3ο Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων στην Αρκαδία
Εκπαιδευτικοί και Μαθητές Επανασυνδέονται με τη Φύση
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας διοργανώνει το «Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων», μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη του τοπικού φυσικού πλούτου. Το φετινό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς, το ΚΕΠΕΑ Καστρίου και τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών – Οικολόγων (ΣΑΟΟ), περιλαμβάνει βιωματικά σεμινάρια και δράσεις στο πεδίο.
Κεντρικές Δράσεις του Φεστιβάλ
Δευτέρα 4 Μαΐου 2026: Σεμινάριο «Ένα δάσος θυμάται» Σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς, πραγματοποιείται μια οικολογική και ιστορική περιήγηση για εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αξιοποίηση της τοπικής ιστορίας και γεωγραφίας για τη δημιουργία σχεδίων μικροδιδασκαλίας, ενώ θα ενημερωθούν για τη σημασία και την προστασία του αστικού πρασίνου. Η δράση περιλαμβάνει πεζοπορία προς το εξωκλήσι της Ανάληψης και γνωριμία με το δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών της περιοχής.
Τρίτη 2 Ιουνίου 2026: «Το Νηπιαγωγείο πάει Δάσος!» Το Άλσος Αγίου Γεωργίου θα υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές των Νηπιαγωγείων για μια ημέρα γεμάτη εξερεύνηση. Με την καθοδήγηση του ΚΕΠΕΑ Καστρίου, του ΣΑΟΟ και εθελοντών εκπαιδευτικών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μονοπάτια του άλσους, θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και θα δημιουργήσουν καλλιτεχνικές κατασκευές με υλικά της φύσης.
Ένας μήνας αφιερωμένος στο Περιβάλλον
Παράλληλα με τις κεντρικές εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών εκδρομών και εργαστηρίων. Στόχος είναι η επαφή των μαθητών με τα σύγχρονα οικολογικά ζητήματα και η καλλιέργεια μιας βαθύτερης περιβαλλοντικής συνείδησης μέσα από τη βιωματική μάθηση.
Σχετικά Άρθρα
- Ἡ προέλευση τοῦ ἑλληνικοῦ ἀρχαιολατρικοῦ κινήματος | Αρθρογραφεί ο Ἱερεύς Σωτήριος Ὀ. Ἀθανασούλιας
- Στην Τρίπολη η παράσταση "Εκκλησιάζουσες | Γυναίκες στην εξουσία" σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη
- Αυλαία για το Φεστιβάλ “Παρατυρό - Open Art Experience 2026”
- Έφυγε από τη ζωή η Όλγα Αποστολοπούλου σε ηλικία 93 ετών
- Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό άνδρα για τον νεκρό σκύλο σε κάδο απορριμμάτων στο Άστρος (vd)






