Menu
RSS
Πέμπτη, 24/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο Αρκάς Νίκος Κωστόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο Αρκάς Νίκος Κωστόπουλος

Την βούλησή του για την τόνωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εισηγούμενος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον διορισμό του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναλαμβάνει μια καινούργια διοίκηση με πολλά αγκάθια αλλά και προοπτικές, η οποία θα απολαύσει της συνδρομής του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας ενώ άμεσος στόχος είναι και η ενεργοποίηση του υπουργείου Οικονομικών από οικονομικό μέτοχο σε συμμέτοχο για την στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

"Είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να βασίζονται σε μια τουλάχιστον ανταγωνιστική και επιβοηθητική του έργου τους, αμυντική βιομηχανία. Μας απασχολεί, τόσο η βιωσιμότητα των υφιστάμενων στοιχείων της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και η επέκταση και ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και σε νέες δραστηριότητες όπως είναι η νέα γραμμή παραγωγής του αμιγώς ελληνικής κατασκευής, μη επανδρωμένου οχήματος, το οποίο και δρομολογείται" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό του Αθανάσιου Τσιόλκα στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. και του Νικόλαου Κωστόπουλου (από την Αρκαδία, γιός του πρώην βουλευτή, Δημήτρη Κωστόπουλου) στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Βιογραφία
Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα.

Οι γονείς μου, ο Δημήτρης Κωστόπουλος κατάγεται από το Ροεινό Αρκαδίας και η μητέρα μου Μίνα Βαρουξή από τη Πορταριά Μαγνησίας.

Τέλειωσα τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και είμαι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα παρακολούθησα σπουδές Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο
Πανεπιστήμιο Feruniversitaet Hagen της Γερμανίας και πήρα Μ.Β.Α. από το Zurich Elite Business School στην Ελβετία. Έκανα όμως και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή ∆ιακυβέρνηση (Μ.E.G.) στο Πανεπιστήµιο Neapolis στην Κύπρο, και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην επαγγελματική μου πορεία έχω διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner - μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Κύρια όμως δραστηριότητα μου είναι η συμβουλευτική ανάπτυξης επιχειρήσεων όπου έχω εργασθεί και συνεχίζω μέχρι σήμερα εργάζομαι ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet,
Δ.Ε.Η., και Dialect Technologies.

Θεωρώ σταθμούς στην καριέρα μου, τη συμμετοχή μου στην Κύπρο στην αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος προμηθειών με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο προμηθειών και στη Βουλγαρία, στον σχεδιασμό και τη δημιουργία του πετυχημένου μηχανισμού ενάντια στη διαφθορά (anti-corruption system) το οποίο λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνέβαλα καθοριστικά στην απεμπλοκή του Οργανισμού από διαγωνισμούς προμήθειας νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων που δέσμευαν τον Οργανισμό για πολλά χρόνια, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση - περίπου 4 εκ. ευρώ - στην προμήθεια του νέου στόλου, αλλά και στην
ενίσχυσή του μέσω της αξιοποίησης ιδιωτικών προσφορών με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχα την ευθύνη συντονισμού του ανθρώπινου δυναμικού (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι) και ήμουν υπεύθυνος για την εκπόνηση δράσεων αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα, ενώ ήμουν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης γραφείου της ΠΒΑ στις Βρυξέλλες – το οποίο έχει αποτελέσει πρόδρομο για άλλους ΟΤΑ.

Με τη πολιτική ασχολήθηκα από μικρός μεγαλώνοντας σε σπίτι που η πολιτική ήταν μέρος της καθημερινότητας. Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Έχω διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατία και ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014 και σήμερα είμαι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι παντρεμένος με τη Βασιλεία Κατραβά.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αξιοκρατία ??

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν δεν κάνω λάθος είναι ο ίδιος κύριος που εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση Καραμανλή τέλη κυκλοφορίας στα αμαξίδια περισυλλογής απορριμάτων αλλά και των μικρών τροχοφόρων "οχημάτων" όπως αμαξίδια ΑΜΕΑ, ποδήλατα κλπ!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...