Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκίνησε η δίκη της ΚΕΔΗΤ με τις καταθέσεις μαρτύρων

Ξεκίνησε η δίκη της ΚΕΔΗΤ με τις καταθέσεις μαρτύρων

Σε εξέλιξη στο Τριμελές Πρωτοδικείο Τρίπολης, η δίκη για την υπόθεση της ΚΕΔΗΤ με την εξέταση μαρτύρων για το πόρισμα της Επιχείρησης.

Ως πρώτος μάρτυρας εξετάζεται ο κ. Ρογκάκος, συντάκτης του πορίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν γινόταν ημερήσιο κλείσιμο ταμείου, γίνονταν αναλήψεις χρημάτων και επιταγών χωρίς παραστατικά και δικαιολογητικά. Σημείωσε ότι οι επιταγές δεν αφορούσαν μισθοδοσία, ενώ επέρριψε ευθύνες για το ότι δεν προχώρησε η σύμβαση στον πρώην Δήμαρχο Δ. Παυλή και στην πρόεδρο της Επιχείρησης, Δώρα Μπρακουμάτσου. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε πόρισμα από ορκωτούς λογιστές και πως ό,τι στοιχεία υπάρχουν έχουν βρεθεί από εξωτερική αλληλογραφία.

Σχετικά με την πρώην υπάλληλο που κατηγορείται, είπε ότι η παραμονή της στην επιχείρηση δεν ήταν νόμιμη, καθώς δεν είχε εγκριθεί η μετακίνησή της. Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα κατά περίπτωση αδικήματα, του άρθρου 256 περ. β (περί απιστίας σχετική με την υπηρεσία), άρθρο 258 περ. β (περί υπεξαίρεσης στην υπηρεσία), άρθρο 259 (περί παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση) και άρθρο 263, 263Α.

Σύμφωνα δε με ενημέρωση που είχε γίνει από δικηγόρο στις 19 Σεπτεμβρίου πουν είχε αναβληθεί η δίκη, δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αδικημάτων λόγω 5ετίας, αφού η κοινοποίηση του πορίσματος και ο ορισμός δίκης έγινε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος και τα αδικήματα παραγράφονται μετά από 8 χρόνια.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...