Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απάντηση σε Παπαζαχαρία για την καταγωγή του Κολοκοτρώνη: "Έθιξε βάναυσα την ιστορία και την αλήθεια. Οι ρίζες της οικογένειας Κολοκοτρώνη βλάστησαν στην Ελλάδα"

Απάντηση σε Παπαζαχαρία για την καταγωγή του Κολοκοτρώνη: "Έθιξε βάναυσα την ιστορία και την αλήθεια. Οι ρίζες της οικογένειας Κολοκοτρώνη βλάστησαν στην Ελλάδα"

"Και αν πάρουμε υπόψη μας πως ο Κολοκοτρώνης ήταν Αρβανίτης, δηλαδή από γονείς πρόσφυγες για αναζήτηση δουλειάς στη Πελοπόννησο, ας σκεφθούμε ότι οφείλουμε την ελευθερία μας σε πρόσφυγες!". Αυτή την άποψη κατέγραψε, στην προσωπική του σελίδα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Τάσος Παπαζαχαρίας.

Ο αναγνώστης Θεόδωρος Παανγόπουλος, με επιστολή του στο "Καλημερα Αρκαδία", αναφέρει ...

Ο  κ. Παπαζαχαρίας με την δήλωσή του, για την καταγωγή του Κολοκοτρώνη και τη γλώσσα των πρακτικών της πρώτης Bουλής των Ελλήνων, έσφαλε, προκάλεσε, έθιξε βάναυσα την ιστορία και την αλήθεια. Άλλο είναι να κάνεις μικροπολιτική σκοπιμοτήτων και άλλο να γράφεις ιστορία. Η ιστορία δεν είναι το μέσο να παίζεις πολιτικά παιχνίδια. Αλλά, παρόλα αυτά, δεν θα σου αρνηθώ το δικαίωμα να έχεις διαφορετική άποψη για πρόσωπα και γεγονότα, υπό τον απαράβατο όρο ότι, όταν λες κάτι, πρέπει και να το αποδεικνύεις.

Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό, που λέει ότι, ο σοβαρός άνθρωπος δεν ισχυρίζεται τίποτα χωρίς να το αποδεικνύει. Αποδείξεις λοιπόν, για να είσαι πειστικός και αξιόπιστος. Αφού είδες, ( ;) διάβασες (; ) τα πρακτικά της Βουλής, δεν έχεις παρά να μας τα προσκομίσεις.

Δεν μπορείς να λες « να πάς στο Μουσείο της Βουλής, να το δεις με τα μάτια σου». Όχι .  Εσύ έχεις το βάρος της απόδειξης.

Εσύ πρέπει να φέρεις τα πρακτικά της Βουλής και να μας τα δείξεις. Αλλιώς πετάμε κουβέντες στο αέρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Κολοκοτρώνη. «Ήταν» γράφεις,  «Αρβανίτης, δηλαδή από γονείς πρόσφυγες». Εδώ ξεπέρασες κάθε όριο  υπευθυνότητας και σοβαρότητας. Οι ρίζες της οικογένειας Κολοκοτρώνη βλάστησαν στην Ελλάδα, πριν από το 1530, όταν οι  Τούρκοι, με τον περιβόητο ναύαρχο Μπαρμπαρόσα, κατάστρεψαν ολοσχερώς το χωριό τους Ρουπάκι και οι κάτοικοι τους σκορπίστηκαν  στις γειτονικές περιοχές. Πως γίνεται, ο φερόμενος ως αρχικός γενάρχης, να λέγεται Τριαντάφυλλος, ο γιος του,  Δημητράκης, τα εγγόνια του Δημητράκη, Χρόνης , Λάμπρος, Δήμος, ο  παππούς  του Κολοκοτρώνη, Γιάννης, τα παιδιά του Γιάννη, Αναγνώστης, Βασίλης, Αποστόλης, Γιώργης και Κωνσταντίνος; που είναι τα αρβανίτικα ονόματα;

