Όλες οι εξελίξεις (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)!
- Δήμος Τρίπολης | Προχωρά σε υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ενεργειακές αναβθμίσεις σε 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο και κτίριο ΟΕΒΕΑ!
- Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου | Με πολλές Αρκαδικές παρουσίες η κοπή της πίτας για το 2026 (εικόνες)
- Δύο Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού τιμούν τον τόπο τους, τον Τυρό Αρκαδίας!
- Ειδικό Σχολείο Μαντινείας | Ευχαριστήριο προς την 4η Μεραρχία Πεζικού Τρίπολης