Ομιλία Κόλλια στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Στασινόπουλος - Βιοχάλκο στην Τεγέα
Bόλτες με τους Αρχαίους: Απολογία Σωκράτους του Πλάτωνα
Tην Άνοιξη του 399 πΧ ένα δικαστήριο αποτελούμενο από 500 τουλάχιστον Αθηναίους πολίτες καταδίκασε σε θάνατο το φιλόσοφο Σωκράτη.
Η «Απολογία Σωκράτους» είναι το βιβλίο στο οποίο ο Πλάτων παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη δίκη του δασκάλου του, και ταυτόχρονα ένα διαχρονικό, πανανθρώπινο παράδειγμα μια ζωής πλήρως αφοσιωμένης στη φιλοσοφία.
Την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2026 στις 7μμ o κ. Γιώργος Κόλλιας θα μιλήσει για το έργο και θα διερευνήσει «Γιατί τον σκότωσαν;»
Μαζί του ο κ. Στάθης Τριφύλλης και ο κ. Κώστας Αποστολίδης
θα διαβάσουν μεταφρασμένα αποσπάσματα από τα πρωτότυπα κείμενα.
Είσοδος ελεύθερη στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για επικοινωνιακούς σκοπούς. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση δηλώνουν αυτομάτως τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση αυτού του υλικού.
Σχετικά Άρθρα
- Το ΚΚΕ τίμησε την 83η επέτειο από τη μάχη ενάντια στους ιταλούς φασίστες στον Κοσμά Αρκαδίας (εικόνες)
- Για κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι της Αρκαδίας
- Το στέγαστρο στο «Κολοκοτρώνης» παίρνει τον δρόμο του!
- Όμορφη μουσική βραδιά με πανσέληνο στα Πούλιθρα (εικόνες)
- Ποδηλατικός Όμιλος Τρίπολης | Πρώτη ημέρα στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Πίστας με ένα χρυσό και δύο χάλκινα! (εικόνες)






