Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδρομή στην Αράχωβα ετοιμάζει το ΚΤΕΛ!

Εκδρομή στην Αράχωβα ετοιμάζει το ΚΤΕΛ!

   Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού ArcadianTours της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνει και κάνει γνωστό ότι έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και την πανέμορφη Αράχωβα. 

   Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής: Την Κυριακή19/01/2020 θα γίνει η Αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη στις 06:30 το πρωί και μέσω της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Κορίνθου – Λαμίας φτάνουμε στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι’, η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη , είναι ιδρυμένο σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα.

   Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελλιά και τ’ άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό τοπικό άγιο, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και τούτο γιατί η μορφή της τέχνης του θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αι. σε όλη την Ελλάδα.

   Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό καθώς πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και παραδοσιακό οικισμό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού. Εκεί θα καθίσουμε για καφέ και φαγητό και θα θαυμάσουμε τις ομορφιές του οικισμού.

   Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε μια διαδρομή όπου θα περάσουμε από όμορφα μέρη όπως την Ιτέα, το Γαλαξίδι και θα καταλήξουμε στην Ναύπακτο, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην Τρίπολη μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου.

   Η τιμή συμμετοχής είναι: 25,00€ και περιλαμβάνει:

  • Το λεωφορείο Τρίπολη – Αράχωβα – Τρίπολη.
  •    Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710-223 614 / 2710 -222 560 & 6988010000 και στην ιστοσελίδα μας  www.arcadiantours.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...