Το 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πανός 2026 από τη Χορωδία Τρίπολης στην αφετηρία!
Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”, ένας Καλλιτεχνικός Σύλλογος που τιμά και διαφημίζει την πόλη μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, βρίσκεται στην αφετηρία για το μεγάλο σκοπό της, φέτος, που είναι το
“7° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ”
ένας θεσμός που αγκάλιασε η Χορωδιακή Ελλάδα και που λαβαίνει χώρα κατ' έτος την άνοιξη!
Με την αρωγή του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μικρών χορηγών... η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” πραγματοποιεί μια πολυήμερη “μαμούθ” εκδήλωση, από τις 6 έως τις 17 Μάρτη, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών για την Τρίπολη! Το καταπληκτικό: Ενώ οι ημέρες είναι 12 οι Μουσικές εκδηλώσεις είναι 14!
Οι Συμπολίτες μας, και οι Αρκάδες, οι φιλότεχνοι Πελοποννήσιοι και οι Αθηναίοι, θα έχουν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τα δυο Παρασκευοσαββατοκύριακα 70 Χορωδίες απ' όλη την Ελλάδα, αριθμός - “ρεκόρ” σύναξης Χορωδιών για τη χώρα μας, μια λαοθάλασσα χρωμάτων και φωνών, τραγουδιών και προσώπων... κάπου 3.000 άτομα με τους συνοδούς τους που θα κατακλύσουν το κέντρο της πόλης!!!
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το κουκλίστικο νεοκλασικό μας “Μαλλιαροπούλειο Θέατρο” θ' αποδειχθεί μικρό, πολύ μικρό να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο, μιας μεγάλης “γκάμας” και ποικιλίας τραγουδιών, που θα παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης Αλέξης Κωστάλας!
Εκτός από τα δύο Παρασκευοσαββατοκύριακα που θα παρουσιαστούν οι 70 Χορωδίες -ένας “Χορωδιακός Μαραθώνιος...”, τις λοιπές μέρες θα λάβουν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις Μουσικού περιεχομένου, η μία καλύτερη από την άλλη...! “Guest star” της πρώτης Κυριακής, το βράδυ, 8 Μάρτη -“Ημέρα της Γυναίκας”- η γνωστή Μαντίνεια δικηγόρος της Αθήνας και των ΜΜΕ, η ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ, που θα μιλήσει για τη Γυναίκα! Θα τη συνοδεύσει το εξαιρετικό Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ” με Ερωτικά τραγούδια σε Ρυθμούς Ποίησης, με Μ° την Αντιγόνη Κερεντζή!
Στο αφιέρωμα για τον ΣΟΥΓΙΟΥΛ -Δευτέρα 16 Μάρτη- που προσφέρει η “ΣΧΟΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ” με τον Τριπολίτη Διευθυντή της, ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ, θα τραγουδήσει ο Τροπαιάτης ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ και θα παραστεί η κόρη του αείμνηστου Σουγιούλ, την οποία θα τιμήσει το Φεστιβάλ! Επιπρόσθετα θα τραγουδήσει ο παλιός Τριπολίτης γόης του διεθνούς σινεμά ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ!
Όμως, έπεται η συνέχεια...
Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Σχετικά Άρθρα
- Περιφερειακή Επιτροπή | Οι αποφάσεις για έργα στα Λαγκάδια και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Αρκαδία
- Τένις | 3η θέση για την Μανιάτη της ΑΕΚ Τρίπολης στο Ξυλόκαστρο
- Διπλή ειδική συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (11.5.2026)
- Σε εξέλιξη οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον παγετό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης | Διήμερες περιβαλλοντικές δράσεις για μαθητές για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2026






