Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

30.2000 στρέμματα γης αποτυπώνονται στον πρώτο δασικό χάρτη της Τρίπολης (vd)

30.2000 στρέμματα γης αποτυπώνονται στον πρώτο δασικό χάρτη της Τρίπολης (vd)

Ο πρώτος δασικός χάρτης για την Τρίπολη είναι γεγονός και αφορά 30.200 στρέμματα. Σκοπός του είναι ο καθορισμός με σαφή τρόπο των ορίων που ορίζουν το δάσος από τις υπόλοιπες εκτάσεις.

Η παρουσία του δασικού χάρτη έγινε σήμερα στο Δημαρχείο της Τρίπολης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου και μίλησε από κοινού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δεν εξετάζει θέματα που έχουν ιδιοκτησιακό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προστασία τω δασών, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο προϊστάμενος δασών Αρκαδίας Σπύρος Πολίτης. Η ύπαρξη του δασικού χάρτη συμβάλει στον ενιαίο χωροταξικό σχεδιασμό και πλέον θα γνωρίζουν όλοι που είναι δάσος και που όχι.
Η δασολόγος (υπεύθυνη του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων του Νομού Αρκαδίας) Ευγενία Σπυροπούλου εξηγεί τι ακριβώς ορίζει ο χάρτης. Ειδικότερα απεικονίζονται δασικές εκτάσεις με τον κωδικό Δ.Δ, εκτάσεις που έχει αλλοιωθεί η μορφή τους σε σχέση με το παρελθόν, εκτάσεις που αναδασώθηκαν, εκτάσεις που δασώθηκαν σε σχέση με το παρελθόν και εκτάσεις εντός σχεδίου πόλης (πχ άλση, πάρκα, χώροι πρασίνου).
Ωστόσο όποιος επιθυμεί να υποβάλλει ένσταση μπορεί να προσέλθει στα γραφεία της δασικής υπηρεσίας (πλατεία Κολοκοτρώνη 22), έχοντας προθεσμία 60 μέρες για να δηλώσει την αντίρρηση του.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...