Την Τετάρτη η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
Σε συγκέντρωση–παράσταση διαμαρτυρίας καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Αφορμή της κινητοποίησης αποτελούν οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε βάρος απεργών εκπαιδευτικών, με αιχμή την υπόθεση των μελών του ΣΕΠΕ «Ο Πλήθων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι διώξεις αυτές συνιστούν επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση, ενώ τονίζεται ότι οι απεργίες και οι κοινωνικοί αγώνες δεν μπορούν να ποινικοποιούνται. Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η πλήρης απαλλαγή των διωκόμενων εκπαιδευτικών από κάθε κατηγορία.
Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να δώσουν μαζικό «παρών», υπογραμμίζοντας την ανάγκη συλλογικής απάντησης απέναντι, όπως σημειώνει, στις διώξεις και τα πειθαρχικά μέτρα. «Κανένας μόνος, καμία μόνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνεται ότι οι διώξεις δεν θα περάσουν.
Tags:
ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας,Σχετικά Άρθρα
- Μονή Καλτεζών | Για την πορεία των έργων ενημερώθηκαν ο Μητροπολίτης Επιφάνιος και οι Λαμπρόπουλος - Μανδρώνης (εικόνες)
- Δωρεάν εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στο Λεωνίδιο
- Τρίπολη | Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (18.1.2026)
- Την Κυριακή η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλωτών
- Με σουγιά 7 εκατοστών συνελήφθη ανήλικος στην Τρίπολη






