Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Δεδομένη η λειτουργία της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί"

Παπαηλιού: "Δεδομένη η λειτουργία της Νοσηλευτικής στην Τρίπολη. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί"

Νόμος που ψηφίστηκε πριν τις εκλογές προέβλεπε ότι η Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λειτουργήσει από φέτος στην Τρίπολη (και φυσικά θα φύγει από τη Σπάρτη). Μάλιστα αυτή η επιλογή υπήρχε και στο μηχανογραφικό το οποίο συμπλήρωσαν οι υποψήφιοι, λίγο καιρό πριν.

Τελευταία, προέκυψαν διάφορα σενάρια περί ανατροπής αυτής της απόφασης και παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού αναφέρει ... "Επειδή εγράφησαν και αναπαρήχθησαν διάφορα για τη Νοσηλευτική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής :

Βάσει του άρθρου 46 παρ. 1 του Ν. 4610/2019, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ιδρύεται, μεταξύ των άλλων Σχολών, και η Σχολή Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη.

Στη συγκεκριμένη Σχολή εντάσσεται, βάσει του άρθρου 46 παρ. 2 του Ν. 4610/2019, επίσης με έδρα την Τρίπολη, και το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ακαδημαϊκή λειτουργία της Σχολής, βάσει του άρθρου 46 παρ. 3 του Ν. 4610/2019, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Στο δε «Μηχανογραφικό Δελτίο 2019», στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής υπ΄ αύξοντα αριθμό 493, περιλαμβάνεται η «Νοσηλευτική (Τρίπολη)».

Επομένως, η θεσμοθέτηση-κατοχύρωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της ίδρυσης Σχολής Επιστημών Υγείας, με έδρα την Τρίπολη, και της ένταξης σ΄ αυτήν και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που θα λειτουργεί στην Τρίπολη, από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, είναι δεδομένη και δεν μπορεί αμφισβητηθεί."

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 12:13 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕΝΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. Η τότε κυβερνηση του συριζα απλως υπογραψε την αποφαση των πανεπιστημιακων. Κορόιδο πιαστηκε ο αραχωβιτης που αφησε τη σχολη να φυγει μεσα απο τα χερια του. τωρα ειναι αργα για δακρυα στελλα η σχολη δεν φευγει απο την Τριπολη. Ο πα;παηλιου ο παπαζαχαριας ο τατουλης ο δημαρχος θα αντιδρασουνε και ο βλασης. ας ξυπναγανε οι σπαρτιατες οταν κοιμοντουσαν τοτε . πεταξε το πουλακι φίλε .

  • νεμεσις
    νεμεσις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 10:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Λίγο πριν πάει στον αγύριστο η κυβερνηση του ΤΣΙΡΙΖΑ έκανε μια λαθροχειρία σε βάρος της Σπάρτης. Με την ανοχή και τη συναίνεση του βουλευτή Αραχωβίτη και υπουργού τρομάρα του, πήρε εν μία νυκτί τη Νοσηλευτική από την Σπάρτη και την πήγε στην Τρίπολη. Σήμερα οι Σπαρτιάτες φωνάζουν και δικαίως φωνάζουν για την ΚΛΟΠΗ που έγινε. Και επειδή τη σχολή αυτή την είχε δώσει στη Σπάρτη η υπουργός τότε Μαριέτα Γιαννάκου και επειδή είναι και σήμερα βουλευτής και η οποία δεν έχει μιλήσει ακόμη ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΊΣΕΙ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. Άλλωστε έχει δεσμευτεί για αυτό και ο σημερινός πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους Λάκωνες.

  • ΣΥΝΕΠΗΣ
    ΣΥΝΕΠΗΣ Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 18:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΤΟΥΒΛΕΩΣ -ΚΕΡΑΜΕΩΣ ........ ΓΙΑ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΜΟΥΓΚΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,,,,,,,,,,,,,,,,ΑΘΟΡΥΒΕ//////////

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...