Ο  πατέρας του Κολοκοτρώνη Κωνσταντίνος, η μάνα του  Ζαμπία Κωτσάκη,  από την Κρήτη, η γυναίκα του Αικατερίνη Καρούτσου, από το Άκοβο της Αρκαδίας. Τα παιδιά τους, Πάνος,  Γιάννης ( Γενναίος ), Κωνσταντίνος ( Κολλίνος), Θόδωρος, ( Φαλέζ ) και Ελένη. Πως ήταν πρόσφυγες από την Αλβανία;   

Η γιαγιά του, η μάνα του πατέρα του Γεωργίτσα. Τα αδέρφια του, Γιάννης, Χρίστος, Νικολάκης και Γεωργίτσα!  Που βλέπεις εσύ την αλβανική καταγωγή;  Όσο για το « Σεργίνης» και το «Μπότσικας», για μην μακρηγορώ και κουράζω, σε παραπέμπω στο βιβλίο « Ο φυλακισμένος του Ιτς - Καλέ», εκδόσεις Ενάλιος 2018 για να ενημερωθείς απόλυτα. Αυτά τα περί Αλβανού Κολοκοτρώνη, δεν τα ισχυρίστηκαν ούτε οι χειρότεροι εχθροί του. Ούτε ο Μαυροκορδάτος, ούτε ο Κωλέτης, ούτε ο εμπαθέστατος  Κανέλλος Δεληγιάνης, ούτε ο μικρόψυχος και των  πάντων υβριστής  Μακρυγιάννης. Ούτε κανένας ιστορικός, δικός μας και ξένος υπαινίσσεται κάτι σχετικό, όσον αφορά την γενιά του και την καταγωγή του. Ούτε ο Τρικούπης, Δραγούμης,  Παπαρηγόπουλος, Κόκκινος, Κορδάτος, Γούδας, Κανδηλώρος, Καρολίδης, Φωτιάδης, Φραντζής, Κούμας,   Σάθας,  Φιλήμωνας, Βαλέτας,  Σούτσος Αλεξ.,  Βακαλόπουλος, Πιπινέλης Π.,  Καργάκος,  Βλαχογιάννης και δεκάδες άλλοι.

Οι  παλαιότεροι και οι πιο πολλοί από τους παραπάνω, καθώς και οι παρακάτω ξένοι,  τον είχαν γνωρίσει, τον είχαν ακούσει, τον είχαν κατηγορήσει, τον είχαν αντιπαθήσει, αλλά «Αρβανίτη» δεν  τον αποκάλεσαν ποτέ.  

Από τους ξένους περιορίζομαι στους  Gorgon Th.,   Finlay George, Mendelssohn- Barthold,  Millingen Julius,  Trelawny Edward. Thiersch Frederic ( Φρειδερίκος Τίρς )

Αυτοί που έγραψαν απομνημονεύματα, μελέτες, ιστορικές αναμνήσεις, χρονικά και διηγήσεις συμβάντων της εποχής, Φωτάκος, Σπηλιάδης, Κασομούλης,  Γαζής, Αινιάν, Σπηρομήλιος, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Σταματόπουλος, Λιδωρίκης, Κάρπος Παπαδόπουλος Τερτσέτης και άλλοι τόσοι, και τόσοι  άλλοι,  φιλέλληνες, ταξιδιώτες, εμπορευόμενοι, κερδοσκόποι , κατάσκοποι, τυχοδιώκτες, και προπαγανδιστές, πότε της μιας και πότε της άλλης Μεγάλης Δύναμης, ήταν φαίνεται κουφοί και δεν άκουσαν ποτέ και κανένα να μιλάει για τον «Αλβανό Κολοκοτρώνη!»  O tempora, o mores!

