Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρεπορτάζ στη "Ναυτεμπορική" για την επένδυση που ετοιμάζει η Demo στην Τρίπολη!

Ρεπορτάζ στη "Ναυτεμπορική" για την επένδυση που ετοιμάζει η Demo στην Τρίπολη!

Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της Πελοπόννησος Expo πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στη Φαρμακοβιομηχανία «DEMO ΑΒΕΕ» για τη σημαντική προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό της έργο. Αρχικά, προβλήθηκε ένα βίντεο με την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας και ειδική αναφοράς στον κ. Σταύρο Δέμο που είναι Αρκάς. Τα τελευταία χρόνια η σκυτάλη έχουν περάσει στα τρία παιδιά του, τη Στέλλα, την Ιωάννα και τον Δημήτρη. Στην Τρίπολη ήρθαν οι δύο κόρες του, Στέλλα και Ιωάννα οι οποίες παρέλαβαν το βραβείο από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή. Μετά τη βράβευση, η μία κόρη του κ. Δέμου, μίλησε και ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη διάκριση και ότι αυτή η βράβευση οφείλεται στους 950 εργαζονένους που στηρίζουν με πάθος της εταιρείας. 

Η κόρη του κ. Δέμου είπε ότι «πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επένδυση σημαντικού ύψους στο νομό Αρκαδίας και γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. Το εν λόγω έργο στηρίζεται στη θέσπιση του αναπτυξιακού global, ¨όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ».Πρόκειται για εργοστάσιο 220 ατόμων που θα λειτουργήσει στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης!

Για το θέμα αυτό, υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ και στη "Ναυτεμπορική"...

Επένδυση «σημαντικού ύψους» στο Νομό Αρκαδίας προανήγγειλε  η . Ιωάννα Δέμου, Μέλος Δ.Σ της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ, επισημαίνοντας ότι αυτή θα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. 

«Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επένδυση σημαντικού ύψους στον Νομό Αρκαδίας και γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ανωτέρω έργο έχει σχεδιαστεί και στηρίζεται στην θέσπιση του αναπτυξιακού clawback όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της και το έναυσμα  μπορεί να δοθεί από τους Έλληνες επιχειρηματίες, που πρώτα απ´ όλα στηρίζουν τον τόπο τους και την καταγωγή τους»  ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δέμου κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων για την έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019». 

Στην τελετή η DEMO ABEE έλαβε τιμητική βράβευση για τη σημαντική προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό της έργο.

Αρχικά, προβλήθηκε ένα βίντεο με την πορεία της φαρμακοβιομηχανίας και έγινε ειδική αναφορά στον κ. Σταύρο Δέμο, πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας, που είναι Αρκάς. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Ιωάννα Δέμου, Μέλος Δ.Σ της DEMO ΑΒΕΕ, από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Τρούπη. Η κα. Δέμου αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη διάκριση, την αφιέρωσε  στους 920 εργαζόμενους που, όπως είπε, στηρίζουν με πάθος την εταιρεία.

« Το υγιές μοντέλο ανάπτυξης της DEMO με βασικούς πυλώνες τις επενδύσεις σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό εξειδικευμένο σε Έρευνα & Ανάπτυξη, αλλά και η εξαγωγική δραστηριότητά της εταιρείας, μας επιτρέπουν να έχουμε  και αυτή τη φορά θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή μας πορεία. Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας» ανέφερε στην ομιλία της.

Σημείωσε ακόμη ότι η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά ενώ το 81% της παραγωγής μας εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στην Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceutical GmbH με έδρα  το Μόναχο, λειτουργεί δύο υποκαταστήματα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους είναι η λειτουργία νέων υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Είναι επίσης επίσημος προμηθευτής φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Unisef  και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Εντός του 2019 ολοκληρώθηκε στο Κρυονέρι η 4η μονάδα παραγωγής, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια παρελήφθησαν νέα μηχανήματα που αυξάνουν την παραγωγική δυνατότητα  και μειώνουν τους χρόνους  παράδοσης των προϊόντων της εταιρείας.

«Στην DEMO πιστεύουμε ότι εάν  θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο απαιτούνται επενδύσεις  που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και μειωμένα κόστη» τόνισε η κ. Δέμου.

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...