Menu
RSS
Τετάρτη, 27/01/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Νέα αστικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ | Τι πρέπει να γνωρίζουν δημότες και φοιτητές - Για ποιους θα υπάρξουν κάρτες με εκπτώσεις! (vd)

Νέα αστικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ | Τι πρέπει να γνωρίζουν δημότες και φοιτητές - Για ποιους θα υπάρξουν κάρτες με εκπτώσεις! (vd)

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Νίκος Κουτσόγιωργας, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής.

Στη συνέντευξη τύπου διεφάνη ξεκάθαρα η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στις τρεις πλευρές για τον επανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών, με βάση τις ανάγκες των δημοτών, αλλά και των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ μίλησε για το νέο σχέδιο αστικών συγκοινωνιών και ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθούν πάνω από 500 κάρτες με πολύ καλές εκπτώσεις στους φοιτητές, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για το προσωπικό, αλλά και για τους καθηγητές του πανεπιστημίου. Ο κ. Κουτσόγιωργας είπε ότι δημιουργείται κάτι καινούργιο για την πόλη και το πανεπιστήμιο και έκανε έκκληση να διαφημιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Εξήρε δε την αποφασιστικότητα τόσο του Δημάρχου, όσο και του Πρύτανη.

Ο Πρύτανης κ. Κατσής επισήμανε ότι τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει κανονικά, δεν υπάρχει καμία σκέψη για αναδιάταξη και αλλαγή του χάρτη. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για την έδρα. Το Πανεπιστήμιο για την Πελοπόννησο είναι ένα κι είναι εδώ. Το μέλλον του Πανεπιστημίου είναι η δημιουργία ενός campus είναι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που είχε ο νέος νόμος ήταν η παραχώρηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και θέλω να ευχαρίστησω δημοσίως τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Τομάρα που μου έβαλε την ίδεα. Δεν υπάρχει τέτοιος χώρος στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη. Είμαι σε φάση διαβούλευσης με την Περιφέρεια και θέλω τη συνδρομή των θεσμικών, αρχών ώστε η διαδικασία μελέτης και ένταξης των χώρων στο πανεπιστήμιου να γίνει γρήγορα. Για την Τρίπολη και για το Πανεπιστήμιο θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη. Η τεχνική μελέτη πρέπει να γίνει με έναν ευέλικτο τρόπο και όχι με διεθνή διαγωνισμό που μπορεί να χρειαστεί μια πενταετία και πλέον.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι από φέτος η πόλη θα φιλοξενήσει 450 νέους φοιτητές, ενώ θα υπάρξουν και νέα τμήματα από του χρόνου και είναι σημαντικό η διευκόλυνση τους για τις μετακινήσεις τους, γρήγορα και οικονομικά. Παράλληλα, αυτά τα δρομολόγια εξυπηρετεί και τους δημότες. Έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το συνεχίζουμε, μια συνεργασία με το ΚΤΕΛ, όχι μόνο για τα δρομολόγια, αλλά και για τις στάσεις. Ετοιμάζουμε μια μελέτη και θα εντάξουμε στο Φιλόδημο για να φτιάξουμε 16 σύγχρονες στάσεις μέσα στον ιστό της πόλης.

Το Πανεπιστήμιο είναι ό,τι σημαντικότερο έχει συμβεί στην Πελοπόννησο τα τελευταία 20-30 χρόνια και ο Δήμος θα είναι δίπλα στο Πανεπιστήμιο, για να συνδεθεί ουσιαστικά με την τοπική κοινωνία.

Ο δρόμος είναι ένα πρόβλημα πολλών ετών που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι τιμή για την πόλη να υπάρχει αυτός ο δρόμος. Υπάρχει μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για τον φωτισμό και την πρόσβαση και ο Δήμος στόχο έχει να ξεκινήσει τη διαδικασία για την διαπλάτυνση.

KTELASTIKES1

KTELASTIKES2

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣΗ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...