                                                 12/ 11/ 2019

                                              Θεόδωρος Δημοσθ. Παναγόπουλος       

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 10:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Καταγωγή της Μάνας του Κολοκοτρωνη Ζαμπίας,δεν είναι από την Κρήτη,είναι από την Αλωνίσταινα και μάλιστα με πολύ βαθιές ρίζες!!!Απόγονοι τους Κωτσάκηδες από την Ολλανδία έστειλαν έρευνα στο εθνικό ίδρυμα ερευνών,από την οικογένεια τους γνώριζαν ότι κατάγονται από το σόι της Ζαμπίας και συγκεκριμένα γνώριζαν μέχρι το 1740 την πορεία της Οικογένειας τους,ήρθαν στην Αλωνίσταινα βρέθηκαν με τον επισης απόγονο Σπύρο Δημητρακόπουλο (Κωτσάκη)και του εξήγησε την πορεία της οικογένειας του,Μεγάλες και βαθιές ρίζες στην Αλωνίσταινα,ο Κωσταντης Κολοκοτρωνης παντρεύτηκε την Ζαμπια κόρη του Καπετάν Κωτσάκη για ενίσχυση δύναμης όπως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη στην Κλεφτουρια,το ίδιο έκανε και ο Κολοκοτρωνης με τους Συμπέθερους Δεληγιανναιους Ο Κωσταντης Κολοκοτρωνης με τον Παναγιώταρο Βενετσιανάκη ο Νικηταρας με τον Ζαχαριά,δεν έκαναν επιγαμίες για τα μάτια τα ομορφα της κυρα Μαρίας,Σχετικά με τους Κωτσάκηδες και την Κρήτη την μόνη πληροφορία δίνει ένας παναγοπουλος που μένει στην Κρήτη και δεν έχει ιδέα για την καταγωγή των Κωτσάκηδων,γράφει μάλιστα μέσα στο βιβλίο του ότι ο Κωσταντης και η Ζαμπια ήταν σε ένα γλέντι στην Καστανιά Κορινθίας και εκεί την έπιασαν πόνοι και γέννησε στην Καστανιά Κορινθιασ Κάτω από ένα δέντρο μαζί με άλλους Καστανιωτες που του έλεγαν μάλιστα να ζήσει,πάρε το αυγό και κούρευτο ο Ίδιος ο Κολοκοτρωνης στα απομνημονεύματα του γράφει γεννήθηκα Απριλίου 3 το 1770 εις το Ραμοβουνι Μεσσηνίας.ας προσέχουμε τι γράφουμε δημόσια και να διασταυρώνουμε τις πηγές μας γιατι γράφουμε δημοπρασία και εκτιθέμεθα.

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι επικίνδυνοι είναι το κκε.αυτή ήταν μία δήλωση της πλάκας.

  • ΑΛΚΗΣ
    ΑΛΚΗΣ Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 17:24 Σύνδεσμος σχολίου

    αριστερό σκουπίδι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 13:38 Σύνδεσμος σχολίου

    μην ασχολιόσαστε με εναν φελο που το υπαρξιακο του προβλημα θαρρεί πως θα το λύσει λέγοντας μπουρδες και μαλα@@@ες !!! Αυτός εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Θεέ μου ! Δεν τον έχουν πάρει ακόμη χαμπαρι εκεί στο συριζα να δουν τι βλάκ@ έχουνε έχουν στην ιστορική Τριπολιτσά ! Το έχει τερματίσει εδώ και καιρό ! Αντε από δω γραφικέ !

  • σχολιαστής
    σχολιαστής Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 10:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρόσφυγας σημαίνει ότι είχε πόλεμο στην πατρίδα του και ήρθε σε μια ελεύθερη χώρα για να ζητήσει καταφύγιο. Συνεργάστηκε με τους Αρβανίτες για την Άλωση της Τριπολιτσάς ναι αλλά ο Κολοκοτρώνης πρόσφυγας και Αρβανίτης ....η μ.....α σύννεφο

  • Aliti
    Aliti Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 09:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ. Παπαζαχαρίας να ασχοληθεί με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που θέλει να κάνει και μαθήματα ιστορίας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 07:39 Σύνδεσμος σχολίου

    μπραβο και παλι μπραβο η ιστορια μιλα οταν θελεις να την ακουσεις

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 07:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΕΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΠΙΞΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΤΕΛΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
    ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΥΔΕΙΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...